Попарените надежди на хората

6_cd3df

С идването на новото правителство надеждите на хората за промяна беше в своя апогей.Но за жалост още не изминали и 100 дни тези надежди бяха попарени. На всички стана ясно,че предишното правителство е извършвало купища безобразия.Направените констатации с нищо няма да подобрят положението на народа.Вместо виновниците да бъдат поставени зад решетките там където им е мястото ,на нас ни се обяснява,че нямало как да бъдат осъдени.Какво означава няма как да бъдат осъдени?

В момента имате мнозинство ,с което може да промените законите, за да може да се потърси съдебна отговорност от хората извършили тези престъпления.

И понеже хазната е празна дайте най лесно да одерем кожите на хората,които и без това изнемогват.То не останаха сфери ,от където не се вдигнаха ставки,акцизи,лицензи,месни данъци,данък сгради,смет и много още други ..

Да не говорим за бездънните каси на НОЙ и Здравната каса ,където изтичат милиони.

Понеже няма пари в Здравната каса се заговори за повишаване на здравните вноски,както и за ново доброволно здравно осигуряване. Разбира се това не е патента на новото правителство,а е лансирано от Орешарски.Господа не разбрахте ли,че на хората в тази държава останаха единствено пари за да плащат  само данъци и ако им остане някой лев да се хранят…..

Сега ни развиват теория,че видите ли на Запад вноските са с 10 15 пъти по големи от нашите.Но защо е този двоен стандарт.Да може наистина да е така но също така е,че там хората получават с толкова пъти такива заплати.При което е нормално да имат такива вноски.Ако виновниците за това положение не бъдат наказани,а ние обикновените хора  плащаме заради тях,скоро доверието спрямо новото правителство ще падне многократно.

Искам да  ви представя малко коментари по повод доброволното здравно осигуряване за да стане ясно ,че наистина хората са много възмутени от безобразията,които се вършат в страната ни.

Коментари (103)

НАРОДЕ,ДАЙТЕ ДА ГИ СВАЛЯМЕ ОТ ВЛАСТ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! (18.10.2009 г. | 19:42ч.)
КАКТО СА НИ ПОДКАРАЛИ ТИЯ ЩЕ НИ ДООБЕРЪТ. Е..СИ М..АТА.
ОБИРДЖИЙ (18.10.2009 г. | 19:40ч.)
АБЕ ВИЕ СЕ ОКАЗАХТЕ НАЙ-БЕЗСКРУПУЛНИТЕ ОБИРДЖИЙ НА НАРОДА . Е ВИЕ ЩЕ НИ ДОЗАКОПАТЕ.
France до ideya… (18.10.2009 г. | 13:03ч.)
Май ти живееш в БГ катп гледам. Аз съм щастливо омъжена за французин и живея от няколко години на южното крайбрежие. За твой ужас мога да разкажа ТОЧНО как работи касата тук, защото я ползвам. Ти, гледайки колко добре теоретично си напомпан(а)-явно си от ”елита” , възпитан от партизани, образован на запад и душевно неудовлетворен. Нас на запад не ни мисли, а слушай като ти се дава акъл. И не лъжи, няма ”малка” лъжа! Хората в БГ заслужават да знаят истината!
Do EU (18.10.2009 г. | 09:36ч.) (18.10.2009 г. | 12:36ч.)
Аз сам здравно осигурена в Германия от 9 години в една от най-обикновените редови здравни каси. Положението е малко по-добро от в България, но сега от Вас научих, че било почти мечта… Истината е, че с всяка следваща година и тука се увеличават исканията за доплащане на лечения, от преди няколко години се въведе и такса от 10 евро за тримесичие. Много зравните каси казват, че имали финасови проблеми, защото се увеличава безработицата, а за безработните се плаща по-малка такса от службите по труда или от социалните служби. Относно зъболечението – всеки си има бонус книжка и е длъжен да ходи веднъж в годината на зъболекар за профилактичен преглед и за почистване на зъбния камък. Ако не ходи редовно на зъболекар всяка година и се наложи да му се прави мост, корона или зъбна протеса, то тогава касата поема плащането на още по-малък % от услугата. Короните, мостовете и зъбните протези се плащат предимно от самите пациенти и стуват хиляди евро, който има допълнителна застраховка за зъболечение – от там също може да му платят някакъв голям %, но пък трябва да плащаш тази застраховка всеки месец с години, без да знаеш, дали ще потрябва и кога. За Ваша информация – много хора ходят в чужбина да си правят зъбите, защото е по-евтино. Някои здрвани каси дават допълнителни бонуси за хората, които не пият, не пушат, не употребяват наркотици, нямат наднормено тегло и посещават редовно фитнес клуб и спортуват. Истината е, че българинът с удоволствие инвестира пари за цигари, алкохол или хубави дрешки, но повечето хора не спортуват, имат лоши познания за собственото си здраве и тяло, озлобили са се патологично и се занимават с любопитство и злоба предимно с нещата на другите, но не и със своите собствени проблеми. Сега, когато трябва да се доплаща тук-там за здравни услуги, всички зеят срещу Дянков, сякъш ако беше друг на негово място, нещата щяха да са по-добре и щеше да вземе пари от някъде наготово и да ги раздава. Истината е, че в България трябва да има контрол на всяко ниво и никой да не си позволява в работно време да върши други работи, освен работата, за която му се плаща, и то тази работа трябва да я върши по точно определени правила и с константно качество и постижения, които да се изискват и контролират всеки ден, всеки час, всяка минута – само тогава България ще започне да се оправя. Спомнете си моля за тези полицаи, които два дена изнасилвали 15-годишното момиче в бараката – ами това освен гнусно престъпление е и злопотреба в работно време. Защо тези полицайчета никой не ги е контролирал какво вършат 2 дена, а са получили надници, без да си вършат работата??? Ако не бяха филмирали от глупост и сексуалните си подвизи едва ли щеше да може и да се докаже случая… Със сигурност има и такива лекари, и медицински сестри и т.н., които в работно време не си вършат работата, а се занимават с всякакъв род други глупости и заради това всичката работа в България е такава – широбаджанашка, просташка, добрите резултати са по-скоро изключение, а не правило.
Прав си ЗМЕЙ! (18.10.2009 г. | 10:33ч.)
Тъкмо се готвех да напиша подобен коментар – изпреварил си ме. Наистина българската глупост е потресаваща – 20 години все десни управляват и този народ не проумуя, че тегли заради глупоста си.
EU (18.10.2009 г. | 09:36ч.)
ГЛУПОСТИ, 120 евро в ГЕРМАНИЯ = ПЪЛНО ЛЕЧЕНИЕ НА : ЗЪБИ+ЛЕКАРСТВА+ЛЕЧЕН КЪДЕТО СИ ПАЖЕЛАЕШ – отново някой се опитва да ни гъбарка
бай бай (18.10.2009 г. | 09:24ч.)
Дянков ограби резервите и ги подари на МВФ. Сега смъква кожи. Герберите са най-големите крадци от 89 до гега.
Да напълним гушката… (18.10.2009 г. | 02:30ч.)
На още няколко ”самоосигуряващи се” дружества, които ще наемат персонал и офиси, за да ”управляват” средствата ни по допълнително – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО – здравно осигуряване, които ще си вдигнат палати на наш гръб, а в болниците ще продължат да ни лекуват като кучета! Пълен АБСУРД!!! Почвам да си мисля, че ГЕРБ не се отличават от останалите правителства, които даваха права на различни фигури да печелят на гърба на НАРОДА!
123 (18.10.2009 г. | 01:55ч.)
Да видим как е в другите страни, за да знаем какво ни чака. Барак Обама в шоуто на Дейв Летерман за американската здравна система: ”Как да направим така, че ако на един успял бизнесмен в Америка детето му се разболее, бизнесът му да не фалира заради това”.
eps (18.10.2009 г. | 01:32ч.)
”Подготвя се отблокирането на двата процента от здравните вноски сумата 700 милиона лева, които са резерв на НЗОК в БНБ.Това е било обсъдено и договорено на среща в Министерския съвет между министър-председател Бойко Борисов, здравния министър Божидар Нанев и Теодора Захариева – председател на федерацията ”Български пациентски форум”, съобщи пред журналисти Захариева на излизане от срещата в МС. Според Захариева това са около 700 милиона лева, за които по думите й и здравният министър е изразил съгласие, че трябва да бъдат отблокирани.”-преда БТА. Готви се поредното прехвърляне на топката. Вместо от бюджета на страната, както е по света, защо да не се плащат с парите от здравни вноски. Тези средства ще се пренасочат към определени фармацевтични фирми,свързани сьс създадени от комунистите преди две-три години частни здравни фондове, като целта е съсипия на НЗОК. Подобна схема проработи и в Германия,но там бързо се усетиха.В България това ще доведе до тотален крах на здравеопазването , на НОИ,ще предизвика масови безредици! Няма ли кой да ги спре тези нови-стари крадци?
Do Elitarist (17.10.2009 г. | 23:25ч.)
Абе,тъпанар,ти пък какво разбираш от модел здравеопазване?Нали точно американски сега се прилага?Трябва всички да измрем ли докато го разберете това?направете си труда малко да попрочетете бе.Кой каквото казал,размъквате го като войнишка партенка.За живота на хората става въпрос.
До Elitarist от Шмайзеров (17.10.2009 г. | 22:02ч.)
да си ходиш в Америката, а не да поркарваш американския моделЗнаеш ли бе нещастник, че в САЩ има 50 милиона без здравни застраховки и умират на улицата.Американсикя модел Е ОТРЕЧЕН В СВЕТА! А в европа НЯМА НЕЗАСТРАХОВАН ЧОВЕК. Явно прокарваш новите намерения на ГЕРБ да открадне парите на данъкоплатците събрани в НОИ за частните си фондове! Скрий се!
бг (17.10.2009 г. | 21:36ч.)
тоя измислен министър в кой свят живее.как може да ни сравнява с европа.защо не ни оправи заплатите,защо не проучи една мед. сестра колко взема .нахалството му гранич с цинизъм.господин министре едва оцеляваме работещите а тези хора, които са безработни за тях въобще да не говорим.или има предвид колегите си колко много пари вземат ,наистина гледал е през тяхните банкови сметки/
Elitarist (17.10.2009 г. | 20:29ч.)
Аман от тъпи емигранти. Нищо не си схванал France. А иначе всички разбрахме къде си. У нас касата на практика не работи. Вноските наистина са по-ниски, но и заплатите са 15-20 пъти по-ниски от тези на запад. Доплащането и сега се прави, но корупционно. То няма да бъде изкоренено, но ще се натовари допълнително пациента. Идеята е глупава. Сега пациентите разчитащи на НЗОК получават лошо обслужване, тогава няма да могат да си позволят обслужване. По-добре би било въобще да се смени модела. Американския е добър например.
ЕХОООООО (17.10.2009 г. | 19:41ч.)
БРАШНЕНИЯТ ЧУВАЛ Е СКЪСАН ОТ ТУПАНЕ!!!!! НАМЕРЕТЕ СИ ДРУГ!
Току-що по БТВ министърът каза, че (17.10.2009 г. | 19:25ч.)
осигуровките трябвало да бъдат три задължителна, доброволна (също задължителна) и допълнителна. А задължителната трябвало да бъде увеличена. Търгаши!
ez (17.10.2009 г. | 18:42ч.)
kogato pochnete da rabotite 10-15 puti poveche ,tpgava ste iskate 10-15 puti po visoki zaplati
oligofren (17.10.2009 г. | 18:05ч.)
Napravete purvoklasni bolnici i mizernite ostavete za socialno slabite. Samo togava shet ima spravedlivost. Nqma nie da si ostavim dushata za da moje edin ciganin ot socialni pomoshti i sociqlno zdraveopazvane da jivee dobre. Inache kachestotovo zavisi i ot samiq lekar. Nie hodim pri gotini lekari i sme dovolni ot uslugite im i za tiq pari.
ннннн (17.10.2009 г. | 17:57ч.)
или не работите в сайта или цензурата е заработила
Здрав (17.10.2009 г. | 17:38ч.)
Бонида Онанев престани с тези словоблудства.Малко ли пари се дават допълнителто под формата на всевъзможни такси.И още ще ни щавят.Тия съвсем се самозабравиха.Ебати и боклуците.
dedo vasso (17.10.2009 г. | 17:30ч.)
9 godinini jivyah v GB diabetik sum na 2 vida insulin lantus i novo rapid.dva mesecha se borih s byurocrachiyata.nalo se da se obadya na moya GP v ANGLIYA za pismo za da udostoveri che az polzvam insulinite/ot kolko vreme i kakvi dozi/a toi se smee i me pita zashto e vsichko tova.blagodarenie na nego che izprati uverenieto az jiveya v protiven sluchai nyama insulin i umirash.za kakvo zdraveopazvane da govorim.pladneshki obirdjii.a lekarite sa pod vsyakakva kritika te sa v nevedenie po mnogo vuprosi.grubi,nekadu i alchni.v ANGLIYA vaksinite sa bezplatni za vsichki.nyamam dumi ne iskam da komentiram po veche….
Doctora (17.10.2009 г. | 17:20ч.)
Tolkova pari,tolkova medicinsko obslugvane,ne vi otarva dami i gospoda,mo sega veche shte vidite kon bob iade li,davash 12 leva sredna osigurovka na mesec ,poluchavash med.usluga za 120 leva -ne stava,stiaga na garba na lekari i sestri se hrantutkvate kato amerikanski pacienti.
Gerlah (17.10.2009 г. | 17:19ч.)
Абе fireman откъде го изрови този некадърник?С такива министри не ти трябват врагове.
edin (17.10.2009 г. | 17:12ч.)
абе господа пациенти какво пак лекарите ви пречат защо като доиде някои и се наложи лекаря да извади лекарство или консуматив смятате че е без пари няма такова нещо една ампулка урбазон и труда на сестрата са 15 лв а това са парите за 1 пациент за 1 година от нзок за джипито кой да поеме разхода вие не щете нзок също е пациента или трябва да го оставим на бога или лекаря да плати от джоба си . колко от вас недоволните сте вадили от джоба си и 1 лев за да спасите нечии чужд живот-недовдлни сте от джипито вземал хиляди ами в края на месеца са хиляди и прегледите като се извадят разходите остават под1 лев на преглед ако сте недоволни и не щете осигуряване има и свободни цени искаш лекар в дома си 100 лв преглед 60 лв видеозон 200лв и т н и няма да има недоволни както при заболекарите нали това ви очаква като не харесвате сега лекарите и нивото им в краина сметка никои не се интересува от заплатата ви като се налага лечение ампулата е все 10 лв и тук и в америка
rapidfire (17.10.2009 г. | 17:09ч.)
Колега, вие ли сте луд или нас на луди правите? Не ви ли е срам да говорите за вноските в Европа, без да говорите и за заплатите там? От както встъпихте в длъжност само резилите съсловието. Вземете се скрийте, че заради такива като вас ме е срам да кажа че съм лекар!
!!!!!!!!!!! (17.10.2009 г. | 17:09ч.)
Nanev, umri byrgaroubieco !!!
Dr Mengele (17.10.2009 г. | 17:08ч.)
Изобщо не е вярно, че парите за здравеопазване са малко- те просто се изразходват изключително неефективно.Няколко тома няма да стигнат да се опишат всички дупчици през които изтичат средствата предназначени за здравето на българските граждани.На фона на това безхаберие чиновническите структури в здравеопазването се увеличават и просперират.Ако някой проучи детайлно с какво по-точно се занимават раздутите щатове на двайсет и няколко Районни Центрове по Здравеопазване, ще разбере , че техните функции могат да се изпълняват от трима човека с три персонални компютъра.А що се касае до МЗ, то компетентността на хората работещи в него личи от нормативните документи, които изготвят.
ннннн (17.10.2009 г. | 17:04ч.)
Всичката ви е такава. Само че много повече плюете по другите за да замажете своите далавери и само за повече пари и пари говорите/да вземате естествено/. Засрамете се!
ннннн (17.10.2009 г. | 17:01ч.)
Алоооо, вие които само говорите че народа бил ограбван – а тези вноски от кого ще ги вземете? И пак ли са за ”народа”?
гражданин (17.10.2009 г. | 17:01ч.)
1000000 здравно неусигурени,но поради каква причина да внасят пари в бюджета след като не знаят за какво ще се използват парите им.Никой нищо не казва от тези които прибират парите.
до лумпена заразяват деца и възрастни с насилствени уж профилакт (17.10.2009 г. | 16:54ч.)
Този глупак докога ще ни занмава с неговите идеи за световна конспирация,писаници на шизофреници като”Тамбурев” и т.н….Стига шашави народа,4е само това му липсва!Пак ще тръгнат по баячки да им взимат по 60000лева…хаха
Вальо (17.10.2009 г. | 16:52ч.)
Искам да обясня на Министърът на финансите и Министърът на здравеопазването колко са зле образовани и подготвени в общата си култура! Да предположим, че се въведе доплащане на здравните услуги и това доплащане е задължително. Щом има доплащане значи става дума за услуга, а не вече за данък! Какво се получава. Един, който взима заплата 2000лв и се осигурява на нея и друг взима 300лв и се осигуряват на 300лв, реално се получава дискриминация, когато двамата ползват една и съща услуга, защото сумарната тежест е различна. Така сумарно този с 2000лв реално плаща повече за едно и също нещо от този с 300лв. От друга страна щом вече става дума за услуга и тя е различна цена, то автоматично има дискиминация! За което аз лично няма да пропусна да съдя държавата! Така че министрите на ГЕРБ са въздух под налягане! Образованието им куца и то сериозно! Жалко, че дори аз, който виждам, че съм в пъти по-образован от тях, се заблудих, че тези хора ще оправят държавата.
ЗМЕЙ (17.10.2009 г. | 16:50ч.)
Бойко Борисов не ни излъга преди изборите! Той заяви,че управлението ще е дясно! А дясно управление навсякъде означава БЕДНИЯ ДА СТАВА ПО БЕДЕН- А БОГАТИЯ – ПО БОГАТ! В областа на здравеопазването дясно управление означава бедните да плащат, а БОГАТИТЕ да се лекуват! Всеки народ си заслужава управлението, което си е избрал!
AXAor (17.10.2009 г. | 16:46ч.)
Za da se podobri zdraveopazvaneto durjavata tryabva da prerazgleda politikata si kolko e hubavo da privlichame investitsii s nai-niskite zaplati, kakto i kakvo blago e ploskiyat danuk. Durjaven byuget 2008. Mejdu stranitsa 25-40 pishe za ploskiya danuk: che e v polza na visokoplateniya sloi ot naselenieto, no tova puk povishava nivoto na spestyavaniya, koito puk imat polojitelen efekt vurhu ikonomicheksiya rust. Tova e vyarno. NO: grajdanite oblagodetelstvani ot ploskiya danuk mogat da spestyat tazi godina 50 miliona leva, a bulgarskiyat biznes da investira izvun ikonomikata 100 miliona leva. Ot druga strana,dokato izkyarilite ot ploskiya danuk spestyavat i stimulirat ikonomicheskiya rust, strategicheskite investotori t. e. chujdestrannite, iznasyat po-golyamayta chast ot pechalbata si izvun natsionalnata ni ikonomika. ….Niskata zaplata NE moje da bude UM INSTRUMENTO IMPORTANTE za ikonomicheski rust sama po sebe si. Kitai ne raste samo zashtoto privlicha investitsii s niski zpalati. Mnogo golyamo znchenie ima v koi sektori na ikonomikata otivat tezi investitsii, razvivat li industriyata i koi imenno otrasli na industriyata razvivat. Ima razlika dali investira firma v ”Sofiiska voda” ili ”Boing” v kitaiskoto samoletostroene. Za da imame po-skupo zdraveopazvane-tryab da imame po-razvita moderna industria za da imame po-golyam sloi visokoplateno naselenie. taka, che apeli za povishavamne kachestvoto na zdraveopazvaneto truyba da vurvyat i s razvitie na modernata industria. V protiven sluchai-chast ot naselenieto shte se lekuva-chast shte gleda. Byugetut e na saita na Ministerstvoyto na finasite.
До France от ideyazabulgaria.org (17.10.2009 г. | 16:46ч.)
Недей да лъжеш, че така е във Франция. Никак, ама никак не е така, прочети ми дългия коментар долу да разбереш как е във Франция. Вероятно се обаждаш от село Копанаре Българско и как е във Франция си нямащ понятие. Преди тебе един с ник ”европеец ” говореше същите глупости, парадираше че се обажда от Европау но в същност си нямаше и хал хабер от ”европейски ценности”.Това ви е на вас-Герберите новата тактика, да се представяте за Европейци (без гащи) . Иди в нашия сайт да прочетеш за истинските ”европейски ценности”. ideyazabulgaria.org
1355 (17.10.2009 г. | 16:44ч.)
a sega koi shte gi otkradne i tezi pari
сиктир (17.10.2009 г. | 16:43ч.)
Бойко Борисов беше прав за некачественият материал! Но пропусна да каже, че не хората са този материал, а управлението на държавата.
Е, Гербери внимавайте!!! (17.10.2009 г. | 16:41ч.)
ЗАПОЧНАХТЕ ДА СИ ПОКАЗВАТЕ РОГАТА! НЯМА ДА ВИ ТРАЕМ И ВАС! Кажете ни случай в който са ти обърнали нужното внимание и лечение и да не са ти взели пари! НЕМА ТАКЪВ…
аре (17.10.2009 г. | 16:39ч.)
тогава премахнете на личните потребителската такса и добавката за това че има пациенти записани при тях,или им сложете касов апарат на тези кръвопийци нещастни
vili (17.10.2009 г. | 16:38ч.)
Тоя не е добре с главния мозък!!!!Иска да плащаме,плащаме и като отидеме на доктор по по-сериозен проблем пак да плащаме…..Айде стига с тези недоизмислени изказвания докторче.
Гост (17.10.2009 г. | 16:35ч.)
Вярно е за заплатите, но нали всички искаме Европейско здравеопазване, да сме здрави? Как става? Трябват пари за апаратура, лекарства, за битови неща. Защо когато някой има здр. проблем плаща каквото искат докторите от другите страни, а у нас не е така? А икономиста с какво ще е по-добър от д-р Нанев като няма пари? Д-р Нанев е професионалист
аман бе (17.10.2009 г. | 16:34ч.)
направо съм отвратена,да се налапат и разни части фондове направо ми се драйфа,а този има вид на байГаньо,келепир иска да смъква от бедняците,да задължи работодателите да ни осигуряват здравно ,до сега не съм ползвала услугите на здравната ни система,а доста мангизи съм вкарала,а когато отида личната ме гледа за 2,40 всеки път
robinzon (17.10.2009 г. | 16:32ч.)
Абе тия само вдигат такси,лихви,вноски,д винаги съм си плащал здавните вноски и като ида на лекар се си ми взимат още пари.Деаба и държавата.
мунчо (17.10.2009 г. | 16:29ч.)
Аз предлагам 100% от заплатите да отиват за данъци а останалите да ги пускаме във вид на SMS-и за подпомагане на тия дето не плащат данъци.
France (17.10.2009 г. | 16:27ч.)
Браво, в цял свят е така. Друг е въпросът дали ще проработи веднага-ние сме спецове на далаверката и хитреците ще му намерят веднага цаката. Във Франция хванаха сърби, източили над 2 милиона за по-малко от година от здравната каса. Иначе работи много добре тук касата. Поети са огромна част от лекартвата, а което не се покрива от тях-допълнителния осигурител го плаща, така че практически аз заплащам 0,50 цента на лекарствена опаковка, нищо че някои са 400 евро.
педераси (17.10.2009 г. | 16:26ч.)
”БЪЛГАРИТЕ/талибани демек/ внасят 10-1по-ниски вноски от тези в ИВРОПАТА” нЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДРУГАРИ ДА НИ ДОИТЕ И ДА НИ СЕП ПОДИГРАВАТЕ ОТКРИТА!хОДЕТЕ СИ ЖИВЕЙТЕ В ИВРОПАТА нИЕНА ЩЕМ,ПЪК И НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ?
nz (17.10.2009 г. | 16:26ч.)
Ами кой да се възползва от услугата, като никой не гарантира качеството на обслужването в последствие?!? Когато накарат лекарите да връщат пари на НЗОК за зле или несвършена работа, тогава да ми се обадят пак, може и да размисля.
Ники (17.10.2009 г. | 16:24ч.)
Що за наивност? Изоставал сме 10-15 пъти,вие въобще не сте в час ,макар да съм привърженик на Герб.А защо не кажете тогава,колко е разликата в заклащането между нас и тези,които сравнявате?Или да се намираме само на лаф моабет. Най напред се постарайте да си оправите самата здравна система,че има нещо сбъркано в нея… Далаверите,к стават там са много,както и многото мъртви души ,които ползват лекарите да за точат пари от Здравната каса.А самата каса е настина място ,където се пилеят безразборно парите на хората.Ако се вземе правителството в ръце би могло да намери много повече пари,от сектори,където изтичат милиони.
pipi (17.10.2009 г. | 16:24ч.)
Българинът едвам смогва да си плаща сметките….Да не би в Западна Европа да вземат по 200-250 евро заплата.Идиотщини!
имат си лоби и се надяват че никой не им записва престъпленията (17.10.2009 г. | 16:23ч.)
лобито им е такова благодарение на трилиони реални долари ограбвани ежегодни в много страни на света
georgi georgiev (17.10.2009 г. | 16:22ч.)
А кога заплатите ни ще станат като ИЗТОЧНА ЕВРОПА? Никога ттова са пйлни глупости!!!!!!!!!!!!
не могат да се изплатят (17.10.2009 г. | 16:22ч.)
изпълнявайки стриктно указанията на хеи/в същото министерство уж на здравеопазването/ под заплахата на жестоки глоби в българия на практика успяха да отровят всички питейни води…
болен за бой (17.10.2009 г. | 16:21ч.)
Аз пари в бездъни ями не наливам, и скоро няма да се оправят затова ще се лекуваме у чужбино.
BB (17.10.2009 г. | 16:21ч.)
Да, ние ще плащаме още здравни осигуровки а ромите ще се лекуват и раждат на наш гръб! Това е дискриминация към работещия българин! Тогава трябва да са индивидуални. Искам да са по моята сметка и да си ги ползвам аз и ако желая да ги отстъпя на някое болно дете или роднина.
заразяват деца и възрастни с насилствени уж профилактични прегле (17.10.2009 г. | 16:18ч.)
условията в поликлиники и кабинети стават все по опасни .Претъпкани са с радиоактивни уж енергоикономични лампи/обемни скенери/вече и с високорадиоактивни скенери,постоянно работещи телевизори компютри които мвесто за диагностика се ползват за игри климатици които развъждат патогени щамове много кабинети вследствие неправилна топло изолация и херметизация трупат хиляди пъти над допустимото фенолформалдехиди и т.н. радиоактивни благородни газове вкл радон…Всички стаи вкл и болниците вече са със срината йонизация на въздуха .Вместо защитна -4 към плюс 1 навсякаде е – 1 към плюс3 до -1 къмплюс 7 тоест от грипозна до силно радиоактивна
az (17.10.2009 г. | 16:17ч.)
Проблемът е, че малко хора плащат здравни осигуровки. От безплатно здравеопазмане трябва да се възползват единствено пенсионерит, хората с увреждания, лицата внасящи здравни осигуровки и никой друг. Само така нещата ще потръгнат и парите ще стигнат. Ако допълнително се осигураваме нищо няма да се промени.
случаен (17.10.2009 г. | 16:17ч.)
Нито услугата,нито условията ви които предлагате не струват пет пари,как искате хората доброволно да се възползват от това,че и допълните да искат да ви дават пари,малко се алчни май,а това да оставите лекари да рещават е още по-тъпо,като ги знаем какви са хиени всички,дайте да ограбим хората,а пък нека да умират,смешници!!!
химизират телата тровят подпочвени и други води (17.10.2009 г. | 16:13ч.)
стотици хиляди учили недоучили с дипломи предписват т.н.лекарства за комисионни вкл предписват препарати за цял живот
123 (17.10.2009 г. | 16:13ч.)
И КАТО ИДА ПРИ ЛЕКАР , ПАК ДА ДАВАМ ПАРИ РУШВЕТ ЛИ ….
🙂 (17.10.2009 г. | 16:13ч.)
Те и заплатите са 10-15 по ниски, как очаквате вноските да не са?!? Само цените на зрдавните услуги изравнихте с тези на запад. 🙂 🙂 Създайте частни здравни каси, направете конкурентен пазар. Направете и индивидуални партиди, с карти в които да се трупат точки и когато се наложи тези точки да бъдат използвани. Но както личи само демагогствате за промяна, а се борите всъщност да запазите статуквото. 🙁
gg (17.10.2009 г. | 16:08ч.)
Този министър да ми обясни колко пъти заплатите ни са по ниски от запада,и тогава да говори за вноски!Само мога да кажа че на заплатите на повечето лекари и стоматолози могат доста западни колеги да мечтаят!
хората нямат пари (17.10.2009 г. | 16:08ч.)
когато всички получават много по малко отколкото им е необходимо за да се възпроизведат искания за доограбване на тези сиромаси с милиарди реални левове звучат трагично …става въпрос за разходване на средства за т.н. лекарства десетки и стотици пъти над себестойността за десетки хиляди ненужни опасни и вредни операции осакатяващи пострадалите обикновенно завинаги за покупка на още по опасни и за огромни средства уреди уж да помагали за диагностика…за подържане на огромни сгради вкл с отопление вкл и изписване на стотици милиони за ненужни и опасни ремонти с добри комисионни
Пациент (17.10.2009 г. | 16:06ч.)
Ах, наглеца му с наглец! Каквото предоставяш, такова и искай! Не може като отида на доктор да се почне – личен лекар 2,40, направление специалист – отново 2,40, вземане на урина и т.н. 2,40, рентген 2,40. такааа – и после ти казват – ние направихме изследвания, ама има едни мн важни изследвания, дето касата не ги поема. трябва и тях, ама те платени. и ще отидеш точно на цибалаб, кандиларов и прочее ”случайни” лаборатории и то точно с това картонче, на което има баркод с моето име. другият вариант: аз тук нямам нужните инструменти, ела в платения ми прием на еди кой си адрес – а то се оказва на гърба на дкц-то с материали и апаратура, която аз плащам. друг вариант – изберете си екип ”доброволно” – ами то има само един, кво да избирам – ами, да де, избери него и плати такса за избор на екип. и още и още, и още … така, че или ще си плащам и като отида в болницата няма да ми искат пари за нищо, или ще е сегашното корумпирано положение.
kukumitzin (17.10.2009 г. | 16:06ч.)
Господа управляващи, вземете веднъж завинаги криминализилайте деянията свързани с нарушенията в трудовото законодателство и в тази връзка неплащането на осигуровки, включително и здравни. Налейте малко парички в разузнаването на недобросъсвестни работодатели, футболисти и прочее тарикати, започнете ги със солени глоби и ефективни присъди. Обрулете ушите на всеки, който дава незаконно работа и да видим тогава колко ще нараснат парите. Всеки втори работник от ”Сивия сектор” вече се води на половин работен ден и оттам на половин минимална работна заплата, а реално бачкат по 12 часа и вземат по около 1 000 лв. Затова разбира се не е виновен нещастният бачкатор, а мръсникът работодател, защото си измиват ръцете с кризата и изнудват хората. Там ударете госпожи и господа управляващи! В противен случай не се различавате по нищо нито от предходните, нито от по предходните, а това обезверява хората, че като са гласували за вас са се надявали да стане по-добре!!!
плама плевен (17.10.2009 г. | 16:05ч.)
е да,наистина вноската е доста ниска сравнено с други,но нима и заплатата ни не е,моята заплата е 400лв.от които 100лв.ми се удържат за здравна,пенсионна и т.н вноски,е кажете тогава колко още може да се удържа.ако имам пари да си осигуря допълнително здравето да,но за съжаление немога да си го позволя.а относно стандарта на мед.обслужване-да,на мн.хора предпочитат да си платят на частно,отколкото да бъдят унижавани и изнудвани за пари точно когато се чувстват най-зле и тук ключовата дума е контрол и борба с корупцията и нерегламентираните плащания!
Не издържам вече! (17.10.2009 г. | 16:04ч.)
Другарю министър!! Ами започвайте работа вече! Защо,като не можете да управлявате все я докарвате до събиране на пари. Нямате смелост да управлявате лекарското съсловие като министър и гледате да си го изкарате на сиромасите с презумцията, че са слаби в акъла (то и една френска първа дама аналогично на вас караше сиромасите да ядат пасти,като няма хляб и отиде на гилотината). Др. министър идете при премиера и си признайте,че с вашите желания да се рзстрелват тези,които не плащат здр. осигуровки напомняте за един период свързван с”БЕЛЕНЕ,ЛОВЕЧ,СКРА Др.Министър ти да не си дете на комунисти? Г-н МИНИСТЪР, вие представлявате държавата, а повевче от 3 месеца не правите нищо друго освен да защитавате интересите на лекарския съюз и неговите членове.Вие сте доказателство ,че при съществуване на конфликт на интереси няма държавно управление. Щеше да бъде много смешно ако не беше толкова тъжно, министъра да не може да надскочи акъла на синдикатите и да предлага управление като се вживява в ролята профсъюзен деец. Умение е ако със сегашните средства успееш да организираш здравеопазването. ПОВЕЧЕТО ПАРИ ТИ ТРЯБВАТ ЗА ДА ОРГАНИЗИРАШ ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ ЗА ПРИСВОЯВАНЕ НА ОБШЕСТВЕНИ СРЕДСТВА!
**** (17.10.2009 г. | 16:02ч.)
това ми звучи като уж доброволното пенсионно осигуряване уж дороволно но не съвсем.
пациент (17.10.2009 г. | 16:00ч.)
За това ли се събирате мили медици да решите как още да ни ограбвате…а какво давате Вие насреща .???…Какви са болниците ? Какви са ръководителите милионери,милиардери ръботят най-вече ..в частните си кабинети…..и след това ни изпращат в болница ..а там е прекрасно колектив,обслужващ персионал…няма що….чудна гледка ..необразовани …просто не ми се говори….и всички го знаят …Преди няколко дни запитано джипи от екрана на една телевизия ..Как лекувате пациент дошъл при Вас без .здр.осигуровки и той е безработен…а нейният отговор беше циничен до неузнаваемост…не искам да говоря по -вече защото ме натъжава всичко това …..да стагяме багажите и….
iva (17.10.2009 г. | 15:59ч.)
da si gledat rabota, po vreme na komunizma ot koito az mnogo malko zaka4ih ni lekivaha ka4estveno i bez pari , a sega kolkoto pove4e pla6tame tolkova pove4e mrem kato muhi
user (17.10.2009 г. | 15:55ч.)
da verno e – az iskam dobro oblujvane, no az si PLASHTAM za nego vupreki che mi kradete ne malki sumi ot zaplatata vseki mesetz az nikoga ne izpolzvam tupata vi sistema sus zdravni knijki, lichni lekari i kakvi li ne tupotii zashtoto e bezumna – otivam kudeto triabva i si plashtam pak ot moiata zaplata i znam che ne sum samo az
gia (17.10.2009 г. | 15:55ч.)
Г-н министър, престанете непрекъснато да изнудвате хората за още и още пари. То не беше вдигане на вноските, криминализиране на невнасянето на вноски, а сега пак искате ОЩЕ! Българите дават толкова малко пари за здравеопазване, защото имат ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКИ ДОХОДИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ НА EU. Вместо непрекъснато да се мъчите да скубете обикновения човек, си пооправте малко собствения двор. Здравната каса не работи както трябва, не защото няма пари, а защото тези пари потъват в корумпирания джоб на работещите в нея. Подгонете най-после т.нар. доктори за корупция. И когато изчистите лайната от собствената си организация, тогава имайте дързостта да ни искате ОЩЕ пари.
kukumitzin (17.10.2009 г. | 15:54ч.)
Значи така, те и сега не могат да съберат 6% от 1, 5 млн. български граждани, а тези дето се осигуряваме, защото вече сме се показали и не ще имаме мърдане ще ни задължат и по още една здравна да си плащаме, заради тези дето не плащат, то е повече от ясно. Еех, защо не съм се родил циганин, майкаму стара! И ако се наложи в болница да влезем и под масата пак ще трябва да даваме, иначе май ще си пукнеш ей тъй!
БУРГАЗЛИЙКА (17.10.2009 г. | 15:52ч.)
АЗ ОТДЕЛЯМ ПАРИ ЗА ЩО ГОДЕ ПРИЛИЧНО ПОГРЕБЕНИЕ,ЧЕ КАТО ПУКЯСАМ ДЕЦАТА МИ ДА НЕ СЕ ЧУДЯТ ОТ КЪДЕ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ Г-Н НАНЕВ……….
conservator (17.10.2009 г. | 15:47ч.)
Доакто на личните лекари им се дава по два лева към всяка месечна заплата за записал се пациянт в здравнаат каса няма да има пари. Това са мъртви души и феодалиъзм.Личния лекар трябва или да се потвърждава всяка година със заявление до него или да и се дават тези пари, но само на брой пациенти прегледани през предходната година.
*** (17.10.2009 г. | 15:44ч.)
Поредното цинично изказване от министър.Ти,който имаш наглостта да правиш съпоставка с европейско здравеопазване,ти замисляш ли се за нашите,а не за техните заплати.Къде живеете всички вие,господа министри,решили да доунищожите българина??
злорад (17.10.2009 г. | 15:44ч.)
В последно време следя внимателно изказванията на 2-ма министри от кабинета – финансовият и на здравеопазването. След техните последни изказвания смятам, че има 2 варианта на действие. Или тези незабавно да бъдат сменени, или кабинета на Борисов няма да изкара цял мандат! Ако още някой си позволи да ми сравни какви са били нещата в Европа, но като стане дума за заплати да се прави на малоумен, то незабавно да си заминава! Омръзна ми да съм опитна мишка на хора без елементарни познания и умения, които незнайно как са сложени за министри! Борисов, никога не съм очаквал, че някой може да задмине Виденов по слава, но признавам си ти с тези министри си направо много добър тандем. Виденов скоро пасти ще яде!
el (17.10.2009 г. | 15:43ч.)
Mали какво просташко изказване! Вноските не може в западна европа да са 10 пъти повече, защото това прави 80%!!!! Може като сума да са 10 пъти повече, ама и заплатите им са 10 пъти повече. Да не говорим, че в Европата си плащаш, ама и получаваш насреща, а не ние плащаме, после получаваме среден пръст и пак се бъркаме в джоба и си плащаме за здравеопазване. Ако искат хората да плащат за здравеопазване, първо трябва да подобрят услугата, да спрат кражбите, точенето на пари и скъпите кабинети и коли на високоетажните в НЗОК. После хората сами ще се бутата да си плащат вноските, защото знаят, че няма да им се наложи, за да ползват ПОЛАГАЩАТА им се услуга да шмекеруват и заобикалят този и онзи член, за да я получат. Аз съм ПРОТИВ нвои вноски за здраве – наглост е да се увеличават налозите на тези ниски заплати. Сметнете някой, който работи за 300 лева какви данъци плаща!!! Който дойде на власт все иска да пълне хазната от бедните – гадост, повръща ми се от подобни самозабравили се кретени. Има една поговорка – Сит на гладен вяра не хваща….
eps (17.10.2009 г. | 15:37ч.)
Абе докога ще ни дразните с тоя тъпанар бе ?
pe6o (17.10.2009 г. | 15:34ч.)
Ами,там взимат с 10-15 пъти по големи заплати глупак
осигуряват си пациенти от преди раждането до погребването (17.10.2009 г. | 15:32ч.)
няма ли кой да направи наистина здравеопазване в страната ..
UUUUUUU (17.10.2009 г. | 15:31ч.)
toya e psiho ministar V EVROPA BULLUK TAKAV ZAPLATITE SA EVROPEISKI A TUK E DRUGOTO LICE NA AFRIKA… GAD MRASNA- EGA TE UDARI GOSPOD .. MRASNI FASHISTKI MINISTRI.
усвояват сиромашките (17.10.2009 г. | 15:31ч.)
чета че някакви болници усвоявали по над 100 милиона лева годишно
Абе,тъпанар! (17.10.2009 г. | 15:30ч.)
Този министър да помисли,че хората едвам свързват двата края и не могат тези осигуровки да си внасят,той пък иска допълнителни!БЕЗУМИЕ
ПРОРОК (17.10.2009 г. | 15:28ч.)
А бе малоумници, престанете да сравнявате цените тук с тези в Европа!!! Само пълен идиот не разбира че ДОХОДИТЕ решават стандарта и възможностите. Убивате достойнството на хората!
baba Iliica (17.10.2009 г. | 15:28ч.)
Ако разрушението се нарича реформа, то сега това тече в областта на здравеопазването. Всичко свестно създадено досега се разтуря- в здравната каса се назначава за зам. директор жени без понятие от медицина, от здравно осигуряване и т.н., силно корумпирана, но с широки интимни връзки с върховете на ГЕРБ. Разрушава се Агенцията за лекарствата като се уволнява професионалистката , утвърден спецалист в Европа, Директорката доц. Жасмина Мирчева и се назначава световно неизвестен фармацефт (приятел на властта) Александър Янков, който си няма хал- хабер от такава работа. И така нататък и така нататък. Сега ще започнат да приватизират болниците, балнеосанаториумите и ще започне търговия с нашето здраве, каквато не сме виждали в последните 50 години.
ideyazabulgaria.org (17.10.2009 г. | 15:27ч.)
Гн- Нанев, кой модел здравеопазване вие прокарвате- този на Европа или този на САЩ?Двата са коренно различни. Във всяка една западноевропейска страна има две добре работещи система. (1) държавното ,солидарно и равнопоставено здравеопазване с национален държавен здравен фонд, който автоматично ( от данъка ДОД )застрахова всеки гражданин, независимо от статуса му-безработен или работещ в държавната здравна сфера, без той да се бърка в джоба, т.е да си внася сам вноските (2) има и частно здравеопазване като алтернативно на държавното, но НЕ допълнително, там всеки ДОБРОВОЛНО решава дали се застрахова и самото здравеопазване е НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ, ИЗДЪРЖА СЕ ОТ ЧАСТНИТЕ ЗДРАВИН ФОНДОВЕ. Разликата между двете система по качество на обслужването няма. Ако вие смятате под формата на ”допълнително”, да въведете задължително плащане на здравни вноски от населението ЗА ЧАСТНИТЕ ЗДРАВНИ ХОНДОВЕ, които предишното правителство на тройната коалиция направи СКРИШОМ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО и които са партийни, вероятно и ГЕРБ с банките си да е влязло в системата , ТО ТОВА Г-Н МИНИСТЪР ЩЕ БЪДЕ ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА НА ПРЕХОДА за което може да падне правителството много бързо. В печата се публикува съобщение ,че отблокирвате пари на НОИ в БНП 700 милиона от РЕЗЕРИВТЕ за здравни вноски и ако ги прехвърлите като КАПИТАЛ на частните здравни фондове, това ще бъде КРАЖБА от парите на данъкоплатците и НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ПРЕХОДА, понеже ще се унищожи българското европейско по вид здравеопазване и ще го тласнете по пътя на американското -без държавни фондове ,изцяло на частните фондове. ( Отворено общество на СДС отдавна прокарва американския здравен модел) и за това цялото правителство може да бъде съдено в който да е европейски съд ЗА ГЕНОЦИД! ideyazabulgaria.org
Shake your moneymaker (17.10.2009 г. | 15:25ч.)
А допълнителни заплати ще дава ли някой?
Според заплатите (17.10.2009 г. | 15:24ч.)
Те и заплатите са 10-15 пъти по малки? Защо не помислите за вдигането им , и всичко ще е наред.
Yoda (17.10.2009 г. | 15:23ч.)
А случайно да забелязва някой, че заплатите ни са 10 пъти по-ниски от тези в Западна Европа, без обаче да работим 10 пъти по-малко?
ха-ха (17.10.2009 г. | 15:23ч.)
Защо всички в тази държава като хванат кокала искат само да одират кожите на данъкоплатеца ?
Nemeca (17.10.2009 г. | 15:21ч.)
Вноските в България може да са 10 15 пъти по-малки от тези в Европа, ама и заплатите в България са горе долу толкова пъти по-малки. Нека в България да получава човек колкото в Германия а именно 3000 евро бруто, тогава без проблем всеки ще отдели 200 евро за здравеопазване. Ама при 200 300 евро заплата в България какво очаква това докторче ??
Явор (17.10.2009 г. | 15:21ч.)
Единствената причина хората да изберат за премиер Бойко Борисов бяха обещанията, че ще има присъди за откралите държавата. Но в резултат какво се получи? Нито един осъден! Спряха се всички приказки в тази насока. Обаче продължи старата си любима песен максимално вдигане на всички такси, данъци и налози. Но аз знам едно – когато хората останат гладни и на студено такива глави ще летят, че на Борисов и неговите измислени министри ще им се реве. На никой няма да му пука какъв цвят са и от коя партия са когато останат гладни, болни и на студено!
Индианец (17.10.2009 г. | 15:21ч.)
Косподин тъпанар, 10-15 пъти са повече защото медиците в ЕС вземат 10-15 пъти по високи от заплатите на мед.персонал в БГ. За пример една мед.сестра в БГ Болница взема 300 лв заплата. Господат управляващи обичат да се хвалят че растежа в БГ е по висок от ЕС – Масларова и Шулева обичаха да говорят в % и относителни числа. Кажете колко % е здравното осигуряване в ЕС. В България мисля че сега е 6%. Кажете по вече ли е . По вашите сметки колко % трябва да е здравното осигуряване тук за да стигнем европейците 90% ли? (6% * 15 пъти) Тогава ако искате по вече пари, то вдигнете стандарта на живот, респективно доходите, и парите за застраховки автоматично ще се вдигнат Господа идиоти стига сте сравнявали ЕС с БГ. Все едно да сравнявата Слона и мравката.
ейййййййййй (17.10.2009 г. | 15:18ч.)
еййййййййй аман бе! Малко пари сме отделяли, а дофторчеата от кои пари станаха милионери а ?
Вальо (17.10.2009 г. | 15:13ч.)
Вноските може да са 10-15 пъти по-високи, но заплататите са 20-25 пъти по-високи. И там няма корупция, няма рекет! Пациентите не си носят консумативите за своя сметка! Чудя се този дали е малоумен или се прави на такъв! Егаси некадърниците са сложени за министри! Разбирам да ми ги говори тези неща на някоя баба, която не е излизала от село, ама аз лично съм живял в толкова държави и знам какво е цивилизация и какво е мафия!
dabedabe (17.10.2009 г. | 15:13ч.)
да бе, съвсем еднакво е 20% вноска от 500 лева и от 5000 евро заплата…
ани (17.10.2009 г. | 15:13ч.)
Отвратена съм от обслужването, не ходя при личния си лекар, и не пия лекарства… и т.д. Зашо трябва да плащам (работодателя ми да плаша) повече? Да ми направят заплатата като в Западна Европа, и само тогава да ми удържат по-големи вноски. Тази държава е фалирала, и правителството гледа от какво ли не да изсмуква пари. Без работещата икономика – не става!
бесен (17.10.2009 г. | 15:09ч.)
Ало, псевдоминистърът на здравеопазването, сига си ми сравнявал какви били нещата в Европа. От тези сравнения храните в България станаха по-скъпи от Германия и Испания! Кога ще ми сравнявате заплатите? При всяко проучване България е на ПОСЛЕДНО място по заплати в Европа! Писна ми от вашата некадърност! Вместо за допълнителна осигуровка ми кажете какво става с допълнителната заплата! От вашата некадърност досега има 3 вида вноска за пенсия – осигуровка пенсия, задължително допълнително пенсионно осигурване и доброволно допълнително пенсионно осигуряване. Но това не пречи пенсиите да са най-ниски от цяла Европа! Освен това всеки месец се плаща осигуровки за безработица, а когато се налага да се ползва, то обезщетението е максимум 150 от минималната заплата, независимо, че осигуровката е била примерно на 2000лв. Плаща се например здравно осигуряване 8% от 2000лв, а се доплаща както и при тези, които се осигуряват на 300лв. Писна ми от вашия рекет! Това е абсолютен геноцид. Плащам нещо, а получавам някакъв измислен тава. Абослютен терор! Защо министър на здравеопазването е лекар, а не пациент? Не съм видял пациент да рекетира лекар, но корумпирани лекари колкото искаш!
Недялко Георгиев (17.10.2009 г. | 15:09ч.)
”…българинът отделя прекалено малко средства за здравеопазване. Вноските са 10-15 пъти по-ниски от тези в Западна Европа.” А точно тази разлика не е ли и по отношение на съответните заплати? Я напълнете нови затвори (фалирали хотели бол) с подходящите всеизвестни хора, конфискувайте им лично заграбеното и ще започне да се поправя не само здравеопазването! Стиска ли ви?
Tedi USA (17.10.2009 г. | 15:03ч.)
Cchuda kak vuobshte ima oshe jelaeshti da prebivavat na krepostno-vasalnata teritoria ,narechena Bulgaria -ta da im smukvat ZADULJITELNO po 9 koji ot gurba?………e, tova si e jiv mazohizam Mahaite se , be hora.
бг (17.10.2009 г. | 15:01ч.)
след като моята заплата се изравни с тези от европейския съюз, тогава съм съгласен да вдигнете здравните осигуровки…
6975 (17.10.2009 г. | 14:57ч.)
Този е малоумен. 15 пъти по 8% от заплата прави 120%. Но той е от гилдията. Така че иска ни по-малко ни- повече , а само цялото възнаграгден на всеки от нас да отива за докторите. Питам се не е ли време и министъра на здравеопазването да не е лекар , както например в Министерството на отбраната, МВР и т.н. ?Тези доктори иначе ще ни разкажат играта , както безогледно са тръгнали да печелят.
оффф (17.10.2009 г. | 14:55ч.)
”Вноските са с 10-15 пъти по-ниски от тези в Западна Европа…”А заплатите ни?!?!

Четете още:

Нова директива оскъпява ипотеките

Малко мисли за Бойко, Божо и новото правителство

Цените на лекарските услуги в България ще се повишават твърди финансовия министър Симеон Дянков


Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *