Без bTV и TV7 за абонатите на Bulsatcom

Клиентите на кабелния оператор Bulsatcom ще останат за празниците без каналите на bТV Media Group, а по всяка вероятност и TV7, а причините са системни финансови нарушения от страна на кабелния оператор.

bТV Media Group вече преустанови излъчването на своите програми в мрежата на Bulsatcom, а по-рано днес и TV7 обяви своите намерения да спре достъпа до потребителите на кабелния оператор към техните програми.

Основната причина за неразбирателството между телевизиите и кабелния оператор са неуредени финансови задължения от страна на Bulsatcom.

Като компенсация към своите потребители за липсата на каналите на bТV Media Group bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady и спортния канал РИНГ, Bulsatcom пусна напълно безплатно HBO и HBO Comedy.

Независимо от това стотици гневни потребители изсипаха недоволството си към bТV Media Group и Bulsatcom в мрежата.

Двете страни в спора излязоха и с официално съобщение към своите абонати и зрители, които можете да прочетете в следващите редове:

bТV Media Group:

Във връзка със системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group ви информираме, че от 3.00 часа тази нощ абонатите на този доставчик няма да имат достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.

Освен, че дължи сериозни суми на телевизията, операторът дискриминира bTV, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group (6 SD версии и една HD версия), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.  

Според пазарни проучвания Булсатком  декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на bTV Media Group за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите.

Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на Булсатком към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013-та година.

Междувременно можете да следите програмата bTV чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, а всички канали на bTV Media Group – в мрежите на други кабелни и сателитни оператори, като Виваком, Нет 1 и Близу и други.

Bulsatcom:
Уважаеми клиенти,
Извиняваме се за неудобството, че не можем да Ви предоставим програмите на bТV Media Group. Доставянето на каналите бе едностранно преустановено от тях. Като основание за спирането на сигналите се изтъква неприемане от страна на Булсатком на новата оферта за 2013-2014 година, с която предлагат програмите си на цена 3 пъти по-висока от досегашната. Това неминуемо ще доведе до повишаване на цената на пакетите на цифрова телевизия Булсатком.
 
Булсатком АД има действащ Договор с bТV Media Group до 31.12.2012г. и прекъсването на сигнала е в нарушение на договора. Офертата на bТV Media Group е неприемлива за Булсатком АД до този момент и поради факта, че цената на ефирната телевизия бТВ е по-висока от цената на целия пакет програми на bТV Media Group, което лишава оператора от правото му на избор и възможност да договаря поотделно цените на всяка програма от пакета на bТV Media Group.
 
Уверяваме Ви, че ще полoжим максимални усилия за постигане на споразумение, но считаме, че е неуместно спирането на сигналите на програмите по време на предстоящите празници и преди изтичане на посочения в офертата на bТV Media Group краен срок 14.01.2013 г., а увеличаването на договорената цена не е подходящо при настоящите икономически условия в страната.
 
Очакваме от мениджмънта на bТV Media Group да подходи отговорно и към ангажиментите, които са поели и пред своите рекламодатели, като ги лишават от гарантирания брой зрители до които да достигнат рекламните им послания.
 
Излъчването на каналите ще бъде възcтановено веднага след постигане на споразумение между страните.
Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *