Преживявания на границата на смъртта -има ли живот след смъртта?

211

Ако се замислим ,каква е мисията ни в този свят ,малцина биха дали някакъв  научно задълбочен отговор.

Според философията,живота е най висшата форма на развитие на материята.На пръв поглед от наша гледна точка ние се раждаме живеем и умираме.Но дали наистина нещата са толкова прости?Дали нашия живот е само това, което ние виждаме или нещата са много по сложни?.Нека да си представим следната ситуация:да вземем например промените ,които стават в разстояние на 1 час,а нашия живот е само нека да бъде примерно  15 минути.В състояние ли сме да видим какво може да стане ,или е станало в рамките на 1 час.Да отговорът е отрицателен.Нашето пребиваване в този безкрай е наистина твърде малко за да разберем какво би станало в рамките на този 1час.Това беше въведение,с което исках да провокирам вашата мисъл и фантазия.И така да се върнем в началото, с което започнахме Живота.Дали ние сме на този свят само така ,или имаме и друга мисия? Именно поради тази причина искам да разгледаме тази тема.

Имали живот след смъртта

Най-солидното научно доказателство за оцеляването на душата след смъртта, са преживяванията близки до смъртта (ПБС).ПБС е термин въведен от д-р Реймънд Мууди (автор на книгите “Живот след живота”, “Светлината отвъд”, “Живот след загуба”.
Типичното случайно ПБС прилича на сън. Изненадващо това преживяване изглежда по-реално, отколкото състоянието при нормалното будно съзнание. Петте вида усещания са по-силни; мисловния процес е рационален и кристално ясен.
Основната отбелязана разлика е загубата на връзката с физическото тяло. Възниква усещане за носене из въздуха, а душата наблюдава безжизненото тяло от от страни. В този момент доминира усещането за спокойствие и мир и времето губи своето значение. Душата се чувства привлечена към тъмен тунел, в края на който се вижда искряща бяла светлина.

wallpaper_236-2

Ако имате  някаква и интересна информация може да я споделите тук  на

Форума
Слеваща снимка


Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *