Годишната винетка ще е валидна 13 месеца

11

Годишната винетка ще е валидна 13 месеца – от 1 януари на текущата година до 31 януари на следващата година.

Това предвиждат измененията в Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътна инфраструктура. Целта е максимално опростяване на винетната система – за потребителите ще отпадне неудобството да закупуват стикери преди коледните и новогодишните празници, съобщиха от правителствената информационна служба.
Оттам уточняват, че изменението на срока на валидност на годишните винетки е в съответствие с общоприетата европейска практика.
Винетки ще могат да се закупуват от централното и от областните управления на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), от специализираното звено на Агенция „Митници” на граничните контролно-пропускателни пунктове или от дистрибуторите въз основа на сключен договор с АПИ.
В края на миналия месец пък Комисията за защита от дискриминация (КЗД) се самосезира заради годишните винетки, които сега са с фиксиран срок на валидност от 1-ви януари до 31-ви декември, независимо кога през текущата година са закупени. Комисията проверява дали има дискриминация в това, тъй като валидността на дневните, месечните и седмичните винетки е от датата на издаването им.

БГНЕС


Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *