Софтуер на EgisTec стартира приложения и кодира файлове с пръстови отпечатъци

EgisTec представи на международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас Consumer Electronics Show (CES) софтуерен продукт, наречен BioExcess, който позволява използването на вградения в някои лаптопи четец за пръстови отпечатъци за стартиране на приложения, управление на пароли, кодиране на файлове и скролване в четири посоки в Интернет страници и офис документи.

Решението ще бъде пуснато на пазара в началото на 2010 г., но точна дата не е посочена. За компютри без вграден биометричен пръстов скенер компанията ще предлага и USB четец.

Представители на PC Advisor, Великобритания, са имали възможността да разгледат продукта на CES. На пръв поглед софтуерът е прост – поставяш си пръста върху скенера и ако си собственика на компютъра, той започва да зарежда. С помощта на BioExcess могат да бъдат създадени пет различни профила – по един за всеки пръст – като интерфейсът за тази цел също е прост и интуитивен.

Служителите на EgisTec, представящи решението в Лас Вегас, са демонстрирали стартирането на IE и влизането в Gmail акаунт, както и кодирането на файлове и отварянето на приложения чрез четеца.

Онези, които не са имали късмета да видят BioExcess в действие на CES, могат да все пак да разгледат възможностите му в демонстрацията на сайта на компанията.

computerworld.bg

Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *