Дамските часовници в златисто – бижуто, от което се нуждае всяка съвременна жена

Дамските часовници отдавна са очарователна, неразделна част от гардероба на всяка жена. Те са едновременно стилен аксесоар  и верен помощник в напрегнатото и забързано ежедневие.  Съвременните модели дамски часовници изумяват с разнообразие от цветове и форми, но едни от най-впечатляващи си остават златистите дамски ръчни часовници.

Днес съществуват едновременно няколко стилистични тенденции – от една страна се отдава голямо значение на нежните, женствени модели, издържани в класически стил, от друга страна дизайнерските решения провокират интереса на дамите с прекрасни решения, решени в спортен шик, а също така изпъкват и оригиналните версии на часовниците-бижута в стил ретро.

Сполучливи модни решения

Нежните дамските часовници с оригинален дизайн, издържани в златисто винаги ще си останат символ на лукса, богатството и просперитета. С тях ще впечатлите винаги, особено когато искате да блеснете и да се отличите от тълпата при някой по-специален повод. Тези модели могат да бъдат допълнени и от гривни, в зависимост от това колко са ярки и какъв е дизайна на гривните, с които искате да ги съчетаете.

Но естетическата стойност е само една част от нещата, на които трябва да обърнете внимание. Защото най-важното е да можете да носите часовника така, че да ви бъде удобно с него и същевременно да се комбинира с тоалетите и другите ви аксесоари хармонично и красиво.

Златист дамски часовник – съчетание с цветовете на тоалета

Златистите бижута, в това число и дизайнерските ръчни дамски часовници, ще изглеждат перфектно, в съчетание със скъпи и луксозни тъкани, издържани в цветове като черно, кафяво, зелено, синьо, бежово, бяло или бордо. Комбинацията от златист часовник и ефектна луксозна рокля или костюм в бордо е просто ослепителна, така че, ако искате да съберете погледите на останалите, непременно й се доверете.

Бизнес тоалетите и дамските часовници в златисто

Вече казахме, че златистите акценти определено повишават класата на всеки тоалет, а бизнес облеклото в никакъв случай не прави изключение. Така че, ако искате да изглеждате едновременно хармонично и все пак вашата визия да не бъде лишена от луксозно докосване, може да добавите дамски часовник в златни нюанси към вашия делови тоалет. Ако си падате по по-строгите и семпли линии на костюмите, това означава, че по отношение на ръчния часовник можете да си позволите повече волности. И обратно, колкото е по-ефектен един бизнес тоалет, без, разбира се, да излиза от рамките на стила, толкова по-изчистен трябва да бъде дамският часовник.

По отношение на формата, най-добре би било да се спрете на класическите кръгли или пък квадратни дамски ръчни часовници, защото именно тези модели могат да се използват най-успешно за допълване на всеки офис тоалет.

Комбинация на часовници и гривни

Тази тенденция е особено чувствителна в последно време и затова няма как да я пропуснем. Идеята за съчетание на часовниците с гривни е толкова популярна, че някои от дизайнерите започнаха да продават великолепни комплекти, които се състоят от луксозен часовник и ефектна гривна в същия тон. Всъщност, такъв ансамбъл ще приляга много на всяка визия, която се нуждае от по-голямо присъствие на ефектни аксесоари. Например, много от вечерните рокли в момента са издържани в съвсем семпли, класически линии и не са декорирани с някакви специални елементи. Такава рокля би изглеждала твърде скучно, ако не добавите поне едно ефектно бижу към нея. А комплект от часовник и гривна е перфектното решение!

Видеонаблюдение в училищата и детските градини

Системите за видеонаблюдение намират все по-широко приложение в институциите с обществено значение, в това число училищата и детските градини. Те се използват като превантивна мярка за различни нарушения, както и за да се осъществява качествен контрол и защита.

Защо училищата и детските градини се нуждаят от камери за видеонаблюдение?

През последните години станахме свидетели на притеснително много случаи на насилие над деца и учители, което означава, че тези институции се нуждаят от допълнителен контрол. Чрез видео камерите най-лесно би могла да се установи причината за даден конфликт или да се накажат нарушителите при наличие на някакво посегателство.

Видеонаблюдението в сградите на училищата и детските градини спомага стриктното следене на учебния процес и програма. Мониторингът често се пренасочва към областния инспекторат по образованието, което също подсигурява добър контрол. По този начин се повишава и дисциплината на учениците.

Камерите за видеонаблюдение оказват добър психологически ефект върху евентуалните нарушители, тъй като успяват да премахнат усещането за безнаказаност у тях.

Те са незаменими и по време на изпити, защото чрез тях се постига максимална ефективност, обективност и безпристрастност, особено при наличие на нарушения, защото дават възможност за наблюдение в реално време.

Необходим ли е голям бюджет за въвеждане на видеонаблюдение в училищата и детските градини?

Със сигурност изграждането на добре функционираща и модерна система за видеонаблюдение в едно училище или голяма детска градина изисква отделянето на повече финансови средства. Цената се повишава, ако се включат камери и във външното пространство около сградата.

Съвременните системи за видеонаблюдение с висока резолюция вече са съвсем достъпни и дори с по-нисък бюджет може да получите качествена услуга. Изключително важно е да се доверите на доказала се фирма, която професионално да извърши инсталирането на камерите.

Къде е важно да има поставени видео камери?

 • На входовете/изходите на сградите – изключително важно е да се документира влизането и излизането на всеки един външен посетител в учебното заведение. Така се осъществява контрол и върху бягствата от час на учениците в училищата.
 • В учебните стаи – по този начин може да се наблюдава реалната учебна атмосфера, както и да се проследяват отношенията между учителите и учениците. Намалява се също рискът от преписване по време на контролни работи други изпити.
 • В коридорите – така може да се следи за нерегламентирано ранно пускане на учениците от час, а и да се установяват причините за конфликти между ученици в междучасията.

И за родителите, и за служителите в образователната система, основен приоритет трябва да бъде безопасността. Видеонаблюдението е един от най-ефективните начини за осигуряване на добра защита и за повишаване качеството на образованието.

Камери за видеонаблюдение за всяко място и ситуация: https://www.vijdamte.bg/cameras.

Избор на геймърски компютър – важни неща, които трябва да се знаят

Как да изберем добър геймърски компютър на нормална цена? Възможно ли е да се сглоби или по-добре е да се закупи по-евтин геймърски компютър?

Най-важен е изборът, разбира се, на конкретния човек! Ако искате гарантирано добра техника на ниски цени, вижте в https://plasico.bg/gamezone/геймърски-настолни-компютри , а за повече информация – четете надолу.

Въпреки това настоящата статия дава полезни съвети по тези въпроси.

Геймърските компютри  могат да са нисък, среден и висок клас, докато компютрите на супер маниаците на гейминга са от висок клас

Направата на геймърски компютър по поръчка (например на Zalmann Z11-NEO) е напълно възможна. Сглобяването е желателно да се поръча във фирма или на лице, което има добра репутация в тази сфера. Тъй като често не са налице всички необходими компоненти, по-добре е да се изчака за няколко дни.

Когато се поръчва, е важно да обясни какво се очаква от новия компютър, защото реално има по-евтино универсално решение, но за заклетите фенове на съвременните видео игри тази опция не винаги е решение. Някои фирми предлагат онлайн компютърен конфигуратор и допълнителни консултации.

Плюсове са доста: възможност да се изберат индивидуално характеристиките и дизайна на геймърския компютър, за да отговарят на конкретните нужди и вкус. При сглобяването по поръчка, в същото време, е възможно да се постигне най-ниската цена, както и увереността, че всичко е направено перфектно, според индивидуалните изисквания.

Недостатъци: правилният избор на компоненти, качеството на изработката и надеждността на компютъра силно зависят от уменията на майстора или фирмата, на които е поверено това.

И все пак – заслужават ли си усилията и оправдан ли е рискът?

В повечето случаи ДА, когато възложителят знае точно какво иска, той има основните знания и умения,  защото човек, който няма дори минимален опит, ще направи много грешки. От грешен или не съвсем точен подбор на комбинация от компоненти , може да се стигне до едно недоносче като геймърски компютър.

Направените грешки могат лесно да увеличат спестените 5-10% от цената на геймърския компютър, а освен това, връщането на погрешно поръчан сглобен по поръчка продукт на фирмата или майстора, може да бъде проблематично.

И при липсата на необходимите знания и умения от страна на фирмата или майстора, има голяма вероятност да се получи небалансирана система или да се направят критични грешки.

Фабричен геймърски компютър  – винаги може да се закупи у нас и в чужбина.

Изглежда, че в този случай всичко се свежда само до въпроса за парите, тъй като качеството зависи почти линейно от цената – колкото е по-висока, толкова по-мощен е компютърът.

За да се опрости допълнително задачата, магазините често дават на някои модели етикети като „Най-добър компютър за видео игри“, „Компютър за игра и учене“, „Най-добър мултимедиен компютър“ и т.н., а за потенциалния купувач се добавя етикет като: „Геймърският компютър на 2019“ – т.е. вземи и купи!

Естествено, такива маркетингови трикове са ясни и не трябва да се обръща внимание на тях!

Плюсове: относителна лекота на избор, качество на изработка, много често висока надеждност и тиха работа.

Недостатъци: често има невъзможност да се промени първоначалната конфигурация, понякога цената е висока, някои модели дори от добри производители имат много слаба охладителна система.

В крайна сметка, решението е индивидуално!

3 туристически забележителности, които задължително да посетите в Берлин

Германия е сред най-посещаваните дестинации в Европа, привличайки милиони туристи, експати и студенти от цял ​​свят всяка година. Що се отнася до немската столица – Берлин, тя е един от най-оживените и кипящи културно европейски столици.

За да ви помогнем да планирате посещението си в Берлин, ето и 3 от най-интересните туристически атракции, които задължително трябва да включите в програмата си.

Museumsinsel (Музейния остров)

Museumsinsel забележителности в БерлинСветовноизвестният Museumsinsel, или музейният остров в Берлин, се намира между река Spree и Kupfergraben – 400-метров канал на реката. Музейният остров включва някои от най-старите и важни музейни експонати в Берлин.

Най-забележителен е Старият музей, построен през 1830 г. като място за изложба на кралските съкровища. Скоро след това, земята зад музея е отделена за изкуство и „познание за древността“. Между 1843-1855 г. се оформя Новият музей, а Националната галерия е добавена през 1876 г., заедно с музея „Боде“, построен през 1904 г. – дом на редица колекции от антики.

Друга забележителност на пешеходната обиколка на тези грандиозни музеи е Пергамонът (Pergamon) с пресъздадените му исторически сгради от Близкия изток.

Берлинската стена

Макар и да не е най-живописното място в немската столица, Берлинската стена (или това, което е останало от нея) е една от атракциите, които всеки посетител на Берлин просто трябва да види само за да каже, че в бил там. Построена през 1961 година, стената е била най-знаковият символ на Студената война, съществувала след Втората световна война, а през 1990 г. тя е разкъсвана на около 155 километра.

За щастие, всичко, което остава от стената днес, са малки секции, покрити с графити, ярки напомняния за повече от 70 души, които са загинали, опитвайки се да избягат от суровия режим на Изтока.

Също така, отделете време да разгледате богатата изложба на Берлинската стена, с постоянните експонати, свързани главно със Студената война.

Charlottenburg Palace and Park

Берлин забележителностиНай-старият и най-голям пруски имот в Берлин, късният дворец Шарлотенбург (Charlottenburg Palace), построен през 17-ти век, десетилетия наред е бил основно жилище на германска принцеса. Запазен (почти) в изначалния си вид, този огромен дворец е наистина величествен заедно с централния си купол с височина 50 метра, богат барок и рококо декор в своите просторни стаи и голяма градина, вдъхновена от градините във Версай.

Уверявам ви, че освен тези забележителни туристически атракции в столицата, в Германия има много други фантастични места за посещение, независимо дали сте там за кратка почивка или дълга ваканция. Грабвайте атласа и картата и се захващайте на работа! J

В случай, че Германия ви допадне и решите да се преместите там, ето и някои ценни съвети  и митове относно намирането на работа.

Настолни компютри и технологии

Електронните компютри датират от средата на 20 век. През годините съставните части на познатите ни днес настолни компютри са се видоизменяли многократно. Неизменно са се запазили няколко компонента – вътрешна памет, централен процесор и входно-изходни устройства. Първите компютри са били с размерите на средно по големина помещение и с електрическа мощност около 100 kW. В продължение на годините технологичната революция набира мощ, като пропорционално с нея набират скорост и самите персонални компютри. Това набиране на мощност може да се възприеме и в букваления и в преносения смисъл. До този момент компютрите са познати само във вида на настолни. Само за няколко години скоростта на масовите настолни компютри се увеличава милиони пъти. Тенденцията върви в посока размера на съответните конфигурации да е обратно пропорционален на техния физически размер. Най-мощната машина в света представлява гигантски суперкомпютър  и се намира в центъра за изследвания на НАСА в САЩ.
В настоящето, в епохата, в която живеем информацията е издигната на пиедестал. От голямо значение е да се получава информация за определено събитие още в същия момент, в което се е случило. Появили са се хиляди приложения за телефони, смартфони, таблети, лаптопи и други носители на информация. Но точно тяхното основно предимство е и основен недостатък. Лесната преносимост и компактност, крият опасенията за запазване конфиденциалния характер на информационния поток.
Всички видове настолни компютри са надеждни в това отношение. При тях защитата не се изразява само в защитни програми на електронното съдържание, а се използват и други подходи и методи. Пример в това отношение е факта, че за запазване на държавните тайни се изпозват единствено настолни компютри, които по никакъв начин не са свързани с електронната мрежа и интернет.
По дефиниция, тези компютри са предназначени да обслужват един човек, като подпомагат неговата дейност. Дали ще се въвежда информация, ще се обработват данни, анализират или систематизират такива, настолните машини поемат своята роля и облекчават човешката дейност.

В 21 век компютрите са еволюирали до толкова, че са се превърнали в неделима част от ежедневието на хората. Като размери са много по-компактни и мощни в сравнение със своите предшественици. Именно това е и причина вече почти във всеки дом да има поне по един компютър. Преди години тези машинки са стрували купища пари, а днес именно, заради непрекъсното развитие на технологиите човек може да се сдобие с добър компютър на прилични цени. На българския пазар има много фирми и магазини предлагащи ИТ техника, но ако търсите наистина изгодни оферти като цена и качество на настолните компютри, то разгледайте каталога на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни, където ще откриете богат избор от модели и марки с различни параметри, които да отговарят на вашите нужди.

Каква е истината за базалните зъбни импланти?

Сигурно сте слушали истории, че базалните зъбни импланти, могат да доведат до инфекции и усложнения. Истината е, че всеки, който се е възползвал от услугите на базалната имплантология, знае че рискът от отхвърляне на имплантите е минимален и външното тяло се приема чудесно от организма. Разбира се, в тази статия ще напишем и още неща по темата.

Преди години базалните зъбни импланти дойдоха в България и направиха истински фурор. Един от първите центрове по базална имплантология отвори врати и представи възможността за зъбно възстановяване на сайта си http://swissimplants.eu, където са публикувани подробни статии относно оперативния метод, цената и резултата от оздравителната процедура.

Защо да избера базалните зъбни импланти?

Има ред причини, поради които да се спрете на базални зъбни импланти, но ние ще споделим само основните от тях. По този начин ще можете да прецените, дали си заслужава инвестицията в този вид лечение или ще предпочетете комерсиалните стоматологични методи.

 • Базалните импланти се поставят в твърдата зъбна кост – бързо и лесно;
 • Не е нужно да чакате заздравяване на раната, след изваждане на болни зъби;
 • BOI имплантите са готови за незабавно натоварване и дъвчене;
 • Подходящи са за диабетици, пушачи и пациенти са пародонтоза;
 • Лечението с базални импланти може да премине за по-малко от пет дни;
 • Базалните импланти се понасят лесно и безпроблемно от организма;
 • Цената на лечението е много по-ниска, от това с конвенционалните импланти;

Разбира се, този списък с положителни качества на базалните зъбни импланти, може да бъде продължен. Въпреки това ние ви запознахме с основните им плюсове, така че последната дума е ваша. Въпреки това, ако искате да спестите пари, и да имате красиви зъби, то не се колебайте да посетите някой от центровете по базална имплантология във вашия град.

В заключение

От това, което написахме става ясно, че лечението с базални зъбни импланти, е един чудесен начин за възстановяване на липсващи зъби. Цената е поносима, а методът не крие никакви рискове за пациентите. Но, за да не бъдем голословни, е добре да се консултирате със специалист, който ще потвърди нашите думи и ще ви даде картбланш да действате.

Кой ще ни помогне за поддръжка на компютри в офиса?

Все повече представители на бизнеса имат нужда от компютърна поддръжка в офисите си. Обикновено те наемат външни кадри, които да се занимават с тази работа, но се сблъскват с проблем като липса на достатъчно място, харчове за обучение, дълги интервюта и така нататък. Има обаче решение на проблема, и то се състои в използването на т.нар. аутсорсинг компании.

Пример за ит аутсорсинг фирма е http://www.evrista-bg.com, която разполага с обучен екип, който може да поеме компютърна поддръжка от А до Я. Професионалистите се занимават с инсталация на софтуер, поправка на хардуер, грижа за сървъри и мрежи, работа с бази данни и много други дейности. Пълният пакет от услуги може да видите на горе посочения уебсайт.

Как работят ит аутсорсинг фирмите?

На първо време тези фирми ви осигуряват спокойствие за компютърните системи и други видове информационни технологии. Компетентният персонал на компаниите поема грижата за всичко свързано с ит поддръжката. Клиентите имат достъп до дистанционно управление на системите, а също могат да повикат екип, който да разреши даден проблем на място в офиса.

Вече не се налага да търсите техници за смяна на части или преинсталация на софтуер, тъй като това са ангажименти на аутсорсинг компанията, която сте избрали. Фирмените екипи разполагат с нужните инструменти, за да се справят с всеки хардуерен проблем. В случай, че се наложи смяна на част, то потребителите могат да наемат ит оборудване, без да купуват ново.

Като цяло един бизнес функционира правилно, благодарение на информационните технологии. Ето защо компютърната поддръжка в офиса е една добра инвестиция в бъдещето. Добрата новина тук е свързана с цените, които не са никак високи. За поддръжката на един компютър цената може да бъде под 20 лева, а помислете само колко разходи ще спестите.

Финални думи

Съвременните ит услуги са на много високо ниво, така че не виждаме причина, да не ги изберете за нуждите си. Не се притеснявайте от елемента разходи, тъй като те са незначителни, а в същото време получавате отлична работа по всяко време на денонощието. Сега ви оставяме да изберете ит аутсорсинг компания и ви пожелаваме безпроблемна работа с технологиите.

Избор на ПВЦ дограма за къщи за гости

Днешните фирми за продажба на дограма имат специални предложения относно къщите за гости. Това са луксозните прозорци съобразени с мястото на обектите и подсилени с многокамерни профили покриващи изискванията за енергийна ефективност. От водещо значение при тези прозорци е да се осигури комфорт за посетителите на въпросните къщи.

Добрата новина е, че добрите производители могат да проектират ПВЦ дограма с нестандартни размери съобразени със сградата. Така къщите за гости се превръщат в изключително приятни места, които печелят клиенти не само с външния си вид, но и с качествена топло и шумоизолация. Не на последно място оставяме и самия дизайн.

Какви са плюсовете на луксозната дограма?

Луксозната дограма от клас А е едно от най-добрите решения за хотели и къщи за гости. Тя покрива всички изисквания за качество и едновременно с това идва до крайния клиент с добър стъклопакет, противовзломен обков и всичко, което е важно за потребителите. Но нека да споменем кои са основните предимства на дограмата за къщи за гости, за която пишем:

 • Изчистен дизайн подходящ за този вид сгради;
 • Топло и шумоизолационни характеристики на високо ниво;
 • Устойчивост срещу влошени атмосферни условия;
 • Дълготрайност;
 • Съпротива срещу взлом;
 • и други…

След като сте се запознали с плюсовете на квалитетната дограма, то можете да я поръчате от истински добрите търговци. Връзка към последните ще намерите в нашата статия, където ще прочетете по-подробна информация относно цените, поръчките, дизайните и така нататък.

В обобщение

Собствениците на къщи за гости и хотели вече разчитат на стойностните предложения за ПВЦ дограма, тъй като тя им излиза изгодно и им дава всичко, от което се нуждаят. Разбира се, производителите се стараят да дават всичко от себе си, за да модернизират продуктите си, и да предлагат достъпни цени на пазара. А сега ви оставяме да откриете най-добрите предложения,  да се възползвате от тях при необходимост. Желаем ви всичко хубаво и на добър час.

 

Полезни съвети относно това кога да смените амортисьорите на колата си

Много е важно да знаете кога да замените амортисьорите на вашата кола, за да увеличите максимално комфорта и безопасността на пътуването.

Ако наскоро сте се чудили „Имам ли нужда от нови амортисьори?“, тогава е време да предприемете действия и да научите необходимите умения, за да отговорите на този въпрос.

Изпробването на амортисьорите на всеки автомобил от малък до голям размер може да се извърши по много прост начин, който осигурява реалистична индикация за тяхното състояние. Ако нямате никакво техническо оборудване, можете да изпълните посочените съвети и да обърнете внимание на сигналите, които изникват при нужда от подмяна.

Първо, отидете в някой от ъглите на колата и поставете тялото си точно над колелото. Най-добре е да изпълнявате това в предната част на автомобила.

Поставете двете си длани надолу върху бронята и здраво натиснете, за да създадете подскачащо движение. Трябва да правите това натискане многократно, докато колата ви не подскочи нагоре и надолу поне два, или три пъти.

Когато това се случи трябва да прецените внимателно ситуацията, като наблюдавате как реагира вашата кола. Ако подскачането спре само с едно отскачане, тогава амортисьорите са в добро състояние. Все пак, ако забележите, че колата ви спре, след като подскочи неколкократно, това е индикатор, че трябва да ги смените скоро, тъй като те са започнали да се износват.

За да се подсигурите допълнително, разгледате по-внимателно амортисьора, използвайки фенерче. За да направите това, може да се наложи да завъртите колелото навън, за да изложи пружината напред. Това е по-лесно за хора, които не са снижили в последствие автомобила си. Легнете и насочете фенерчето към колелото, където е амортисьорът, и потърсете дали има някакви течове, или течности, идващи от него. Разбира се, уверете се, че не правите тази проверка, след като сте измили автомобила си, или след като е валяло, за да може да сте сигурни, че течността наистина е от амортисьора. Ако виждате течност, това е сигурен знак, че имате проблеми с уплътнението. В този случай е абсолютно наложително да го смените възможно най-скоро.

Други лесни начини, чрез които да определите дали трябва да смените амортисьорите си е чрез комфорта на вашето пътуване, изминалите километри на вашето превозно средство, колко е старо то и колко често шофирате. Ако колата ви подскача прекалено често докато я карате, вашият пробег е висок, колата ви е много стара и рядко я карате, това са всички признаци, че може да се наложи да ги проверите, тъй като има голяма вероятност амортисьорът да е за смяна.

Ако решите да го смените, тогава трябва да обърнете внимание на следните съвети.

Амортисьорите се сменят по двойки, за да се поддържа баланс в системата за окачване на автомобила. Така че, ако смените преден, или заден, то трябва да смените и другия, който е до него.

Също така, когато правите проверката на вашите амортисьори, никога не се опитвайте да използвате само един крик, тъй като съществува опасност той да поддаде, докато сте под колата ви. Уверете се, че използвате поне два крика за целта, за да избегнете инциденти.

Определянето на това кога да смените амортисьорите си не е ядрена физика, но знаейки, че използването на такива прости техники ще ви свършат добра работа. Всеки трябва да знае кога да смени своите амортисьори, тъй като комфортът и безопасността на колата зависят от тази част.

За това ако скоро не сте проверявали вашите амортисьори направете го и ако установите, че са за смяна изберете нови и качествени от каталога на Autoo.bg на http://autoo.bg/cat-предно-окачване-кормилна-уредба/амортисьор, където ще откриете голямо разнообразие от модели с гаранция за качество.

Не забравяйте, че вашата безопасност е преди всичко.

5 знака, които подсказват, че имате нужда от нов акумулатор!

Да ви откаже двигателя в средата на нищото е възможно най-лошият кошмар за всеки шофьор. Ужасът става още по-голям когато двигателят не тръгва, дори след като му е подаден ток. Автомобил, чийто акумулатор е изцяло отказал, почти вероятно изисква пътна помощ или теглеща услуга. След като лошото се е случило, всичко това би могло да ви коства стотици левове, както и доста часове работа.

Предлагаме ви 5 признака, които да ви подскажат, че нещо ще се случи, за да имате време на вземете мерки!

 1. Слаб и нестабилен двигател

Когато се опитвате да запалите двигателя, а той е бавен, то проблемът е напълно вероятно да е в електричеството. Възможно е да се дължи на слаба връзка в стартера и обикновено бива последван от провал в зареждането на системата. Също така, съществува възможност, нещо да извлича от мощността на колата, докато е в състояние на покой. Но каквото и да е, със сигурност трябва да закарате колата на сервиз.

 1. Проверете как работят фаровете и светлините при запален двигател

Съществуват дозина причина, поради които светлините на таблото да не светят добре. Често срещана причина, особено при по-старите коли е неадекватната елекрическа мощност. Например, когато горивото започне да свършва и има опасност да спре колата, то трябва да светва предупредителна лампа. За да сте сигурни в адекватната електрична връзка, колата ви трябва да бъде прегледана и тествана от професионалист в сервиз.

 1. В случай на повреда

Когато акумулаторът ви изглежда подпухнал и съсухрен, това често се дължи на факта, че е бил подложен на изключително висока температура. Известно е, че високите обороти на двигателя, намалят живота на акумулатора. Така че, е необходимо периодично шофьорите да проверяват състоянието на двигателя и акумулатора.

 1. Изтичане на масло

Ако е на лице изтичане на масло, то лесно може да доведе до корозия из двигателя и някои други елементи. Това пречи на поддържането на здравите връзки в електричната система. С други думи, лепкавостта, която се образува, може да попречи на вашият автомобил да тръгне. Също така е вярно, че ако акумулаторната течност падне под нивото на оловните плочки, които провеждат елекричество, то системата може да не проработи. Така че, заряда трябва периодично да се проверява, ако има изгледи, че нивото на флуидната течност е твърде ниско.

 1. Старост

 Обратно на повечето вярвания, обикнивения акумулатор няма да издържи до края на живота на вашият автомобил. Така че, те трябва да се тестват и проверяват периодично. Също така, трябва да споменем, че животът на батерията е тясно свързан с вашите шофьорски навици. Както споменахме по-горе, изключително високите температури убиват вашия акумулатор бавно, но сигурно. Това важи и за твърде ниските температури. Шофьорите също така е хубаво да избягват някои фактори, които също биха могли да изцедят акумулатора, като: забравени фарове и светлини, включено радио, мултимедийни дейности и т.н.

Ако забележите някои от горе посочените признаци, то незабавно проверете акумулаторът си в най-близкия сервиз! В противен случай ще се наложи да закупите нов, ако искате отново да ползвате вашата кола. Ако търсите сигурен и надежден акумулатор, в каталога на Veber.bg ще откриете голямо разнообразие от доказани марки и производителите и то на достъпна цена.