Световната конспирация срещу здравето/ д-р Атанас Гълъбов

12

Малцина са хората особено учени ,които са се осмелили да разкрият истини,за които малцина знаят. Един от тях е Никола Николов.

Никола Маринов Николов е български общественик, писател емигрант, политолог. Роден на 30 юли 1920 г. в гр. Видин. Завършва френския колеж в София.

През 1944 г. участва във Втората св. война като артилерийски офицер и е награден с два ордена за храброст.

След завръщането му от фронта (1945 г.) е репресиран (въдворен е в Дупница, Радомир, Дирекция на милицията) и попада във Военния затвор в София.

През 1945 г. е приет в Медицинския факултет на Софийския университет, където учи четири години, след което е принуден да напусне.

По политически причини е задържан във Видинския, Врачанския и Плевенския затвор, преминава и през лагера „Богданов дол“.

Изселен е със семейството си в с. Йордан Йовково, Добричко.

От 1969 г. се установява постоянно местожителство в САЩ. Завършва Портландския щатски университет /Орегон/, със специалности „Централни Европейски науки“ и „Изкуство“. Завършва успешно университетските курсове по политически науки на професор Франк Мънк, преподавател в Сидней /Австралия/, Флорида и Портландсия щатски университет.

Книгите му „Тайните протоколи“ „Четиредесетте безотговорни дни“ 1944 „Светът под микроскоп“ „Световната конспирация“ I и II част, „Новият ред“ и „Маските на величията“ са преведени на френски, немски, испански, английски, руски, индийски, арабски и турски език.
Никола М. Николов умира при неизяснени обстоятелства през 1997 г., вероятно отровен.

Автор на книгите

НОВИЯТ РЕД

ТАЙНИТЕ ПРОТОКОЛИ

МАСКИТЕ НА ВЕЛИЧИЯТА

СВЕТЪТ ПОД МИКРОСКОП

СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ 1

СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ 2

ако темата ви е интересна в по следващи побликации .ще се постаря да ви запозная с част от неговите книги.

Новият глобален ред на финансовата олигархия и международния ционизъм се прокарва агресивно по света от САЩ, Израел и Европейския съюз.

Ще имат ли ресурс тези сили да установят глобално господство? Много белези сочат, че ресурсите им вече привършват и Глобалният ред е на път да се разпадне, преди да се е установил напълно. Независимите икономики по света вече се измъкват от неговия диктат. Тяхната сила все повече нараства над фалираща Америка. В 21 век Новият световен ред забуксува необратимо. С неговия край ще падне страницата на една епоха и ще се отвори нова…

Наближаващият военен и икономически срив на САЩ и тяхната международна система означава за нас и за още десетки народи само едно – свобода. Свобода от натрапените ни отвън правителства… Със своята наглост, те сами предопределиха съдбата си…

„СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО“
Д-Р АТАНАС ГЪЛЪБОВ
(род. 1962г., хомеопат)

Микробите търсят техния естествен хабитат – болната тъкан, а не че те самите са причина за развитието на заболяването. В тялото на здравия човек живеят много микроорганизми в симбиоза с него или в непатогенна форма, т.е. без да се развива заболяване. Но влошаването на вътрешните условия на организма от различни фактори (нерационално хранене, замърсена околна среда, дистрес, ваксинации и пр.) дава възможност микробите да се активират и да се развие болест.
По началните идеи на Луи Пастьор (че болестите са външен враг) болниците са превърнати във военни зони, където се води битка с микробите и съответно с болестите. Това е скъпо, разрушително за организма и често без излекуване и дори без трайно подобрение.
Съвременната медицина разглежда болестта като външен фактор, който ни атакува. Болестта не е враг, който ни напада, а състояние което се развива под влияние на 1 или няколко фактора, които са под наш контрол. Рискови фактори: начинът на живот, лоши навици, нерационално хранене, пушене, алкохол, липса на двигателен режим, стресът от икономическия, социален и политически живот, затлъстяване.
Българинът-пушач (20 цигари/ден) поема за 20 години 880 смъртоносни дози никотин + 2.2 кг катрани + радиационно облъчване от полоний 210 (разпаден продукт на радия), съдържащ се в значителна концентрация в тютюна. Човек пушещ 1.5 кутии/ден получава по-голямо облъчване, отколкото някой живеещ близо да атомна централа. Всеки 5-ти българин умира преждевременно от пушене. Пушенето е поведение на саморазрушаване на българския народ.
За година в света умират 4 млн.души от пушене – скоро цифрата ще стане 20 млн.
Алкохолът причинява цироза на черния дроб и високо кръвно. Сега 1.2 млн. българи системно пият алкохол (над 14 годишни). (60% от 9-токласниците пият). Алкохолът води до отпадане на задръжките и често повлича към наркотици и разюздан сексуален живот.
Наркотици – 30 000 регистрирани наркомани в България през 2000г., но реално са повече от 100 000 (от 11 годишни нагоре).
Българинът има нереалистичен оптимизъм, водещ до подценяване на заплахите, произтичащи от навиците му.
По % на заболели от исхемична болест на сърцето (инфаркт на миокарда) Б-я е на 1-во място в света. Артериалната хипертония (високо кръвно) е основен рисков фактор за Б-я. 330 000 българи имат диабет (от тях половината са на инсулин). Б-я е на челно място сред затлъстелите нации – причините са бедност, водеща до завишена консумация на хляб, консерви и долнокачествени храни вместо плодове и зеленчуци + застоял живот. Българите употребяват 2 пъти повече сол от нормалното и това води до повишено артериално налягане. В Б-я умира по 1 човек на всеки 12 минути – това е здравна трагедия, истинска катастрофа.
Промяната на живота е най-евтиното и ефикасно лечение.
Сърдечно-съдовите заболявания са напълно предотвратими.
Здравеопазването, което в момента е бизнес, е 3-тата водеща причина за смъртността.
Медицината (М.) експлоатира хората като им предлага фалшиви и неизпълними обещания за здраве. Вушава се , че природата е безпомощна срещу болестите и така човекът е уплашен и поробен от М.
Единствената сигурна защита е здравата имунна система, която се поддържа чрез правилно хранене, чист въздух и физически упражнения.
Фармацевтичния бизнес (Ф.) не е заинтересован от евтини и ефикасни лекарства, водещи до трайно излекуване.
Научните открития за евтина и неограничена енергия се крият от човечеството.
Медиите непрекъснато говорят за епидемии и внушават глобална болестност.
Изкланите крави в Англия са резултат от безсрамна манипулация.
Повечето епидемии (слухове) са безсърдечен търговски заговор. (Медиите са в ръцете на финансово-индустриалната олигархия.)
Вместо повишаване на стандарта на живота фокусът се измества в погрешна посока и на хората им се дават решения за несъществуващи проблеми.
М. е мафия – създава болести и убива за пари и власт. Тя не дава решение на проблема, напротив – именно тя го фабрикува. Тя не цели създаването на независимо мислещи човешки същества. Нас ни учат не как, а какво да мислим. Насажда се чувството, че непрекъснато сме „жертва“ на външни обстоятелства (а в същност живота си го сътворяваме самите ние) и ни подтикват да оставим отговорността за собствения си живот в чужди ръце. Така ни контролират.
В ума на много хора могат да бъдат насадени различни вярвания и убеждения, след като мозъчната функция е нарочно нарушена чрез провокиран страх, гняв или възбуда. Резултат от този смут са нарушените способности за критична преценка и повишена внушаемост. Това се постига чрез „подходяща“ информация. Основна грешка на хората е, че са оставили друг да ръководи съдбата им и да се грижи за здравето им. Търсим причини за болестта извън нас, като така избягваме отговорността за самите себе си и усилието за промяна на живота на човечеството. Хората искат без усилия да са здрави – само чрез вълшебно хапче.
Схема на манипулиране: Проблем – Реакция – Решение
Проблемът се създава от манипулаторите. Чрез медиите се всява страх и безнадеждност, като се сочи вината на някого или на нещо.
Реакция – Хората питат как да се предпазят.
Решение – „Ето ви лекарство“ – и така М. трупа пари и власт.
С кадифени ръкавици, под благовидни предлози ви отнемат свободното мислене и свободното решаване и ви налагат това, което е вредно, но вие дри не се противите, а даже сами го пожелавате.
Лекарите са дистрибуторите на Ф.(фармацевтичната промишленост). Затова първо лекарите се формират (обучават), после се промива непрекъснато ума на потенциалните пациенти по отношение на лекарства и на статута на лекаря. Създават се правила и закони, които уж служат на здравето, а всъщност служат на икономиката и на подчинената й политическа машина. Пациентът обслужва индустрията, а би следвало да е обратното.
Много се говори за превантивни мерки, но нищо не се върши. Повечето болести са предотвратими чрез разумен начин на живот и лечими чрез природна медцина.
В съвременната М. липсва всеобхватна концепция за същността на понятията „здраве“ и „болест“. Според СЗО (Световната здравна организация) „здраве“ = пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не само отсъствие на болест и недъг.
Съвременната М. не обяснява задоволително възникването на нито 1 заболяване.
Няма ефикасни лекарства/терапия за хроничните заболявания.
Разходите за здравеопазване нарастват експоненциално, но успехите са много малки. Дори продължителността на живота намалява, като особено нараства детската смъртност. Здравеопазването е в порочен кръг чрез псевдолечение и неадекватна профилактика.
Ф. (Фармацевтичната индустрия) сама си създава потреблението и расте като вредител на здравето.
В бившата ГДР сега, когато има достатъчно лекарства, заболеваемостта е нараснала.
Бактериите и гъбичките са станали резистентни на антбиотици. Самите антибиотици понякога разболяват и даже служат като хранителна среда на някои микроби.
Заливат ни с все нови „ефикасни“ лекарства, но никой не споменава за дълготрайните им странични ефекти. Независимо от нежеланите ефекти, М. ни представя лекарствата като неизбежно зло, без което не бихме оцелели.
Тривиални проблеми М. нарича сериозни болести и предписва лекарства. Дори най-естествените бременност и раждане са превърнати в болестно и травмиращо състояние и преживяване.
Ненужни оперативни интервенции, ненужни болкоуспокоителни. (Отстраняването на матката води до цялостно влошаване на здравето.) Терапиите рядко са ефикасни и често са по-опасни от самите болести, които третират.
М. внушава, че дребните проблеми са крайни, критични ситуации и предписва операция или груби силни лекарства.
На пациента не се гледа като на човек, нуждаещ се от здравна помощ, а като на купувач на медицински продукти.
Студентите медици получават полезно, но едностранно образование, което им е недостатъчно за да лекуват истински. „Нестандартните“ терапии се осмиват и отхвърлят.
Корпоративни интереси разболяват и убиват хората, а лекаря поставят в подчинено положение, така че той изпълнява вредни за болния практики. И отговорност за влошаването на здравето няма, защото това е „официалното“ лечение. Ако лекарят откаже – бива осмян и уволнен. Лекарите са принудени чрез заплаха да прилагат методи, които знаят че не действат (например химиотерапия), но заинтересованите групировки трябва да печелят. Химиотерапията много повече уврежда, отколкото лекува и изобщо не удължава живота.
М. е експроприирала здравето и самата тя се е превърнала в заплаха за здравето. Съвременните лечения са изключително токсични, неефикасни и скъпи.
80% от официалните лечения не са доказани в клинично контролирани изследвания, т.е. нямат научна обосновка.
М. монополизира здравеопазването и елиминира конкуренцията на нелекарствените лечебни методи, които застрашават печалбите й. Официалната М. е превърната в религия, в канон, а всички останали теории са „ерес“ и ненаучно доказани, но как да се докажат когато М. не отпуска средства за това. Целта е неведение по отношение възможностите на природната М. Това води до подчинение на официалната М. Това е бизнес и всичко друго, но не и здравеопазване.
Блян на Ф.(фармацевтите) е да прилъстят всички хора към доживотна зависимост от дадени лекарства за някоя болест, която те всъщност нямат.
Днешните франкенщайновци извършват опитите си не върху трупове, а направо върху живи хора.
Всички истински лекари-хуманисти остават в забвение.
На ръководни постове в М. се избират такива, които нямат самостоятелно мислене, а само се подчиняват на тези, които контролират системата. Лекарите или не знаят какво става зад кулисите, или ако знаят – са принудени да мълчат. Никаква инициатива извън стандартите.
Даже истински терапии (акупунктура, хомеопатия) М. превръща в придатъци на своята утвърдена, но вредна система. Лекарските съюзи се превръщат в репресивни органи за всичко ново и истинско.
Човекът е разчленен на отделни органи и системи, които се лекуват от различни специалисти. Така се губи възможността за създаване на обща теория за здравето и профилактиката.
М. лекува само физическото тяло, а претендира че лекува целия човек. Лекарят е механик, поправящ или подменящ повредената част. М. лекува болести, а не конкретни хора. Лекарят би трябвало да отчита не само целия конкретен човек, а също и средата в която живее.
Сложна и скъпа апаратура, но не и изкуството да се лекува. Лекар и пациент са отчуждени и това дава възможност за контрол върху целия процес. Големите болнични комплекси създават идеални условия за разпространение на инфекции, те са една некомфортна, враждебна среда, а човекът е безименна и безгласна част от конвейра „здравеопазване“. Често състоянието на болния се обсъжда между колеги и студенти в негово присъствие.
Домашното лечение е най-ефикасно = уют + близки хора.
Създадени са шаблони за лекуването на всеки вид заболяване и всяка фаза е калкулирана, както в завод.
М. системи са под контрола на финансовите акули, за да им служат.
М. е устроена така. че да прави хората все по-болни, тя е разрушителна.
Целта е М. да бъде сложна. Между лекар и пациент има посредници, които са М. мафия – правителство, застрахователи, …
На лекарите не им е позволено да дават алтернативна информация на пациентите си.
М. възнараждава болестта, а не здравето = „болестоопазване“, а не здравеопазване. Повече болни – по-големи печалби. Здравно-осигурителните каси не плащат профилактичните прегледи, а само лечението, т.е. продажбата.
Кошмар за М. би била „епидемия“ от здрави хора, затова се вземат недостатъчно мерки за подобряване на условията на живот и за повишаване на здравната култура; потискане на симптомите, но не и лекуване, нито премахване причината за болестта – с цел „абониране“ за/зависимост от медикаменти. „Лечението“ всъщност те прави още по-болен.
Според СЗО (Световната здравна организация) „здраве за всички“ означава излишно тъпчене с лекарства и ваксини едва ли не против всичко; лъжи, манипулации, внушаван страх – всички средства са позволени. (Докато например епилепсия може да се лекува само чрез диета.)
Цел на М. е пълен контрол над нашето здраве.
Често се правят и ненужни прегледи, застрашаващи здравето на пациента (за пари).
Живеем във време на изкуствено стимулирано отчуждение.
Създаден е могъщ мит за лекаря-супермен, държащ ключовете на живота и смъртта.
Насажда се култура, стимулираща саморазрушително поведение, така че лекарите да имат работа.
Конфликтът между лекарските съвест и неуспехи, и каноните в М. система води до самоубийства на лекари, като в САЩ броят на самоубилите се лекари е по-голям от смъртността от катастрофи и самоубийства!
Човек трябва да живее и да умре достойно, а не да се издевателства върху него чрез средствата на М.с цел удължаване на живота му пряко волята му. Смъртта не е враг, но безчовечността е. М. изобщо не е хуманна.
Но има и самозвани природо-лечители, които използват безсилието на М. за да продават продукти-менте, смесват медицина, окултизъм, християнство и т.н.
Здравето на хората е функция на социалната болест на човечеството – бедност и неравенство. Половината човечество живее с < 2$/ден, 1/4 – с < 1$/ден; 1/4 нямат чиста вода. В Африка, Бразилия хората мрат от глад, а обработваемата земя се ползва за отглеждане на какао, кафе и т.н. за Запада; Бразилия е 1 от най-големите износители на храни в света. Всяка година от бедните изтичат пари към богатите, вместо да е обратното. Богатите американци (1% от САЩ) притежават 40% от собствеността, а 32 млн. живеят под границата на бедността. 500 транснационални компании притежават 1/4 от основните световни фондове. Всяка от 50-те най-големи корпорации има годишна печалба по-голяма от брутния вътрешен продукт на 131 държави от ООН взети заедно. В развиващите се държави всяка година умират 11 млн. деца, което е мълчалив геноцид, а той е разрешим, тъй като ресурси има предостатъчно, но богатите ги изсмукват към себе си. Преди 100 г. в САЩ е имало > 50 хомеопатични болници. Дж. Рокфелер през 1905г. съсипва цялото естествено лекуване с цел създаване на нация, зависима от медикаменти и непознаваща алтернативни методи.
„Научната М.“ убива всичко чрез тероризъм срещу алтернативната М. и нейните пациенти.
За експериментите в концлагерите движещата сила зад Хитлер са били банкерите.
Медицинският тръст е най-арогантната, опасна и деспотична организация, управлявала някога свободни хора. Дори и съдебните дела срещу М. тръст се плащат с парите на ищеца. М. тръст контролира и СЗО.
„Фармакопринтинг“ = синтетични билки.
Чрез СЗО са въведени международни правила и критерии за практикуване на М. Така се осигурява контрол чрез Световното правителство, а чрез М. се разгръща глобална болестност. На целия свят се налагат ваксинации и медикаменти.
Основни финансисти на М. са фондация „Рокфелер“ + Световната банка + УНИЦЕФ
ООН = политическата ръка на световните финансови магнати. Властващите установяват правилата и законите, чрез които ни експлоатират все повече. Това е М. терор. Профилактиката се разгръща, но не чрез подобряване на живота, а чрез разрастване на имунизирането.

Стресът завършва с адаптация, докато дистресът води до нарушена адаптация + болест, и зависи от начина на мислене и възприемане на света.
Лимбичната система = част от главния мозък – чувства, настроения, инстинкти, памет
+ хипоталамус – регулира вегетативните прояви, биоритъма, сексуалното поведение, емоционалните състояния, мотивацията. (Хипоталамусът е част от междинния мозък и включва много важни ядра; той е висш център на вегетативната нервна система, синтезира хормони.)
Честият дистрес води до хронични заболявания.
Стресът води до недостиг на кислород и енергия, което води до образуване на млечна киселина в мускулите и в резултат – нараства тревожността.
В състояние на релаксация намалява консумацията на О2 с 10-20%, но се подобрява използването на кислорода от клетките, кръвният поток в мозъка и в целия организъм се усилва, а метаболизмът намалява = съхранение на енергия. При релаксация млечната киселина в мускулите намалява 3 пъти по-бързо, отколкото при съня.
Всички болести са лечими. Болеста е повик за промяна в начина на живот и за духовен растеж.
Закон на Херинг: Ако при лечението увреждането се премества от по-важен към по-маловажни нива/органи – значи протича излекуване. Ако обратно, увреждането се движи в дълбочина към все по-важни вътрешни органи – значи болестта се подтиска и задълбочава.
Да премахнем само симптома = да убием вестоносеца.
Лекарите не лекуват, а само потискат симптоми. Симптомите не са болестта, а само сигнал, избран от организма, и показващ/отразяващ посоката на най-малкото съпротивление.
Силите на тялото и ума действат според лечебните закони на природата.
Според холистичния подход болестта е винаги една и съща = разтройство на жизнената сила, което се изразява в различни оплаквания на различни нива според индивидуалната реактивност и структурните слабости на индивида, и затова протича по специфичен начин за всеки. Това налага и индивидуален подход на лечение за всеки отделен човек. „По-важно е да знаем какъв е човекът, който е болен, отколкото самата болест“ – Хипократ. Обаче М. лекува всички по един и същ начин.
Здравето е резултат от нашите постоянни усилия, а не от хапчета.
Холистичната М. цели да премахне блокадите по пътя на себеосъществяването на човека. Тя се базира на вяра в интелигентността на природата и се изразява в активно подпомагане на собствените лечебни сили на организма чрез естествени терапии.
Лекарят може да лекува само това, което вече е осъзнал и подредил в себе си.
Любовта е най-могъщата лечебна сила. Егоизмът е болест.
Би следвало лечението да включва:
– лекуване на острия симптом + дългосрочна програма за здравословен живот.
ВАКСИНИ (В.) И ИМУНИЗАЦИИ (И.)

Ефикасността им е мит.
Епидемиите следват цикли, които не се влияят от имунизирането (И.).
75% от заболелите от дребна шарка през 1989г. са били ваксинирани. Освен това дребната шарка е обикновена болест и не изисква В. За много други болести този % е около 50 (50% от ваксинираните все пак са се разболяли).
В. не предпазват, а повишават риска и дори самите те могат да предизвикат епидемии.
Заболеваемостта рязко скача след В. Вредата е явна, но статистиките се манипулират. Променят се и дефинициите за „разболял се“ и за „епидемия“, предефинират се/кръщават се някои елементи от болестта като други болести. Усложнения и смъртни случаи след В. се класифицират в друга категория. Резултатът от аутопсиите се фалшифицира, истината се потулва.
В. не създава траен имунитет, какъвто е резултатът от естествено прекараното заболяване.
В. лъже тялото да създаде антитела, но това е само един от аспектите на комплексния имунен отговор и не е сигурен крайният резултат.
Имунитет, изграден след изкарана болест, е сложно явление, включващо много органи и системи и не може да се наподоби само чрез изкуствено стимулиране образуването на антитела.
След В. понякога имунитетът може да нарасне, но цялостният имунен отговор може да се влоши значително и организмът да стане податлив на много повече инфекции.
След И. децата започват често да боледуват, появяват се хронични заболявания.
В. не имунизират достатъчно ефективно, а сенсибилизират – организмът става по-чувствителен (по-приемлив) към конкретната болест, както и към други болести.
Имунната система разпознава своето от чуждото. Но В. се вкарва директно в кръвта и така тялото няма възможност да реагира и да се защити по нормалния и ефективен за него начин, а вирусите имат пряк достъп до вътрешните органи, клетки и тъкани. Това обърква имунната система. Тя вече не може да разпознава кое е „свое“ и кое – „чуждо“. Остават 2 възможности:
– Организмът да занижи защитните си сили (да толерира чуждото като свое) и да стане по-податлив на инфекции, или
– Тялото да атакува собствените си клетки и тъкани, което води до автоимунни заболявания.
След В. настъпват (често невидими) хронични имунологични и неврологични проблеми, така че втората и третата доза В. отключват заболяването. След началото на В. зачестяват рязко следните болести: алергия, автоимунни и хронични заболявания, атрофия на тимусната жлеза, която е важен елемент от имунната система.
Извод: Трябва да повишаваме имунната защита на организма чрез природни методи, а не чрез вкарване на патогенен щам в здрав човек, който може да е напълно невъзприемчив към тази болест.
Хигиена, хранене и стрес са имуномодулатори. Повечето болести са резултат от замърсена физическа, политическа, икономическа, обществена, семейна, индивидуална психологическа среда. Проблемът изобщо не е чисто медицински.
Имунната система на детето се формира и чрез кърмата на майката – за всички болести, които майката е преболедувала или е наследила имунизация. Ето защо кърмените деца боледуват по-рядко и по-леко. Детето постепенно реагира на бактерии по кожата, дихателния път, червата, на вируси, паразити, и така имунната му система укрепва. Ако детето се гледа „в клетка“ имунната му система остава слаба. Потискането на отговора на имунната система на типични детски болести не позволява нормалното развитие на защитните механизми на децата, и после те имат по-тежки, хронични проблеми. Например противо-температурните лекарства удължават боледуването и възникват усложнения. Най-бързо се оправят децата когато болестта е оставена на своето естествено развитие.
Във всеки човек има различни патогенни микроорганизми, но болест възниква едва след психически стрес – организмът отслабва и болестотворните бактерии преодоляват защитата му и се развиват свободно.
Ако имунната система не се упражнява чрез срещата си с различни антигени, тя постепенно отслабва. Детските болести са полезни – защитната система на организма се развива правилно, докато И. нарушават този процес.
Болестите пречистват организма и той си оправя и други проблеми, освен конкретното заболяване.
Колкото повече потискаме работата на имунната система чрез лекарства и В., толкова по-сериозни са следващите му заболявания.
В. може да доведе до развитие на „бавни“ вируси и съответно – до хронични заболявания. Ненужното прилагане на антибиотици и кортикостероиди допълнително утежнява положението.
Най-добре е детето да преодолява болестите си със собствените си сили.. Така то става устойчиво за цял живот. Естествено-придобитият имунитет е много по-съвършен. Детските болести са абсолютно необходими за развитието на имунната система.
В. разболяват, а не защитават. Те са глупост, базирана върху страха от болести. На туй отгоре лекарите не дават или и те нямат информация как наистина да се предпазим от тези заболявания.
В. е измама и икономическа конспирация.
И. рушат генетично придобитата имунна компетентност на човешката раса и самата биологична цялостност на човечеството.
Например епидемиите от чума се дължат на силен спад на психическото състояние на хората – обзема ги отчаяние и те се предават, като по този начин губят (деактивират) своите защитни сили. Който не се е отчаял се е излекувал.
Единствената безопасна В. е тази, която никога не е слагана. Детските В. носят повече вреда, отколкото полза. В. водят до енцефалит (възпаление на главния мозък). Вие решавате дали да В. децата си.
Само 10% от хората докладват за страничните ефекти от В. През 1986г. се създава „Програма за компенсиране на щетите от В.“ (VICP), която вече е изплатила > 1млрд.$ за увреждане и смърт от В., и има заведени още хиляди съдебни дела. Но на обществеността се внушава, че ползите от В. превишават рисковете. Хората се В. главно под натиск и поради умело насаждане на страх от определени болести – създава се впечатление за неотложност на ситуацията.
Поддържа се прилагането на дадена В. дори когато многократно е била дискретирана, и се заглушава всячески гласът на образованите и разумни инакомислещи.
Създаден е митът за „страшните“ детски болести, които всъщност са съвсем невинни и полезни за развитието на имунната система. Чрез В. в оформящия се детски организъм се вкарват токсични коктейли. Смъртността от И. на децата в САЩ е 10 пъти по-голяма от смъртността от самите заболявания. В старите учебници детските болести са описани като доброкачествени, а в новите – като опасни и изискващи В.
Бълват се все нови В. (просто бизнес) и никой не изследва страничните ефекти, статистиката и алтернативните методи. Така джобът на М. се пълни за сметка на здравето на хората и на влошаващия се генофонд на човечеството.
Често самата В. отключва заболяването. На някои В. пише, че са заразни до 1 месец след инжектирането. Децата на ваксинирани майки боледуват по-често от болестите, за които майката е В. Явно е че при ваксинирана майка, на детето не се предава никаква защита.
Ежегодните противогрипни В. са най-големият фарс. Естественото прекарване на грип води до изработване на трайна имунна защита срещи този и подобни на него вируси.
Ваксината против рубеола спомага за артрит и болки в ставите.
В. против заушка (паротит) при деца протича доброкачествено, но при младежи и възрастни може да доведе до възпаление на тестиси/яйчници и дори до смърт.
Комбинираната В. морбили-заушка-рубеола  глухота и др.
Една от най-токсчните и опасни В. е дифтерия-тетанус-коклюш(магарешка кашлица)  мозъчни увреждания + детска смъртност. „Не бих дал това дори на своето куче“ – американски лекар. Една от 750 И. води до трайни увреждания.
Хепатит-В – от него боледуват наркомани, хомосексуалисти, така че И. на бебетата през първите 24 часа от живота им, както и на 1-я и на 6-тия месец са напълно излишни. Тази В. се отглежда в яйчниците на китайски хамстери  може да увреди плода, зрението, ставите, паметта и репродуктивните възможности. Може да демиелинизира (разлага миелиновата обвивка на невроните), разстройва умственото развитие на детето, аутизъм, забавено развитие, диабет, астма, зрение, слух, проблеми в поведението, неврологични увреждания, хронични заболявания. Тази В. е насилие спрямо развиващата се имунна система на новороденото. И резултатът е – децата заболяват все по-често, 3 пъти по-често. Е, ще защитаваме ли конвенционалната имунизационна философия или ще отстояваме смело здравето и благополучието на децата ни?
В. против едра шарка (вариола) води след време до възникване на епидемии с много висока смъртност. Тази В. има мутагенен ефект върху човешките хромозоми  податливост на туберкулоза (поради силно отслабена имунна система).
Когато даден вирус циркулира с години всред дадена популация – се развива колективен имунитет и заболяването притича все по-леко. Освен това вирусите лесно мутират, а и се разпространяват и в животни, докато В. не дават траен ефект  В. са безсмислени.
Епидемиолозите трябва да целят не В., а подобряване качеството на живота.
Още преди 1 век хомеопатията предлага превантивни средства при различни инфекциозни заболявания, и тези средства нямат странични ефекти.
Задължителното В. е медицински геноцид. Да приемаш в тялото си ваксини, направени от болна тъкан и болна кръв е насилие над Божествения закон и в много по-голяма степен е причина за възникване на болест, отколкото за лечение. Чрез В. замърсявате невинната плът на вашите деца и компрометирате здравето им, след което ги пращате в училище, за да продължи там разрушаването на тялото, ума и духа.
Днес почти всички заболявания (на тялото и ума) са резултат от Ф.(фармацевтиката). Много „свободни“ страни са подложени на М. диктатура и хората в тях са все повече болни. Страна направила В. задължително не е свободна, това е страна от зомби правещи това, за което ги принуждават чрез заплахи корпорациите, които чрез тях трупат печалби. Всички В. трябва да бъдат прекратени и всички жертви да бъдат компенсирани. Вместо да лекува, ортодоксалната М. сътворява все повече и все по-ужасни болести.
Няма нито 1 доказателство, че В. някога са предотвратили някое заболяване.
Деспотичната задължителност на В., въвеждана от правителствата ръка за ръка с М., е историческа трагедия.
Всяка В. съдържа вредни за здравето вещества, които са най-малкото алергени за човешкия организъм.
Вирусите прехвърлят генетична информация (РНК или ДНК) от болния в здравия организъм и части от генома на човека могат да се изменят. Съществуват „скачащи гени“ – ретротранспозони = подвижни генетични частици, които съществуват в различните видове животни. Те лесно се рекомбинират с ДНК-фрагменти от вируси във хора и животни, и образуват нови хибридни ДНК-молекули.  Вирусите са генетични послания, които могат да препрограмират човешките клетки. Ваксините са си чисто биоинженерство, практикувано при ваксинирането. Ваксините предизвикват генна мутация или могат да остават задълго латентни и при стрес или заболяване да предизвикват автоимунен процес. Няма нищо здравословно в тези адски коктейли.
Ваксините могат да са заразени и с животински вируси, след като ги отглеждат в животни.  По-късно се развиват допълнителни болести. Комбинираните В. дават възможност на различните вируси в тях да се рекомбинират и да дават нов щам. Вирусите от В. могат да се рекомбинират и с различни други вируси в човека. Така възникват нови патогенни организми. Някои вируси от В. мутират във вирулентни (отровни, болестотворни) форми. Вирус от В. може да персистира (да продължи да живее) с години, преди да се прояви.
„Луда крава“ = болест на Кройцфелд-Якоб – бавно се разрушава нервната система.
Всяко американско дете още до започване на училище вече е получило 33 дози от 10 вида В. И в България ситуацията не е много по-различна.
Някои В. водят до диабет чрез разрушаване на клетките на Лангерансовите острови в панкреаса и чрез автоимунен процес.
Диабетът (в САЩ) е втората причина за слепота, седмата – за смърт, и основна причина за бъбречна недостатъчност.
Хората от различните раси и култури реагират различно на В. Например 50% от аборигените в Австралия умират след В. поради недостиг на витамин С. Следователно за да се спрат епидемиите трябва да се подобрят условията на живот, а не хората да се В.
Дислексия = лоша способност за четене = аутизъм = неврологично увреждане. Първите случаи възникват след въвеждане на масовите И. в САЩ. В момента в Йоркшир, Англия 1 на 60 деца развива аутизъм.
И. води до развитие на социопатни личности. Това е така, защото И. водят до увреждане на мозъка (разрушава се миелиновата обвивка на невроните). Така възникват енцефалит и поведенчески проблеми. Според това какви части от мозъка се засягат клиничната картина е доста разнообразна = сума от психически и физически отклонения, които могат да се проявят след години. Умствените способности (особено математическите) на учениците в САЩ спадат, и се правят все по-лесни изпитни тестове за да не се закрият училищата. Възниква „синдром на дефицит на внимание с хиперактивност“ = разсеяни, нетърпеливи, липса на морален самоконтрол, несръчност.  Лекарите приписват антидепресанти, транквилизатори и т.н.  и от това учениците стават още по-зле.
% на левичарите е нараснал значително.
Злоупотребата с медикаменти води до употреба на цигари и наркотици.
Развитието на миелиновата обвивка на невроните продължава до 15-годишна възраст и В. пречат на този процес. Миелин = липидни вещества (холестерол, фосфолипиди, цереброзиди). Миелинът се образува от Швановите клетки, които обвиват невроните. (Мелинът е изолацията и защитата на „електрическия кабел“ – неврона.) Полиомелит = разрушена миелинова обвивка в различни участъци на нервната система.
90% от малолетните престъпници в САЩ имат дислексия. Неспособността за успешно взаимодействие с обществото поражда агресия = социопати.
От 1970г. до сега броят на затворниците в САЩ се е удвоил. Значително е нараснал броят на убити, непознати (за убиеца) хора. Повечето от хората в затворите имат мозъчни увреждания. Трите социални проблема на САЩ са:
– колапс на образователната система;
– наркотици и медикаменти;
– насилие,
и се дължат на постенцефалитен синдром след серия И. Родители, осиновили деца често влизат в затвора след като, увредени от В., децата им вършат престъпления.
Понастоящем се разработват около 250 нови ваксини като 100 от тях са вече в клинични изпитания.
В САЩ има компютърна система за следене на В. и при отказ – следват репресии (откази за записване в учебни заведения, откази на застраховки и т.н.).
Само 1 фирма за 1 година от продадени ваксини печели 1 млрд$. Пускат се слухове за грипни епидемии с цел промоция на нови В.
Вирусите безобидно виреят в птиците, но в свинете те мутират.
Най-смъртоносните щамове са лабораторен продукт: през 1918г. – испанският грип = секретен биологичен експеримент; през 1957 – азиатският грип; през 1968 – хонгконгският грип.
От 2000 г. в България са задължителни следните И. : туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, заушка, рубеола, вирусен хепатит-В.
(Туберкулозата е болест на лошите условия на живот: глад, лоша хигиена, алкохол, наркотици, диабетици.)
В. = средство за тайно, насилствено намаляване на населението на Земята.
От няколко десетилетия е лансирана В. против забременяване под егидата на СЗО (Световната здравна организация). Приложена е масово в Никарагуа, Филипините, Африка. Тази В. представлява В. против тетанус + човешкия хормон ХГТ (хорионгонадотропин) от хипоталамуса. Този хормон осигурява нормалната бременност, освобождава други хормони и така подготвя лигавицата на матката за имплантиране на оплодена яйцеклетка. Чрез комбинацията му с В. за тетанус организмът се заблуждава и изготвя антитела не само срещу тетануса, а и срещу хормона си. 
Възниква въпросът СЗО здравна организация ли е всъщност. СЗО е в съюз с: ООН + Световната банка + Съвет по населението + Фондация „Рокфелер“ + Всеиндийски институт по М. науки + голям брой университети + организации, спонсорирани с обществени средства + Национален (на САЩ) институт по здравето на децата и човешкото развитие + Международен център за научно-изследователска работа и развитие + Фондация „Форд“ + Северно-европейските държави. СЗО започва „специалната си програма“ за демографски контрол през 1972 г. и до края на 1993 г. е усвоила 300 млн.$ за научно-изследователска работа. От тях 1 млн.$ са потребени за разработването на контрацептивни В.
Контрацептивните В. използват имунната система на човека за да предизвикат образуването на антитела срещу определени хормони и вещества, участващи в процеса на възпроизвеждането. За да излъжат организма прикрепват хормона към чужда субстанция. (До сега са разработени поне 6 такива ваксини.) Но цялата ендокринна система нарушава функците си.  Дават се синтетични стероидни хормони за туширане на страничните ефекти. При жените изкуствено се провокира менопауза. Повечето В. са за жени, защото менструалният цикъл е по-лесен за повлияване. За да се удължи действието на В. с ХГТ, бета-ХГТ гени са прехвърлени на вирус от едра шарка, който се репродуцира в организма.
Резултати от контрацептивните В.: автоимунни заболявания (2/3 от болните са жени); кръстосана реактивност = изработените от организма антитела засягат и други хормони с подобна на ХГТ структура; непредсказуеми странични ефекти. Съществуват възможности В. да се назначава без знанието (съгласието) на жената. А ако жената все пак забременее – много голям е рискът за увреден плод.
Робърт МакНамара, бивш президент на Световната банка, бивш държавен секретар на САЩ, дал заповедите за бомбардировките над Виетнам, казва: „Трябва да се вземат драконовски мерки за демографска редукция, срещу волята на населението. Намаляването на раждаемостта се оказва невъзможно или недостатъчно. Значи трябва да се повиши смъртността. Как? Чрез естествени методи: глад, болести, …“.  Става ясно че В. са превърнати в биологично оръжие за целенасочен геноцид.
През 1960 г. ЦРУ разпръсва огромно количество вируси в река Конго. И това го прави шефът на националния институт по рака.
Пускат се слухове за епидемии (псевдоепидемии) и после се експериментира със всякакви ваксини върху голям брой общности.
През 1994 г. – натиск за В. в Квебек, Канада с цел изтребване на големия брой индианци, отстояващи своята независимост и култура.
През 2000 г. – новата В. срещу пневмококова пневмония включва в същност 7 различни ваксини и се инжектира на тъмнокожите и туземните индианци в САЩ = целенасочен расов геноцид.
И финансирането на този гигантски бизнес – най смъртоносното оръжие (В.), става с нашите пари и с нашия живот. Ние носим отговорност, приемайки и одобрявайки И. и у нас и в чужбина.
През последните 50 години, чрез обмислено и съзнателно вкарване на биологични токсини в човешкото тяло, човечеството се тласка към инволюция (болести, намаляване на умствените способности, престъпност) – така то става контролируемо, най-вече чрез поддържане на конфликти.  Резултатите са огромни печалби + геноцид, деградация на обществото, спиране на планетарната еволюция.

РАК

4,5 млрд./год. умират преждевременно от рак.
Заболеваемостта от рак нараства, което е в пълен контраст с развитието на науката и културата на човешкото общество. Сега всеки 10-ти умира от рак, и скоро ще стане – всеки 5-ти. В България от рак умират 15 000 годишно.
Процесите са обратими и е възможно всяка туморна клетка обратно да се превърне в нормална. Факторите за рак са: хранене, пушене, алкохол, професионални, замърсяване на околната среда, лекарства, репродуктивно и сексуално поведение и др.
До сега не е постигнат резултат в профилактиката и лечението на рака, има главно хирургични намеси. Алопатичното лечение на рака дава не повече от 5-10 години живот. Често лечението убива болния по-бързо, и то в големи страдания.
(Алопатия = обратното на хомеопатията, която въздейства чрез еднаквото на болестта. Алопатията е нормалното за традиционната М. въздействие върху болеста чрез нещо обратно на болестта, наречено лекарство; „алос“ = друго, „патос“ = страдание.)
В статистиката за рака се включват все повече хора с леки заболявания или доброкачествени образувания за да може да се отчете напредък в лечението на рака.
В САЩ разходите за лечение на рак са > 100 млрд.$/год. и то за неефективно и нехуманно лечение.
Убеждават се лекуваните пациенти, че след като са преживяли 5 години, значи са излекувани, макар и много скоро след това да умират.
Всичко нараства: и броят на заболелите и умрелите, и разходите за лечение, и броят на научно-изследователския персонал, броят на лекарите, броят на леглата в раковите болници – но ефектът от лечението е нулев.
М. изследователска дейност е буре без дъно. Ако някои учени все пак имат постижения  веднага се упражнява натиск върху тях, така че да не се появи средство за истинско излекуване на рака.
През 1920 г. д-р Роял Реймънд Райф (1888-1971г.), лекар-физик, създава светлинен микроскоп, увеличаващ 60 000 пъти и даващ възможност за наблюдение на жизнения цикъл на микробите. (А сега електронните микроскопи увеличават по-малко и позволяват наблюдението на бактерии само в неактивно състояние.) Райф документира наблюденията си, идентифицира микроорганизма, явяващ се главна причина за рака при наличие на подходящи условия за развитието му – „Criptocides primordiales“. Открива и вирусите на полиомиелит, херпес, грип, … и педантично документира жизнения им цикъл. Принципа на резонанса, чрез който ги наблюдава (на този принцип работи микроскопа му), при честота равна на честотата на микробите, но с много по-висок интензитет, се оказва сигурен метод за унищожението им. През 1931 г. 40 учени празнуват този метод, наречен „Mortal Oscillatory Rate – MOR“, като край на всички заболявания (а не само на рака). Но след няколко години всичко се „забравя“. През 1934-1938г. методът се експериментира с хора – и всички те са излекувани, и то безболезнено и евтино, защото честотата въздейства само на вируса, а не върху околните тъкани – това е специфичната, уникална честота на вируса. 
Но този метод обезсмисля всички други терапии на М.  Американската М. асоциация чрез всички средства спира изследванията на Райф: документацията му е открадната, микроскопите – потрошени, лабораторията „Бърнет Лаб“, канеща се да потвърди изследванията на Райф – опожарена, компанията произвеждаща мокроскопите – чрез скалъпен съдебен процес фалира и накрая полицията нахлува незаконно в лабораторията на Райф и конфискува цялата останала информация, лекарите прилагащи неговия метод са заплашени с отнемане правото да практикуват и дори със затвор, а за „непослушните“ – финансови репресии. Директорът на университета, срещу 200 000$ се съгласил да се пенсионира и заминал за чужбина. Други учени също са накарани да мълчат чрез пари и почести. Райф се отчаял и се пропил, умрял беден през 1971 г.
Точно тогава правителството на Никсън обявява „война на рака“ с цялото си лицемерие. А откритието на Райф, че ракът се причинява от вирус, е присвоено от негова сътрудничка, която сменила името на вируса. В пресата не са допуснати статии за Райф и откритието му. 
И така, сега лечението на един болен от рак възлиза на около 300 000$ = идеален бизнес.
През 40-те години на миналия век Джон Хокси, ветеринар, открил билки против рака. Предава опита си на внуците си. Хари Хокси, правнук, отваря клиника през 1924 г. и успешно лекува тумори.  Веднага АМА – Американската М. академия го обявява за „най-големия мошеник на века“. За 2 години 100 пъти е арестуван, но успява да създаде голяма клиника през 50-те, където лекува всички случаи, обявени от официалната М. за нелечими. След тормоз си мести клиниката в друг щат.
Немският лекар Макс Гърсън, роден 1881 г., лекува успешно белодробни заболявания и рак.  АМА го изключва от редовете си. Отказва му се финансиране.
Доктор Уилям Кох през 1910 г. създава биологичен катализатор, действащ хомеопатично и лекува рак и много други болести.  Съден е неуспешно и през 1967 г. е отровен.
Доктор Бурзински, поляк, открива че пептиди, естествено съществуващи в тялото, потискат превръщането на нормалните клетки в ракови. Тези пептиди са част от биохимичната защитна система на организма, която допълва имунната. Тези пептиди не унищожават, а препрограмират изродените клетки. Тези пептиди той е нарекъл „антинеопластони“. Открил, че болните от рак имат много силен недостиг на тези пептиди в тялото си – едва 2-3% от нормалното количество в здрав човек. Въвеждането на антинеопластони през устата или чрез инжекция води до изчезване на рака, като странични ефекти няма. Така през 1977-1992г. са излекувани 2000 болни, обявени за безнадеждни.  През 1985 г. FDA (Управлението по храните и лекарствата) нахълтва в клиниката му и конфискува 200 000 страници документация, съдят го много пъти. През 1995 г. Бурзински прави изявление по СиБиЕс.  На същия ден агенти правят обиск в клиниката му + терор върху персонала + конфискуване на документацията. Бурзински е подлаган и на психически тормоз.
През 1953 г. д-р Робърт Линкълн, лекуващ успешно рак, възлага на Бенедикт Фицджералд разследване на тема „М. конспирация“ и подготвя представяне пред сената на ужасяващ доклад, но неговият човек в сената, сенатор Тоуби, внезапно починал, а заместникът му уволнил Фицджералд и потулил разследването му.
Продан Христов, българин, биохимик, работещ в Австралия от 1955, открива нетоксично билково лекарство „антималигноцит (СН23)“, лекуващо рак, диабет, хепатит, цироза, нефрит, гъбички, екземи, …  Отказ за финансиране.  Накрая успява да уреди изпитания във Виена – резултатът е добър.  Директорът на клиниката изисква да разбере състава на лекарството, след което спира по-нататъшното му приложение. Христов прави нови експерименти в друг град – отново успешни. Резултатите се филмират и документират = излекуване без рецидив дори на безнадеждно болни. Христо си прави клиника.  Саботажи, крадат му лекарството, натиск от Ф. индустрия, от властите. Колкото повече стават излекуваните, толкова по-голяма става и реакцията. Главната му лекарка, изманипулирана напуска, като му изнася цялата документация за 600 излекувани, клиниката му (която впрочем е работела дори на загуба) се закрива, изгонен е от Германия, оборудването му се конфискува…
Продан Христов: между главните причини за рака са: отдалечаването от природата, изкуствените торове, хранене, психически състояния, стрес, замърсени въздух и води. Торът съдържа канцерогенни вещества, които насилват клетката и тя отслабва, съпротивата й намалява. Индустрията непрекъснато изхвърля отрови, които се поемат от води, растения, животни, хора. Произвежда се колкото може повече, без оглед на екологията.
Продан Христов не успява да регистрира откритието си през 80-те и през 90-те в България.  Явно отговорните висши чиновници служат на чужди интереси и на собствения си егоизъм.

Шефът на всяка клиника задължително е във връзка с индустрията и именно той спуска нарежданията отгоре – кои медикаменти ще се използват в клиниката му.

Ф. произвежда цитостатици, които не лекуват, и М. го знае много добре; те дори могат да предизвикат рак. Но ако се появи истинско лекарство против рака всички ще се излекуват и бизнесът ще спре.
Американското общество по рака (основано през 1913 г.) има за цел не излекуване, а само контрол; то е финансирано от Рокфелер и Морган.

Хиляди лаборатории по света работят нахалос за откриване на лек против рака. Нахалос, защото в противен случай млрд.$ печалба ще отпадне. Войната с рака е една голяма лъжа.

„ЛЕКАРСТВА“

Ятрогенни заболявания = лекарствена болест – предизвикват се от самото лечение, от лекуващия, от диагностичните процедури и от обстановката, свързана със всички тези фактори.
Страничните реакции от медикаменти са една от водещите причини за преждевременната смъртност в САЩ, но само 10% от случаите се докладват. Всъщност 40% от всички пациенти са жертва на ятрогенни заболявания, от тях повече от половината са болни поради усложнения след медикаментозно лечение.
Лекарствената болест непрекъснато се разширява с нови уреждащи механизми. Увреждания настъпват и след правилна, и след погрешна диагноза. Тази епидемия все още няма бариери пред себе си, тя е навсякъде.
Повечето медикаменти са токсични, защото са съставени от изкуствено синтезирани химични съединения. За всяко лекарство има дълъг списък от отрицателни въздействия и противопоказания. Около 15 000 нови лекарства се пускат на пазара всяка година, а около 12 000 се изтеглят, защото предизвикват сериозни вреди и смърт.
През последните 20 години вътреболничните инфекции са нараснали с 36%, главно защото голям брой микроби са развили резистентност към антибиотиците.
Всеки 1 на 500 приети в болница умира поради медицинска грешка. Но някъде отношението е 1:200, докато вероятността човек да загине от самолетна катастрофа е 1:8млн. Каква е тая М., чието първо обещание е „да не вреди“?
Здравеопазването е огромна индустрия и ятрогенните усложнения са проблем №1. Всеки ден в болниците се убиват хора, но обществеността не го знае. М. грешки са сериозен проблем във всички болници на една индустриална държава. Извършват се хиляди грешки ежедневно. Често лекарят греши не поради незнание, а поради различни други условия. Много от грешките дори не се забелязват или докладват. Националните здравни статистики не отразяват проблема с ятрогенните заболявания. Например в смъртния акт пише: починал от бъбречна недостатъчност, но не се отразява фактът, че тя е резултат от даден медикамент. Понастоящем лекарите нямат задължението да докладват за заболявания, провокирани от медикаменти.
Различните синтетични лекарства взаимодействат и по между си непредвидимо. Лекарите не знаят какви лекарства е приемал преди това болният. За деца и възрастни особено опасна е неточно определената доза от лекарството. А понякога и сестрите объркват лекарства и инжекции.
За всеки 1$ за назначен лекарствен препарат се изразходва после допълнително по 1.33$ за лечение на ятрогенното заболяване, причинено от лекарството. Използването на медикаменти е прекалено.
Огромен брой (1:1000) рецепти се изпълняват погрешно в аптеките. А човек средно за 1 година изпълнява 9.2 рецепти (в САЩ), така че отношението, взето спрямо хората, става 1:100, т.е. 1% от населението получава по 1 погрешно изпълнена рецепта на година.
САЩ разходва 51 млрд.$/год. за лечение на ятрогенни заболявания, по-голямата част от които са предотвратими. САЩ разходва за здравеопазване 1.2 трильона $/год. = 14% от брутния национален продукт. Във всяка страна разходите за здравеопазване нарастват. Властите заблуждават, че медикаментозно предизвиканите заболявания се дължат на неправилна употреба на лекарството по вина на лекари и пациенти.
Повечето от синтетичните „лекарства“ са вредни в своята същност, независимо дали са „правилно“ предписани.
Омагьосан кръг – ятрогенното заболяване изисква лечение с нови лекарства, които предизвикват ново ятрогенно заболяване …
Ятрогенни усложнения могат да възникнат в резултат от диагностична процедура или медикаментен тест. Колкото повече тестове, медикаменти, оперативни вмешателства – толкова по-голяма е вероятността за ятрогенни заболявания. Тази вероятност нараства и поради факта, че всеки лекар е тесен специалист.
Ятрогенните проблеми са кумулативни.
Най-добрият и сигурен начин да се намалят грешките е като се изчисти максимално здравеопазването от многобройните безполезни, а често и вредни, и същевременно скъпи медикаменти, както и от ненужните диагностични процедури и хирургически интервенции.
Голяма част от грешките са резултат от функционирането на болниците и здравното осигуряване. Колкото по-сложна е една социална система, толкова нараства вероятността за грешки, но и толкова по-лесно се манипулира.
Много лекарства имат подобни имена и могат лесно да бъдат объркани и от сестрите, и от пациентите. Непрекъснато излизат нови медикаменти, а лекарите нямат достатъчно достоверна информация за много от тях и не могат да се ориентират в това море от синтетични боклуци.
Медикаментите не само могат да предизвикат заболяване, но могат и да маскират симптомите на основната болест, превръщайки я в хронична, което я прави още по-трудно лечима.
Голяма част от хората се раждат здрави и ако живеят разумно и не им се пречи чрез наложени „здравословни“ мероприятия от рода на В., могат да останат здрави до дълбока старост. При повечето случаи на заболяване организмът може сам да се справи или при минимална външна намеса чрез природни методи.
По време на стачкуване на лекари смъртността намалява с 30 до 50% !
Фактори, определящи намаляване на заболеваемостта, подредени по значимост: начин на живот, фактори на околната среда, наследственост и накрая – напредъкът на М.
М. е зиграла много малка роля в удължаването на живота през последните столетия. Най-голямо влияние са оказали подобрението на хигиената и храненето. Здравето зависи най-вече от профилактиката чрез правилен начин на живот, хигиена и рационално хранене.
Медицинските институции и голям брой лекари се оставят да бъдат купени от Ф., включително и в България напоследък. Целта на фармацевтичната индустрия е печалбата.
Здравеопазването в САЩ е многомилиарден бизнес, даващ уж само 12% от брутния национален продукт. Приходите, над 360 млрд$/год., са на второ място след тези от военната индустрия. Но всъщност истинските печалби от М. и Ф. са много по-големи.
Дистрибутори на М. и Ф. продукция са лекарите, затова корпорациите ги привличат в своя лагер чрез подаръци, безплатни пътувания до конференции, субсидии за научно-изследователска работа, соарета, коктейли, …, пари за сгради, …
Има агенти на Ф., които нямат М. или Ф. образование, но ходят по лекарските кабинети и рекламират нови лекарства, като крият недостатъците им, а конкурентните лекарства омаловажават, но лекарите получават всъщност обучението си за медикаментите именно от тях.
Ф. използва имена на известни учени като етикет за качество.
Лекарят ви предписва не най-доброто за вас лечение, а най-изгодното за финансовите интереси на Ф.

В Америка няма свободен печат. Плаща се на лекарите за да не изказват свободно мнението си. Работата на журналиста е да руши истината, да лъже безцеремонно, да изопачава фактите, да клевети, да злослови, да продава страната си и расата си за насъщния си. Ние сме инструменти и васали на богаташите зад кулисите. Ние сме куклите – те дърпат конците, а ние танцуваме. Нашите таланти, възможности и нашият живот са собственост на други хора. Дава се на хората не това което искат, а това което се реши че трябва.
Първа важна задача на М. е да потиска с всички възможни средства всяка информация за надеждно и евтино природно лечение, а втората – да поддържа заблудата, че патентоваемите синтетични медикаменти са отговорът на човешките страдания.
Здравето е основно човешко право, както и достъпът до всеки лечебен метод. Никоя Ф. компания, организация или правителство нямат право да ограничават разпространението на информация за ползите от профилактичните мерки и природните методи на лечение и всяка страна трябва да съобрази законодателството си с тези основни положения.
М. научно-изследователска дейност би следвало да бъде под обществен контрол, както и политическата дейност. Парите на данъкоплатците трябва да се използват главно за развитието на профилактични мерки и премахване на условията за развитие на конкретни болести, а не за медикаменти, които само облегчават временно симптомите, без да лекуват, и същевременно предизвикват голям брой странични ефекти или преждевременна смърт.

Нестероидните противовъзпалителни за артрит причиняват стомашно-чревни усложнения и дори смърт.
Хормоналните препарати против бременност причиняват тромбози, високо кръвно, повишено тегло, отоци, акне, щитовидна жлеза, спонтанни маточни кръвотечения, нервно-вегетативни разстройства, главоболие, мигрена, депресия, умора и др. Намесата в хормоналния баланс на организма може да има трайни негативни последици и трябва да се прилага само в краен случай, след опитани всички други възможности.
Диабет и астма могат да се развият в резултат на често приемане на антибиотици.

Психотропни медикаменти (антидепресанти и психостимуланти) – голяма част от тях пречат на обмена на невромедиатори в синапсите (както и наркотиците) – най-вече на серотонин, като повишават количеството му в мозъка (например антидепресантът „прозак“).  Ефекти: тревожност, безсъние, анорексия, загуба на тегло, мания, абнормални поведенчески и емоционални реакции, параноя, враждебност, депресия, налудни идеи, психоза, хиперактивност, спазми в мускулите, сексуална дисфункция.
Прозак може да доведе до внезапни изблици на насилие и до самоубийство, до деструктивно за себе си и за околните поведение.  Антидепресантите не са най-доброто лечение на депресията, даже увреждат мозъка и ума. Антидепресантите не са по-ефективни от плацебо, но за разлика от плацебото, те имат странични ефекти. Но на всички съдебни дела за престъпно поведение отговорът винаги е: „Виновно е заболяването, а не медикамента (прозак).“ Поради лошата му репутация сменят само името му на „сарафем“. Прозак произвежда голям брой психично болни за лудница. Антидепресанти се дават против самоубийство, но всъщност самите те го предизвикват. Рекламните твърдения „краят на депресията е само на едно хапче от вас“ имат твърде малко общо с действителността.
Ф. дава много повече пари за реклама, отколкото за научни изследвания и производство. Нима можете с антидепресант да осигурите на някого работа или да го утешите за загубата на детето му, починало от свръхдоза наркотици?
Чрез рекламата се прави внушение и тогава лекарството действа като плацебо, само на база на самовнушението на болния. (Внушението използват и много шарлатани, ползващи природни методи.) Някъде дълбоко в своята същност на човека му се иска да вярва в приемането на лекарства.
След като за разработването на дадено лекарство са вложени много средства, Ф. прави всичко възможно то да излезе на пазара, като фалшифицира експерименти, укрива негативните ефекти и т.н.
Най-токсичните 4 медикамента са антидепресанти. Те се натрупват в мозъка и действат много дълго. Антидепресантите предизвикват химичен шок в мозъка, и още никой не е обяснил как точно действат. Те водят и до психологическа зависимост (пристрастяване), както и сънотворните и успокоителните (действат като наркотици). Те се включват в метаболизма на тялото и спирането на медикамента води до голям брой абстинентни симптоми.  Психиатричните лекарства са много по-опасни от останалите, но и внезапното им спиране също е рисковано.
Психотропните медикаменти водят до синдром на дефицит на вниманието със или без хиперактивност.
Амфетаминоподобните психостимуланти премахват чувството за умора и сънливост, подобряват вниманието, дават усещане за прилив на сили и бодрост, за повишена работоспособност, но амфетаминът води до зависимост и до смърт, защото след изтичане на действието му настъпва рязък спад = изтощение.
Психотропните лекарства са един от начините за контрол над личността.

Най-големите нарушения на законите се правят от Ф. компании.
Тестването на лекарствата е тотално манипулирано чрез фалшифициране, подкупване, чрез неподходящи експерименти – например върху животни, които нямат нищо общо с човешкия метаболизъм. Различните пациенти могат да реагират различно на една и съща доза лекарство, а какво остава за експериментирането му върху животни. Експериментите с животни имат само законова, но не и научна стойност. Те само осигуряват документи, че тестването е било успешно и при съдебни дела оневиняват производителите, така че да не плащат обезщетения на жертвите на лекарството. И един от резултатите от всичко това е стремглавото нарастване на малформациите при бебета, както и броя на мъртвородените.
Оказва се, че няма конфликт на интереси, ако член на комисията по тестване и оценяване на ново лекарство получава 50 000$/год. от Ф. компания или има 5000$ акции в нея.  Тогава каква обективност на оценките очакваме? Ф. индустрия спонсорира организации, които уж защитават правата на пациентите. Или се осигурява „контролирана опозиция“, която привидно защитава здравната свобода, но всъщност осъществява целите на картела.
„Зарибяване“ на бедна страна с ново лекарство – дарява се медикамент (например инсулин), болните са добре, но медикаментът свършва  и после самото общество прави натиск за внос, но вече срещу заплащане.
Клиничните изпитания на нови лекарства се правят в държави, нямащи строго законодателство (включително и България), а на пациентите не се казва, че медикаментът още не е одобрен.
Колкото по-бързо завършват изпитанията, толкова повече пари има за компанията (например защото дълготрайните негативни ефекти не могат да се проявят).
На лекар, набиращ пациенти за клинични изпитания на ново лекарство се плаща по 1000 до 4000$ за всеки набран пациент. Излиза че всички медици участват в теста само за пари. Лекарите отказват интервюта под предлог, че информацията от тестването е поверителна и са подписали споразумения за опазването й.
Нерядко (например в ЮАР) „доброволните“ участници в експеримента са принудени насила да го направят. В България привличането на доброволци за експериментиране с лекарства (за психически заболявания) става като се каже на болния – „безплатно лечение с много добър и много скъп нов медикамент“. В Латинска Америка пък се изпробват съмнителни или неетични лечения.

Обаче Рокфелеровци, баща и син, (основните финансисти на М. и Ф.) са живели съответно до 98 и 86 годишна възраст – и как? – чрез балансирано хранене само с естествена храна и ползване само на хомеопатия, без никакви синтетични лекарства!

ХРАНЕНЕ

Човечеството е подложено на глад, невинаги явен – глад за важни естествени хранителни съставки, безусловно необходими на организма за да бъде в състояние на добро здраве.
Човекът е бомбардиран ежедневно от нови „полезни“ храни, които дори и специалистите не проверяват. Представят се в рекламите неверни данни от „изследвания“. Храните се обработват с консерванти, обезмирисители, ароматизатори, оцветители с цел – привлекателен вид и вкус, дълготрайност. Но всичко това разрушава тяхната животворна стойност и допълнително оказва вреден ефект след консумацията им. Колкото по-дълго една храна не се разваля, толкова по-сигурно е, че не може да поддържа живота.
Хората, които живеят при примитивни условия имат чудесно здраве. Щом „цивилизованият“ начин на хранене с преработени и рафинирани храни и захарни изделия навлезе в живота им, още в първото поколение се забелязват дегенеративни изменения. Съвременното общество има безобразно хранене, водещо до промени в зъбите и захапката, скелета, жлезите, хронични заболявания (алергии, астма, диабет, артрит, рак и др.), често боледуване от инфекциозни болести. Лошата диета променя и поведението и интелекта.
Повече от 2/3 от случаите на преждевременна смърт са от неправилно хранене. Днес бялата американка от средната класа, с нейния обичаен начин на хранене с много белтъчини и мазнини, ражда бебета по-болнави от тези на бедните имигранти.
Хранителната индустрия контролира общественото мнение по отношение на здраве и рационално хранене, а рационалното хранене въобще не се изучава в медицинските университети, нито от населението.
Всички научни доказателства за изключително голямата вреда от преработените храни и от различните химикали в тях се укриват. Наемат се учени, които да разбиват в ума ви всякаква връзка между неподходящо хранене и лошо здраве. В САЩ дори е забранено прилагането на диети за болните от рак, защото водят до пълно и трайно излекуване. Даже да се храниш правилно и здравословно се смята за „шарлатания“.
Казано е: „Прост начин на живот – възвишено мислене.“
Това, че дадено ястие изглежда апетитно и стимулира вкусовите рецептори, не значи че е полезно.
Аргументът „И другите правят така.“ може да е оправдан за деца от детската градина, но не и за зрял човек, претендиращ за независимост на мисленето и рационалност на преценките.
Чрез хранителните продукти консумираме и скрити добавки на химикали под различна форма, синтетични вещества, трудно доловими със съвременните рутинни медицински тестове. А човешкият организъм има голяма приспособителна способност и не реагира на малките дози, така че разпознаването на увреждането от токсични химични елементи и съединения често е възможно чак когато се натрупат в значително количество. В хранителната промишленост се използват повече от 5000 химически вещества, а в производството на пестициди – 1500. Повече от 6000 химически вещества влизат в състава на различните медикаменти и милиони други се синтезират от индустрията и навлизат в биосферата.
В резултат на синергизъм, на взаимно потенциране на въздействието и най-вече поради дългия латентен период на изява на уврежданията от изкуствено създаваните вещества и продукти, опасността от интоксикация с непредсказуеми последици става все по-голяма с всяка изминала година.
В развитите страни на всички животни се дават в изобилие хормони и антибиотици, които чрез млякото и месото, и чрез хранителните продукти приготвяни от тях, влизат в човешкия организъм. Същото важи и за растенията – пестицидите и съединенията от изкуствените торове попадат в човека.
В САЩ още преди 20 години са давали на животните около 1000 медикамента и хормона. Сега на 100% от птиците, 90% от свинете и телетата, и на 60% от едрия рогат добитък се дават редовно антибиотици в храната. 70% от месото в САЩ е от говеда, угоявани с помощта на хормони. Подобно е положението и в другите държави.
Като сложим в сметката и замърсяването на въздуха и водата + ваксинациите + медикаментите за „лечение“ и „профилактика“, не е чудно че човечеството става все по-болно и алергиите и свръхчувствителността към различни вещества зачестяват все повече.

ЗАХАРТА – „бялата отрова“

Всяко вещество, което потиска активността на катализаторите и ензимите в тялото, и което може да допринесе за развитието на болест, е отрова.
Захарта съдържа чисти, рафинирани въглехидрати. В растенията захарите са съчетани с микроелементи и витамини, достатъчни за да осигурят тяхното разграждане и усвояване от организма.
Захарта и нишестето дехидрират клетките и изтеглят Са от костната, нервната и мускулната тъкан.  Калциев дефцит.
Ако се яде захар – тялото черпи от своите запаси ензими, протеини, витамини, Na, K, Ca, Mg, Cr. Калцият се извлича от костите. (Таблетки с неорганичен Са се усвояват в много малка степен, натоварват бъбреците, а Са от тях може да се натрупва в някои органи и тъкани.)
Калцият (Са) има основно значение за алкално рН на кръвта. Захарта, белият хляб и всички изделия от бяло брашно променят количеството на Са в кръвта и киселинността й се повишава. За да се неутрализира този ефект организмът черпи от своите резерви, и ако не се ядат пресни плодове и зеленчуци здравето е в опасност.
Захарта намалява секрецията на стомашен сок и забавя перисталтиката на стомаха.
Едновременната консумация на захар/шоколад и протеини води до гниене в червата, отделят се много токсични вещества и тялото губи енергия и ресурси за да ги обезврежда.
Захарта и бялото брашно спомагат за развитие на кандидоза (гъбична инфекция), особено след антибиотици или други медикаменти, потискащи имунната система.
Захарта навлиза много бързо в кръвта = хипергликемия – един от симптомите на диабета. Инсулинът от панкреаса е хормон, премахващ излишното количество кръвна захар по най-ефикасния начин, но после може да възникне хипогликемия, изразяваща се в замаяност, слабост, изпотяване, потиснатост, безсъние. Надбъбречните жлези веднага активират запасите от гликоген в организма, той се разгражда до глюкоза за да се възстанови нормалното ниво на кръвната захар. Така хранителен режим, включващ рафинирана захар задейства едно непрекъснато редуване активността на панкреас и надбъбречни жлези и може да ги изтощи.
Захарта изчерпва микроелемента Хром (Cr) в организма, който е от най-важно значение за усвояването на инсулина и за поддържане на гликозния метаболизъм.
В организма захарта се трансформира в запасния полизахарид гликоген, който се складира в черния дроб. Но възможностите на черния дроб са ограничени и останалите захари се трансформират в мастни киселини, които се трупат в подкожните мастни депа. При наднормено тегло повече от 20% започва отлагане на мастна тъкан и във вътрешните органи (главно около сърцето и бъбреците), което нарушава техните функции = забавя се циркулацията на кръвта и лимфата и спада активността на имунната система.
Захарта повишава холестерола в кръвта.
Захарта прави човека нервен и хиперактивен, защото е силен стимулант на надбъбречните жлези. Може да се повиши адреналина до 4 пъти, количество отговарящо на стресова реакция на организма.  Повишава се производството на холестерол и на хормона кортизон, който пък потиска имунната система.
Захарта има неблагоприятен ефект върху функциите на мозъка и нервната система. Ако не се преработи напълно се образуват токсични метаболити, които затрудняват окислителните процеси на нервните клетки.
Голямото количество захар убива полезните бактерии в червата, произвеждащи витамини от групата В, необходими за функционирането на централната нервна система.
Захарта води до превес на възбудните процеси в кората на мозъка.
Като диета захарта е по-лоша, отколкото само на вода. (Лечебното гладуване само с вода лекува сериозни заболявания.)
През 1808 г. Англия решава да „докаже“ полезността на захарта за да разгръща захарната си индустрия и обявява, че захарта съдържа повече хранителни вещества от всяка друга храна.
Нека се поучим от начина на хранене на дивака. Здравите зъби са резултат от драва храна, и тогава четката и пастата за зъби не са по-важни от четка и боя за обувки.
Спиране консумацията на захар + природосъобразен режим води до излекуване на различни заболявания, включително и рак.
Захарта като хранителен продукт не притежава дори едно полезно качество, което да оправдае употребата й.
Един американец изяжда 45 кг захар/год., т.е. по 120 г/ден, като 1/4 е в безалкохолни напитки.  САЩ са на първо място по затлъстяване и челно място по диабет, сърдечно-съдови и рак. Но затова пък болните осигуряват „храна“ за М. индустрия.

НУТРАСУИТ (АСПАРТАМ) – Чий живот подслажда?

200 пъти по-сладък от захарта.
Състав: фенилаланин (50%) + аспергинова киселина (40%) + метанол (10%) = химична отрова, най-опасната добавка към храните.
„Осигурява“ 75% от страничните реакции от хранителните добавки = 92 симптома: главобол, мигрена, проблеми с паметта, гадене, пълнеене, обриви, депресия, безсъние, зрение, слух, сърцебиене, затруднено дишане,загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност, виене на свят, ставни болки, склероза, епилепсия, тумори в мозъка, хронична умора, Паркинсон, диабет, Алцхаймер, понижено внимание, аутизъм, дори и смърт. Симптомите могат да се проявят и чак след няколко години.
(Докато от захарин за 100 години има само 10 оплаквания.)

Екситоксини (exite = възбуждам) (аспергиновата киселина) – реагират със специфични рецептори в мозъка  ендокринни и дегенеративни неврологични заболявания. Аспартат и глутамин са си едни от невромедиаторите в мозъка, улесняващи провеждането на информацията между невроните, но когато количеството им нарасне  смърт на невроните, поради навлизане на голямо количество Са в тях = екситоксини – стимулират прекалено невроните, което води до смърт на невроните.
Съществува кръвно-мозъчна бариера от капилярни структури, защитаваща мозъка от прекален приток на екситоксини, но под влияние на много фактори може да се пропука  концентрацията на тези вещества в мозъка нараства и това може да предизвика объркване, загуба на памет, а при диабетици се променя и нивото на невромедиатора допамин.
Когато човек е на диета, най-често той има хипогликемия, и ако се приема аспартам чрез „диетична“ напитка – той става още по-зле  епилептичен припадък, замайване, загуба на ориентация. Така 5 пилота са умряли от нутрасуит.
А ако човекът е поел и други токсини, всички те действат синергетично.
Екситоксините действат на хипоталамуса и може да предизвикат и смърт.
Фенилаланинът е аминокиселина, която нормално се среща в мозъка, но количеството й рязко се повишава при приемане на аспартам, особено ако е съчетано и с голямо количество въглехидрати.  Рязко намалява серотонина, което води до депресии, колебания в настроението, изблици на гняв.
Метанолът (метилов алкохол, дървен алкохол) е силна отрова, уврежда зрителния нерв и може да доведе до слепота дори и при малки дози. (Алкохолът „менте“ е богат на метилов алкохол.)
Пределното количество метанол, което успешно се обезврежда от организма, е 7.8 мг/ден, а в 1 литър безалкохолна напитка с нутрасуит се съдържат 56 мг метанол, дори и повече.
Освен очите, аспартамът дава и следните други поражения: уши (пищене), гадене, стомашно-чревни смущения, слабост, неврити. Метанолът преминава през плацентата и е силно токсичен за плода.
Метанолът, попаднал в кръвта  разпад до формалдехид  окисляване до мравчена киселина, която е: невротоксично съединение, алерген, мутаген, тератоген и канцероген.
Мравчената киселина е силно корозивна, използва се за сваляне на покрития от блажна боя.
Формалдехидът е основна суровина за получаване на: формалин (служещ за консервиране на тъкани и трупове), инсектициди, багрила, експлозиви, лепила, бои …
При консумиране на аспартам нивото на формалдехидите нараства във всички тъкани, включително и в мозъка и ретината на окото, и трайно ги уврежда.
Формалдехидът е силно реактивен спрямо белтъците, той е токсичен за протеините и за ДНК, като води до генетични дефекти.
В някои плодове и зеленчуци също се съдържат фенилаланин, аспергинова киселина и метанол, но те не са в свободно състояние, а са свързани с балансиращи ги и антидотиращи ги аминокиселини.
В несвързан с белтък вид фенилаланинът бързо се абсорбира и преминава кръвно-мозъчната бариера.
Метанолът в плодовете е свързан с етилов алкохол, който е негов естествен антидот.
Страничен продукт при метаболизма на аспартама е дикетопиперазинът, водещ до: мозъчни тумори, тумори в матка, яйчници, тестиси; хипофиза, рак на гърдата.
Аспартамът е открит през 1970 г. От 1974 г. е одобрен за напитки, дъвки и зърнени закуски, въпреки няколкото изследвания, доказали токсичността му. Дават се 500 000$ за да се „установи годността му“. Уволняват се неудобни членове от експертните комисии, така че да има с 1 глас повече „за“. Един от купените (д-р Хейс) получава хонорар 1000$/ден.
Нутрасуитът уврежда очния нерв  тунелно виждане, кръвоизлив в ретината, ослепяване. Той води също до: лоша ориентация, нарушено равновесие, шум в ушите, нарушение на менструалния цикъл, депресия, имунни проблеми.
На туй отгоре Monsanto – производителят на нутрасуит, е един от най-големите замърсители на околната среда – само 1 от неговите заводи изхвърля 16 млн.тона токсини в река Мисисипи.
При операция „Пустинна буря“ в залива на Ирак, американците са пиели напитки с нутрасуит (по няколко литра/ден)  „синдром на залива“ = „аспартамна болест“.
Разтворимите напитки в пликчета (прахчета) (например Tang), kакто и диетичната пепси-кола без кофеин съдържат aspartame. Всички реномирани дъвки съдържат аспартам (нутрасуит).
След масовото излизане на аспартама на пазара само за 1 година (1984) туморите в мозъка са нараснали с 10%.
През 1987 г. е основана „Мисията възможна“ = движение за разясняване истината за аспартама.

Стевия е вечно зелен храст, чийто листа са естествен и безвреден подсладител (Парагвай, Бразилия). Тя е полезна за диабетици.  Но FDA забранява използването й като подсладител поради конкуренцията, и унищожава готварските книги на Stevia Co.
FDA престъпва сама законите които създава., например закона че не трябва да се използват хранителни добавки, предизвикващи рак.
Изкуствените подсладители уж помагат за отслабване, но след 1985 г. затлъстелите американци са 54% = 2 пъти повече. Аспартамът силно повишава апетита за сладки неща, наверно поради спадане нивото на серотонина в кръвта.  Спирането на консумацията на аспартам води до отслабване с 8-9 кг.
Аспартамът води и до проблеми с опознавателната дейност на интелекта и намалява интелигентността.  Ако мразите хората, може да започнете да работите за компанията Monsanto – производителят на нутрасуит.
Аспартамът влошава диабета.
Аспартамът води до пристрастяване в по-голяма степен, отколкото алкохола.
Аспартамът взаимодейства непредсказуемо с медикаменти, особено с антидепресанти.
Понастоящем аспартамът се добавя в 10 000 храни и се продава в 100 страни. У нас го има в таблетки „Кенди“ за подслаждане, в напитките на прах „Степ“ и „Танг“, в безалкохолните напитки Cola Light, Pepsi Light и в някои медикаменти. (Всички дъвки на нашия пазар, с изключение на Hubba Bubba, съдържат аспартам – забележка на изготвилия извадката от книгата.)

Ацесулфам К (с търговски имена Sunette и Sweet One) е подсладител, добавян често заедно с аспартама, одобрен от FDA през 1988 г. Добавя се в диетичните храни, напитки на прах, дъвки.  Чрез разпадния си продукт ацетоацетамид води до тумори на белите дробове, млечни жлези, тимусна жлеза, левкемия.
Цикламат – подсладител, забранен през 1970 г., но отново се употребява в безалкохолни напитки.

MSG – МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАМАТ – „вкусът който убива“
(МonoSodium Glutamate, еднонатриев глутамат)
(Accent – търговско име на подправка, съдържаща MSG)

MSG (Мононатриевият глутамат) = 78% глутаминова киселина (глутамат) + 22% натрий (Na)
MSG е екситоксин. От 1908 г. японците го извличат от водорасли (Ajinomoto Co.).
MSG придава вкус на невкусни храни и кара човека да яде още.
Количеството използван MSG се удвоява на всеки 10 години.
Глутаматът като подправка е в свободно състояние, за разлика от природните продукти (например водораслите), където той е свързан с антидоти (противоотрови). Доматите и гъбите съдържат много малко свободна глутаминова киселина. Глутаматът в свободно състояние е опасен за здравето.
„Синдром на китайския ресторант“ = след ядене на храна с MSG възникват изтръпвания, мравучкания, стягания в гръдния кош, сърцебиене, слабост, безсъние, главобол, спазми и болки в корема, промени в зрението.
MSG е особено опасен за бебета и малки деца. Едва през 70-те го махат от бебешките храни. Но той е скрит в толкова много хранителни продукти, че майките без да знаят/без да искат го дават на децата си.
MSG убива невроните в мозъка и причинява невроендокринни разтройства, симптоми подобни на болестта на Алцхаймер, при която има и разрушаване на ганглийните клетки на ретината.
Но всички изследвания, доказващи вредата на MSG са укрити. Ajinomoto се опитва даже да докаже, че съществува още един основен специфичен вкус (както сладко, кисело, горчиво …) и че това е вкусът на глутамата. През последните 20 години асоциация „Глутамат“, създадена от Ajinomoto, чрез влиянието си успява да премахне задължението за обозначаване на наличието на MSG върху етикетите на голям брой хранителни продукти. И така, без да знаем, той се слага в големи количества за да стимулира апетита. Сега се произвеждат стотици хиляди тонове MSG. Маркира се върху етикета само ако е в свободно състояние, но ако е като част от други подправки – не, макар че той представлява около 60% от техния състав.
Глутаминът е най-разпространеният невромедиатор в мозъка. Това поражда следния аргумент „за“ за MSG: „Как може вещество, което нормално се използва от мозъка, да причинява вреда?“ Но нормалната концентрация на глутамат в мозъка е нищожна. Ако количеството му се повиши, дейността на невроните се нарушава, а при по-висока концентрация – невроните дори умират (,както и при аспартама). Кръвно-мозъчната бариера защитава мозъка от малки количества глутамат, каквито са в естествените продукти, но не можа да елиминира големи количества глутамат и аспартам. Освен това има области от мозъка, за които тази бариера не действа = хипоталамус, епифиза, ареа пострема и субкомисуриалната област.
Хипоталамусът е невроендокринен контролен център (управлява всички жлези), свързан е със сън, бодърстване, емоции, регулация на имунната система и на автономната нервна система.
MSG е силно разрушителен за една от областите на хипоталамуса – нуклеус аркуатус, която е много важна контролна област.
MSG и аспартам навлизат лесно в мозъка на плода.
А кръвно-мозъчната бариера може да не е в ред поради: високо кръвно, травми в главата, диабет, дефицит на витамини и минерали, електро-магнитни излъчвания, йонизираща радиация, инфекции. Оказва се, че и самите екситоксини могат да отворят тази бариера.
При обезвреждането на голямо количество глутамат чрез свързването му (в мозъка) с определени молекули, води до изчерпването и на тази възможност и до генериране на голямо количество свободни радикали – остатъци от обезвреждащите химически реакции, които директно увреждат невроните, както и при процеса на липидна пероксидация на клетъчните мембрани, изградени от полиненаситени мастни киселини. Липидна пероксидация = окисление на мембранните липиди, провокирано от хидроксилния радикал (НО-)  освобождава се вещество, което пречи на транспортиращите глутамата молекули и така той се натрупва в мозъка. Подобни процеси протичат и в други органи и тъкани на тялото.  Развитие на болестни процеси. Известно е, че дегенеративните заболявания на нервната система се свързват с увреждането й от свободни радикали. Тези процеси обикновено се развиват постепенно и коварно, само при много чувствителни организми възникват незабавни реакции.
MSG причинява Алцхаймер, Паркинсон, АЛС, МС. АЛС е резултат от значителни натрупвания: на продукти от липидната пероксидация в гръбначния стълб при взаимодействия със свободни радикали, и на желязо (Fe).
Свободното Fe е един от най-сериозните ендогенни генератори на свободни радикали. Но то също се добавя в много храни и редовно присъства в комплексните витамини.
Fe  свободни радикали  отваряне на кръвно-мозъчната бариера.
С напредването на възрастта този елемент се натрупва в мозъка. Храни, богати на глутен – тестени/зърнени храни, при болни водят до хипогликемия и понеже съдържат много Fe  водят до влошаване на болестта (бариерата се отваря).
MSG се съдържа в сухите супи, в безалкохолни напитки и в сосове.
MSG се съдържа в хидролизирания (растителен и зеленчуков) протеин, в хидролизираното овесено брашно и във всичко което е хидролизирано, в растителния протеинов екстракт, в натриевия казеинат, калциевия казеинат, в подправки за ястия.
Хидролизираните продукти се извличат от растения с високо съдържание на глутамат. Процесът е следният: Варят ги няколко часа в казани с добавена HCl (солна киселина) и после, за да я неутрализират, добавят сода каустик (NaOH), която е една от най-силните основи, разяждаща тъкани, хартия, кожи … Получената каша на повърхността се обира и изсушава за да стане на прах. Тя е с високо съдържание на екситоксини + канцерогени (странични, нежелани химични съединения на NaOH). После добиват и чист MSG. Тази токсична смес се набутва в най-различни „храни“.
Често в соевия протеинов концентрат и в соевите продукти, и във всички други алтернативи на месото има скрит MSG, неизписан на етикета.
Хранителни добавки често с неотбелязан MSG са: малцов екстракт (в някои видове хляб), бульони, есенции, „натурални есенции“, подправки.

L-цистеин и Хомоцистеин са мощни екситоксини. Вторият води до сърдечносъдови и инсулт.

СОЯТА – „съвършената храна“

През 1913 г. соята се счита не за храна, а за суровина за промишлеността. Сега в САЩ има 72 млн. акра, засяти със соя. Соята се използва за:
– храна на пилета, пуйки, свине, крави и сьомга;
– за производство на маргарин, мазнини за тестени сладкиши, подправки за салати (соев сос);
– в промишлеността – за производство на пластмаси, изкуствени влакна, бои, лакове и др.
– изолиран соев протеин се произвежда от това, което преди е било считано за отпадък – обезмаслените отпадъци от шушулките, които изглеждат и миришат ужасно.  Чрез голямо количество оцветители, консерванти, обезмирисители, подсладители, емулгатори и синтетични хранителни добавки този отвратителен продукт се превръща в приятно ухаеща вкусна „храна“.
Годишно 80 млн.$ се влагат за реклама + големи суми за лобиране и за „научно-изследователска“ работа, „доказваща“ „ползата“ от соевите продукти. Продажбата на соя и соеви продукти е нараснала с 350% за последните 10 години и възлиза на 1.4 млрд.$ за 1996 г.
Сега соев протеин има в много видове хляб и тестени продукти.
Родина на соята е Азия, но китайците не я консумират много, защото съдържа антихранителни вещества:
– ензимни инхибитори, блокиращи действието на трипсина и други ензими, необходими за смилането на белтъците. Ензимните инхибитори не се разграждат напълно при топлинна обработка. Провокират стомашно-чревни оплаквания и хроничен аминокиселинен недостиг. Потискат растежа и нормалното развитие. Тези вещества се деактивират в известна степен при процеса на ферментация, но не се разграждат напълно. Вредното им действие се намалява ако се консумират с повече риба, както е в Азия.
– несмилаеми въглехидрати – предизвикват образуване на газове.
– хемаглутинин – слепва тромбоцитите  образуват се тромби в кръвоносните съдове.
– вещества потискащи функциите на щитовидната жлеза + запек, умора, летаргия, въпреки приемането на необходимото количество йод.
– Соята съдържа най-висок % фитинова киселина, която се намира в триците на зърнените култури, както и в шушулките на бобовите. Тя блокира усвояването на Ca, Mg, Fe, Cu(мед) и собено Zn.  Именно голямата консумация на бобови и зърнени култури допринася за минерален дефицит. Съединенията на фитиновата киселина са силно устойчиви на топлинна обработка.
Вегетарианци, заменящи със соя месото и млечните продукти, имат минерален дефицит = дефицит на витамините E, K, D, B12 и съответно – развиващ се дефицит на Ca, Mg, Mn, Zn, Fe.
Цинкът (Zn) е необходим за правилното функциониране на нервната система, играе важна роля: при синтеза на белтъчини и при образуването на колаген, в механизмите за контрол на кръвната захар, влиза в състава на различни ензими, осигуряващи здрава имунна система, за оплодителната способност на мъжете. Соята намалява либидото и монасите в Азия затова я ядат.
При вегетарианците концентрацията на феритина (Fe) в плазмата е с 50% по-ниска.  При мъжете не се стига чак до изчерпване на желязото, но при жените – анемия + Fe дефицит. Вегетарианска диета, богата на соя води до недоимък на Fe.
За да се извлече чист белтък от соята и за да се неутрализират, доколкото е възможно, антихранителните субстанции – при високи температура и налягане се използват токсични вещества (киселини, основи, Al (алуминий) и др.) и се образуват нитрити, които са силно канцерогенни. Освен това се добавят и изкуствени ароматизатори и подобрители на вкуса, като например MSG (глутамат).
Въпреки протестите на Националния център по токсикология на САЩ, FDA одобрява производството на соев протеин (соев белтък) и масовата му консумация. Голям брой „изследвания“ „доказват“, че соевият белтък е заместител на традиционните протеини.  В менюто за обяд на училищата соята е в голямо количество.
– изофлавони (фитоестрогени) = вещества със структура подобна на женския хормон естроген. Те са в големи количества в соята, като особено генистен и даидзен са токсични. Те потискат синтеза на естрадиол и други стероидни хормони. За жени в менопауза или имащи проблеми с естрогенния баланс, малко „тофу“ или „мисо“ (ферментирали соеви продукти) имат благоприятен ефект, включително и върху остеопорозата. Но децата и мъжете изобщо нямат нужда от тези вещества. Нека се знае, че само 25 г соев протеин (2 върхати супени лъжици) съдържат 50-70 мг изофлавони, а за една жена в климактериума 45 мг/ден са напълно достатъчни за да предизвикат спадане функцията на щитовидната жлеза.
В бебета, приемащи соево мляко, концентрацията на изофлавини е 22 000 пъти по-голяма, отколкото при кърмени бебета или пиещи краве мляко. Това количество е тъждествено с примане на 5 хормонални контрацептивни таблетки на ден. Докато в кърмата няма почти никакви фитоестрогени. Но 25% от бебетата в САЩ ги „кърмят“ със соево мляко = кощунствено вмешателство в хормоналния баланс, така че по-късно може дори да се промени сексуалната ориентация. При 1% от американските момичета още преди 3-годишна въраст се проявяват симптоми на започващ пубертет = развитие на гърдите, окосмяване около половите органи. За 3 до 8-годишните този процент е: 14.7% за бели американки и 50% за афро-американки.  Сериозни психически последици – емоции и нагони, за които децата не са подготвени. Преждевременното полово развитие води до проблеми с менструалния цикъл, с плодовитостта и до рак на млечната жлеза.
Соевото мляко има 10 пъти по-голяма концентрация на Al (алуминий), отколкото кравето, а едновременно с това пък липсват холестерол, лактоза и галактоза, които са важни хранителни елементи за развитието на нервната система на детето. Соевото мляко съдържа и остатъци от синтетични и токсични вещества – сода каустик, нитрозамини – мощни канцерогени.
Изофлавоните липсват само в соевия сос и в соевото масло.
Генистенът (изофлавон) от соята нарушава ендокринния баланс.
Соята води до множество заболявания, включително: повишен риск за рак, левкемия при децата, промени в поведението, астма, синдром на раздразненото дебело черво, черен дроб, дисфункция на щитовидната жлеза, …, репродуктивна способност, безплодие.
На последната конференция за соята, 1999 г., се докладва че соята води до ускорен процес на остаряване на мозъка, намалява познавателната способност, деменция, Алцхаймер.
Някои реклами за соята гласят: „Освен че предпазва сърцето, соята показва мощни антиракови свойства …“, но всред японците и азиатците има най-голяма честота на рак на хранопровод, стомах, панкреас, черен дроб и щитовидна жлеза. Но азиатците ядат соя само по 1 до 3 чаени лъжички/ден.
Твърденията за високите изисквания/нужди на организма от белтъчини са пресилени. За здрав човек необходимото количество белтък е по 1 грам/кг тегло, а за 2-те незаменими аминокиселини – триптофан и лизин – съответно по 1 и 3 г/ден за целия организъм. Това количество спокойно може да се осигури от млечни храни, сурови ядки и семена, други бобови, плодове и зеленчуци.
Западният начин на хранене включва много повече от необходимото количесто концентриран протеин в месо, яйца, мляко, млечни продукти и бобови.
Белтъчните изисквания се повишават само в периода на израстването, при тежка физическа работа и след изтощително боледуване. Белтъчен глад възниква при продължително и системно гладуване или при хранене с трудносмилаеми храни. Важно е преди всичко какви аминокиселини се внасят чрез храната, а не количеството на протеините.

МАРГАРИНЪТ – храна или пластмаса?

Маргаринът е провъзгласен за по-безопасен и по-евтин заместител на маслото.
Получава се от евтини нискокачествени растителни масла, включително и от соя, които чрез хидрогенизация се превръщат в твърд на стайна температура и много по-траен от маслото продукт.
Хидрогенизация = добавяне на Н2 (водородни) атоми към двойните връзки в молекулите на ненаситените мастни киселини, съдържащи се главно в растителните масла, и ги превръщат в наситени. Това става при високо налягане и температура от 120 до 210˚С + метален катализатор.  Така голяма част от мастните киселини, които нормално съществуват в тъй наречената цисконфигурация, преминават в неестествената трансформа.
Хранителните мазнини, които се приемат, определят състава на клетъчната мембрана, а оттам и правилните функции на клетката.
Хранителните мазнини играят роля на разтворители и преносители на мастно-разтворимите витамини A, D, E и K и са единственият доставчик на полиненаситените есенциални мастни киселини (ЕМК) (незаменими, които организмът не може сам да си синтезира), приемът на достатъчно количество от които е важен фактор за правилното функциониране на имунната система. Приемайки есенциалните мастни киселини, организмът може да синтезира всички други мастни киселини, които са му необходими.
ЕМК включват 2 основни класа: омега-3 и омега-6 мастни киселини.
ЕМК служат за:
– изграждане на здрави клетъчни мембрани;
– намаляване на холестерола и на сърдечносъдовите заболявания;
– предшестват образуването на простагландините (хормони, свързани с възпалителните процеси);
– участие в пренасянето на О2 (кислорода) от въздуха през алвеолните мембрани до хемоглобина в кръвта и после – през клетъчните мембрани до митохондриите в клетката;
– недостигът им е причина за голям брой заболявания.
ЕМК се усвояват пълноценно при наличие на витамини и микроелементи.
Най-богати източници на ЕМК са студеноводните риби – треска, скумрия, тон, херинга, сардина, рибеното масло, студенопресованите масла от ленено семе, рапица, вечерна иглика, пшеничен зародиш, някои ядки.
ЕМК са неустойчиви и лесно се разграждат при контакт с въздуха и при топлинна обработка.
Трансмастните киселини (трансформите) (маргарин):
Организмът е пригоден да смила цисконфигурации, каквито има в природата, а не трансформи на мастните киселини, затова последните се трупат по клетъчните мембрани и на други места. Съдържанието на трансмастни киселини в мембраната на клетките би трябвало да е 0 (нула), а сега при някои хора то е 20%. Така се нарушават: защитните функции на клетъчната мембрана, клетъчното хранене и междуклетъчния транспорт.
Трансмастните киселини променят нормалния механизъм на преобразуване на холестерола и това повишава количеството му в кръвта. Освен това се повишава количеството на липопротеините с ниска плътност (ЛНП)  атеросклероза, а се намалява количеството на липопротеините с висока плътност (ЛВП), които защитават сърдечно-съдовата система от първите.
Трансмастните киселини (маргаринът) са по-опасни от наситените мастни киселини в маслото и сланината по отношение на атеросклероза. Маргаринът повишава честотата на инфарктите със смъртен изход. Трансмастните киселини постъпват и в кърмата, за сметка на ЕМК, които намаляват.
Трансмастните киселини повишават количеството на простагландините Е2 (хормони, които засилват възпалителните реакции), а потискат образуването на простагландини Е1 и Е3, имащи противовъзпалителен ефект. Простагландините регулират много метаболитни функции и дори малка промяна в количеството им може да промени алергичната нагласа на организма, кръвосъсирването, кръвното налягане, имунната защита и др.
При хидрогенизацията се образуват множество различни химически съединения, които на са изследвани, така че в маргарина има токсични метали (например Аl, Ni (никел), които са добавени като катализатори), които се натрупват в клетките и в нервната система и потискат различни ензимни системи и клетъчни функции. При превръщане на олиото в маргарин, освен че се премахват есенциалните мастни киселини (ЕМК), се премахват и всички протеини, витамини, микроелементи и фибри. В Дания допустимото количество трансмастни киселини в хранителните продукти е < 0.1%, а в САЩ маргарините съдържат до 50% трансмастни киселини.
Свиневъдите в САЩ не хранят животните си с маргарин, защото знаят че така те ще умрат.
Маргарините, продавани като натурални продукти, съдържат едни и същи негодни за консумация мазнини, дори когато носят името на някой известен лечител. Но маслената индустрия печели пари и не се интересува от здравето на хората. За 1981 г. продажбите й възлизат на 40 млрд.$, а за 1992 г. – 80 млрд.$.
Не само маргаринът, но и всички продукти, на които пише „хидрогенизирано“ или „частично-хидрогенизирано“, е добре да се избягват. Към маргарините спадат и т.нар. шортънинги, ползвани за пържене, за сладкарски изделия и др.
Рафинираните масла (например слънчогледовото) също съдържат малко количество трансмастни киселини, а голяма част от витамините (например вит.Е) са унищожени от високата температура и от различните токсични добавки (катализатори), които впрочем остават в олиото.
Най здравословни са студенопресованите масла и топеното масло (гхий).
ГЕННО ИНЖЕНЕРСТВО (ГИ)
и ГЕННО-ИЗМЕНЕНИ ХРАНИ

Казва се, че чрез ГИ успешно може да се изхрани увеличаващото се население на Земята. Но всяка година се изхвърлят тонове храна за да се поддържат изкуствено високи цени, докато милиони умират от глад в развиващите се страни.  Явно е, че проблемът е икономически, а не хранителен.
Изучаването и манипулирането на генетичния код на човека, и на животните и растенията е една от най-големите заплахи за живота на Земята.
При ГИ се преминава междувидовата граница = прехвърлят се гени от 1 вид на друг, и това няма нищо общо с хилядолетното кръстосване в рамките на един и същ вид растения или животни. В природата такъв механизъм не съществува, затова генно изменените храни са съвсем различни от естествените и съответно – чужди за организма.
Самата техника на внедряване на генетичен материал не е напълно контролируема и ефектът върху приемника в далечен план е неизвестен и неизследван.
Генното инженерство (ГИ) използва изкуствено създадени паразитни генни елементи, включително и вируси, като вектори (преносители), вкарващи противоестествено гени в клетката.
В ГИ има много повече неясни въпроси и потенциални опасности, отколкото дори и само теоретично доказани ползи.
От 60-те години биолозите могат да локализират и идентифицират отделните хромозоми и гени и да определят последователността на гените в ДНК. През 1986 г. вече се знаят местата на 1500 гена в човешките хромозоми. През 1987 г. е обявено изготвянето на първата човешка генна карта. През 1987 г. Министерството на енергетиката на САЩ спонсорира проект за определяне последователността на всичките 3 млрд. G, A, T и C бази, които съставят човешкия геном.
Сега стотици млн.$ се разходват за проучвания на ДНК на различни растения, животни и микроорганизми. Техниките за манипулиране на гените непрекъснато се усъвършенстват. Вече са създадени хибридни същества (химери) с генетичен материал от човек и от животински видове, клониран е бозайник. Сега в САЩ има повече от 1300 биотехнологични компании с 13 млрд.$ годишен приход и с повече от 100 000 служители.
През 1984 г. в Англия е създадено ново същество – овцо-коза. През 1985 г. се присажда ген от светулка в тютюн  тютюн с фосфоресциращи листа. През 1993 г. американецът Джери Хол клонира за пръв път човешки ембрион, което предизвиква голямо обществено възмущение и опитите са прекратени (поне официално). През 1997 г.е клонирано първото млекопитаещо – овцата Доли. Обществеността упорито негодува в голям брой от случаите, но после експериментите продължават (например после е клонирана овцата Поли).
ГИ теоретично дава възможности за неограничено масово „производство по поръчка“ на идентични копия от едно и също животно, неразличими от оригинала.
През 1997 г. японците имплантират цяла човешка хромозома в генома на мишка и поколението и вече произвежда човешки антитела. Гени за устойчивост срещу студ от риба камбала са присадени на костур и пъстърва.
Големите усилия на ГИ са насочени в посока на устойчиви на транспорт и престой по рафтовете плодове и зеленчуци – да узряват по-бавно и да изглеждат по-лъскави и свежи. Но това руши хранителната им стойност.
Сътворена е бактерия, която изяжда солите в медната (Cu) руда = добив на Cu.
Създадени са бактерии, произвеждащи пластмаси с различна степен на еластичност.
Въвеждат се гени в дърветата за по-бърз растеж и по-голяма издръжливост на болести, студ и суша, и да дават по-големи количества целулоза.
Някои разчитат на биотехнологиите за пречистване на индустриалните отпадъци, които в САЩ са 200 млн.т/год. и обезвреждането им изисква 1.3 трильона $.
Работи се по „суперживотни“, даващи много вълна, мляко и месо, или да бъдат биохимични фабрики за субстанции и медикаменти, и за органи за присаждане на хора.
ГИ е дало вече стотици ваксини и медикаменти, например: ваксината за хепатит-В, човешки инсулин и др.
През 2000г.Великобритания издава закон, регламентиращ опитите за клониране с терапевтична цел.
След 2001г. започват експерименти за клониране на човешко бебе.
Насилие над природата – ето до къде водят стремежът за печалба и контрол, както и псевдонаучните амбиции. Има реална опасност в отровената с отпадъци екосистема на Земята да се появят десетки хиляди видове генно променени бактерии, вируси, растения и животни.  Това ще доведе до хаос в биосферата и до тотално генетично замърсяване с непредвидими последствия.
Например вируси като преносители на гени, могат да вкарат в организма нововъзникнали алергени и токсини с непредсказуем ефект.
Прехвърлянето на изкуствени комбинации от генен материал между несвързани организми (организми от различни видове) нарушава генетичната матрица на гостоприемника.
Генно изменени бактерии, дрожди, растения и животни непредвидено започват да произвеждат токсични вещества. Така в САЩ през 1989 г. възниква епидемия, обхващаща 5000 души – нова болест от токсин, страничен продукт на ГИ-бактерия за производство на хранителната добавка L-триптофан (аминокиселина).  37 души умират, а 1500 са с трайни увреждания.
Друг проблем: поради използваните много силни хербициди, растенията чрез ГИ се правят устойчиви на тях.  Така други, хармонично развиващи се растителни и животински видове ще бъдат изтласкани и унищожени = нарушаване на еко-равновесието.
Има опасност от обмен между генно обработени растения (например тютюн) и плевелите – чрез полените.  Так плевелите ще станат устойчиви на хербициди и ще се разпространят в още по-големи количества, тогава ще се създадат още по-токсични хербициди за борба с плевелите и т.н.
ГИ създава растения, произвеждащи собствени пестициди във всяка своя клетка и то непрекъснато.  Така растенията се превръщат в отрова.
Компанията Monsanto е създала „семена терминатори“. Растението от тях дава плод само 1 година. Целта е да се купуват семена всяка година. Но така чрез полени могат да се заразят генетично и други култури. Тези семена дават по-малко устойчиви растения, даващи и по-малка реколта.  Така ще се купуват и повече хербициди.  Голям брой фермери ще банкрутират и стопанствата им ще бъдат изкупени на безценица от големите компании. Но всичко това няма нищо общо с подобряване изхранването на човечеството. Някъде вече се обработват така семена на ориз, пшеница, соя, сорго (тропическо растение).
Създадени са бактерии за производство (в контейнер) на ванилия, на масло от канела.  Плантаторите ще се разорят.
Вече 60% от соята в соевите олио, брашно, лецитин и протеин е генно изменена. За царевицата този процент е 50%. Генетично се модифицират домати, тикви, картофи и др. Алчни компании тъпчат с купища различни гени от вируси, бактерии, насекоми и животни – плодовете, зеленчуците и зърнените храни. Какво ще стане ако това безумие продължи само още няколко години?
Създават се чрез ГИ нови организми, изяждащи вредителите по различните култури.  Но тях кой ще изяде – те стават част от нашата еко-система, възпроизвеждат се …
Възможно е чрез ГИ създаване на смъртоносно оръжие за унищожение на определени етнически групи – оръжие с избирателна способност. Разпространява се чрез газ, спрей във водоизточниците и убива, прави хората безплодни, причинява раждане на деца с малформации. Така диктаторът ще избива групите, които не го поддържат.
Технологичният напредък значително е изпреварил духовния. Шепа транснационални компании, научни институти и правителства може да държи патента върху гените на човешката раса и за микроорганизмите, растенията и животните, и да се разпорежда с тях = безпрецедентна власт да диктуват условията на живот.
Компаниите си плащат за да не пишат по етикетите, че храната е от ГИ, дори пишат „органични“ храни. САЩ не задължава маркировка за генно изменените храни. Всички консултанти и научни институти са подкупени.
Генно манипулираните култури и продукти трябва да се забранят до безспорно дълготрайно доказване на безопасността им, а на всички генно променени храни – да има етикет.

ХРАНИТЕЛНИЯТ КОДЕКС (ХК) – скритата заплаха

От 1962 г. съществува комисия, която изготвя и актуализира ХК. Тя е създадена от ООН, СЗО и Организацията по храните и селското стопанство (FAO), и е упълномощена за решенията си от правителствата на страните членки на ООН (разбирай – едно неизборно правителство в сянка, което защитава интересите на финансово-индустриалната олигархия). Комисията за ХК създава пакет международни стандарти за хранителната индустрия и за защита здравето на консуматора, изработва определения и изисквания за храните, подпомага хармонизацията на стандартите и така улеснява международната търговия. ХК определя и глобалните търговски правила за хранителните добавки = едно от нещата, правещи го толкова опасен. Чрез думата „хармонизиране“ тези стандарти се правят задължителни за всички държави = изгубване правото на свободен избор и информираност за това, което е най-здравословно за нас и за най-ефикасното, най-евтиното и най-безвредно естествено хранене и лечение.
Комисията по ХК заседава 1 път на 2 години, в нея са представени 140 страни и различни организации. Решенията се гласуват, но 90% от международните организации включени в комисията са гигантските мултинационални фармацевтични корпорации! Единствен представител, защитаващ в известна степен интересите на обществото е Международната организация на съюзите на потребителите. В комисията няма представители на природната медицина, нито на производителите на естествени здравни продукти.
Под предлог „предпазване на обществото“, чрез стандартизацията на храни и растителни продукти комисията е инструмент на фармацевтичните картели, чиято цел е всички хранителни добавки, билки и билкови продукти, имащи лечебен ефект, да бъдат под техен пълен контрол и да бъдат изписвани само чрез рецепта. Държавите, които не искат да се съобразяват с тези правила се подлагат на икономически санкции.
Политиката на ХК се налага чрез Световната търговска организация (СТО), създадена през 1995 г., която е наследник на Генералното споразумение по търговията и тарифите (ГАТТ) за „насърчаване на международната търговия“. По силата на ГАТТ страните членки трябва „да бъдат в линия“ с правилата, управляващи производството на продукти за здравето и М., наложени от международните стандарти.
СТО има право на тежки санкции спрямо непослушните държави, ако те не спазват решенията и изискванията на работещи в сянка комисии, служещи на мултинационалните корпорации.
И резултатите от всичко това са:
– юношите пушат все повече и са по-затлъстели, и не правят физически упражнения;
– смъртността от сърдечно-съдови заболявания нараства; 59 млн. американци имат сърдечно-съдови заболявания, 100 млн. са застрашени, а на всеки 34 секунди умира по един американец от същите. Лечението на сърдечно-съдовите за 2000 г. струва 300 млрд.$, въпреки че лечението с витамини и хелатни комплекси е много пъти по-евтино и много по-ефикасно.
В края на 80-те е създадена клетъчната (ортомолекулярната) М. (медицина), открит е „протеиновият код“ (от американеца Лайнъс Полинг + немеца Матиас Рат). Става ясно, че важна причина за сърдечните заболявания инфаркт и инсулт е витаминния дефицит – особено на вит. С и на някои важни хранителни добавки. Приемът им спира и дори връща назад заболяването, т.е. тези заболявания са лесни за лекуване и профилактика.  Всичко това се потулва от Ф. картели. През 1991-94 г. даже се опитват да наложат изписването на витамини с рецепта, но не успяват, затова се стремят към пълен контрол над производството и продажбата на естествените хранителни добавки по целия свят.
Със сегашните планове на много Ф. компании (например на немските Bayer, BASF, Hoechst, Schering, …) преждевременната смърт на милиони хора е неизбежна. Сега от инфаркти и инсулти умират по 12 млн./год., а за следващото поколение цифрата ще бъде 300 млн., количество което е повече от умрелите във всички войни на човечеството взети заедно.
Bayer, Hoechst и Schering са участвали в М. опити на нацистите. И точно такива компании сега поддържат драстичното орязване на здравните ни свободи – здравето на човечеството се решава от бивши военни престъпници.
Ф. компании поддържат следните предложения:
1. Никакви витамини, минерали, билки и подобни да не могат да се продават свободно.
2. Естествените лекове могат да се продават като храна, но да не превишават количества, определени от комисията по ХК = ограничен достъп на хората до хранителните добавки, така че те да не могат да се излекуват чрез тях.
Например на човек се отпускат без рецепта вит.С – 60мг, вит.Е – 15мг и т.н., докато терапевтичните дози са многократно по-големи. Добавки, без обозначена препоръчителна дневна доза (например коензим Q10, селен, биофлаваноиди), ще бъде незаконно да се продават, защото ще бъдат смятани за лекарства.
3. Стандартът за хранителните добавки да стане задължителен за всички страни-членки на ООН. Държава, която ги отхвърли ще понесе икономически санкции, наложени от СТО, които ще съсипят икономиката й.
4. Да не се разрешава продажбата на никакви хранителни добавки, ако те не са одобрени от ХК.
Явно е че ако още сега не се противопоставим твърдо на политиката на Ф. картели, скоро тези точки могат да бъдат одобрени и приложени на практика. Този зловещ план се осъществява подло и тайно. От това зависи здравето на сегашното и бъдещото човечество.
Безброй методи се използват за ограничаване на естествените терапии:
През 1998 г. в Берлин се провежда публичен трибунал срещу Ф.(фармацевтичните) картели с обвинение – извършване на масово убийство и престъпления спрямо човечеството. Решено е обвинението да се представи пред Международния съд в Хага и в други съдилища по света. Обвинени са Ф. гиганти: Hoechst, AG, BASF AG, Bayer AG, Merck Inc., Brystol Myers Squibb Inc., Pfizer Inc., La Roche AG, Glaxo/Welcome, Rhone-poulenc-Rhorer, Norvatis.
Всяка година милиони умират от инфаркт, инсулт и др. болести, които могат да бъдат елиминирани, но Ф. индустрия не желае това и смазва всички профилактики и естествени терапии = осъществява и поддържа планиран геноцид с цел разширяване на пазара си.  Няма по-голям холокост от този.
Сега 95% от медикаментите нямат доказана ефикасност, като имат и голям брой странични ефекти, заплашващи здравето. Само в Германия повече от 24 000 медикамента са без доказана ефикасност, но се продават и плащат от здравните застраховки.
В Европейската общност се счита, че ако дадена билка има лечебни свойства, трябва да се продава като лекарство. В Норвегия Ф. компании контролират повече от 70% от продажбите на хранителни добавки и ако те са над препоръчителната дневна доза, се считат за лекарства и трябва да се изписват и струват скъпо. (За вит.С те препоръчват едва < 200 мг/ден.) В Канада билки и хранителни добавки с лечебен ефект се считат за лекарства: алое, котешки нокът, ехинацея, чесън на капсули, сладък корен, гинко, жен-шен и много други, като списъкът непрекъснато нараства. Д-р Матиас Рат: „Комисията на ХК е заплаха за човечеството. Това е цяла индустрия с присъщия й интерес да пречи, потиска и дискредитира всяка информация, отнасяща се до изкореняването на дадена болест. Тя печели повече от 1 трильон $/год. от медикаменти. Тя прави пари от болестите. Целта й е да открива все нови болести и медикаменти за тях. Ф. индустрия няма интерес от излекуването на болестите, защото ще спрат приходите от милиарди $, така че медикаментите се правят само да облегчават симптоми, но не и да лекуват. За целта Ф. индустрия е създала ХК, чрез която да обяви за незаконна и да направи недостъпна информацията за витамините и да ограничи достъпа до естествените терапии. В същото време не се доставя и информация за рисковете и страничните ефекти от медикаментите, а смъртната опасност от тях направо се отрича. За целта е нает цял легион от лобисти, влияещи върху законодателството, върху контролните организации, които от своя страна да манипулират М. изследвания и М. образование. Използват се скъпи рекламни кампании и агенции за връзка с обществото, което да заблуждават. Така огромна част от човечеството е двойно излъгана: парите им отиват в джоба на Ф. компании, а в замяна им се предлагат медикаменти , които не лекуват. Хранителният кодекс е заплаха за вашето здраве.“ ПРОГРАМА „Ф“ ФЛУОРИРАНЕ НА ВОДАТА, флуорни таблетки и заговорът „здрави зъби“ Нека въведем следните съкращения: F = флуор, F. = флуориди, флуорни, флуоридизация Програмата „Ф“ е една от най-големите уродливи манипулаци на обществеността. До 40-те години флуоридите (F.) (съединенията на F (флуора)) са считани за най-опасните замърсители на околната среда. F. са основни отпадни продукти от Al (алуминиевата) промишленост и при производството на изкуствени торове. Те са главни унищожители на растенията и животните около промишлените предприятия. Според EPA (Агенция за защита на околната среда) само в САЩ всяка година във въздуха се отделят 155 000 т F + още 500 000 т – в реки, езера и океани. F. не подлежат на биологична преработка, така че се натрупват в околната среда и по хранителната верига попадат в зъбите, ставите и костите на човека. Още от 1850 г. F. емисии от Fe и Cu индустрии отравят хора, животни и реколта. През 40-те САЩ задейства свръхсекретния проект „Манхатън“ за разработване на атомната бомба, с цел – военно господство. F. са били основни субстанции в това производство, като в околната среда са отделяни милиони тонове F.  Тогава е създаден митът за безопасността за хората на F. в ниски дози, със следните цели: да се омаловажат съдебните искове от засегнати граждани, така че индустрията да не плаща огромни обезщетения; да не се дава гласност на дейността по проекта. Учените от проекта осигуряват необходимите „доказателства“. През 1948 г., вследствие на атмосферна температурна инверсия, пушеците от „Донора Зинк Уъркс“ покриват за 4 денонощия град Донора в Калифорния с „мъглата на смъртта“, в която основна отрова са F.  20 души директно умират, стотици са с увредено здраве. Ако е продължило още 1 нощ – умрелите са щели да бъдат > 1000. За една година след това смъртността в града е значително по-висока. Обаче PHS (Службата за обществено здраве) в доклада си не посочва никаква конкретна причина за болните и умрелите и хвърля вината върху температурната инверсия.
В същност това е било остро F. отравяне, което е прикрито, за да се икономисат млрд.$ от обезщетения и от пълно прочистване на засегнатите райони. Компанията изплаща големи суми на засегнатите, за да се избегне съда.
Между 4 и 7 декември 1952 г. в Лондон от сърдечни и белодробни усложнения умират 4000 души, отровени с флуороводород.
Между 1960-1975 г. районът на алуминиевите заводи „Рейнълдс Металс Ко“ унищожават стада и хора от племето мохави (кравите пасяли легнали, поради увредените кости). Децата се раждат с малформации. И за всичко това, поради възбудени съдебни дела, за 5 години на засегнатите са изплатени само 650 000$.
F. замърсявания на въздуха са причинили най-големите вреди на добитъка по целия свят.
А става така, че тези силно токсични съединения намират път към водата за пиене, флуорните таблетки и пастите за зъби:
През 1928-1931 г. индустриалната революция в САЩ е в апогей. През 1931-1939 г. се търсят начини да се освободят от F. Ако се докаже, че F. са вредни, компаниите ще имат огромни загуби.
Компанията ALCOA (Aluminium Co of America), основен производител на Al, при военното производство за нуждите на войната, рязко повишава бълването на F.
През 1930 г. група компании създава „Кетъринг лаборатори“ за изследване опасността от химическите вещества при различните производства, с условие че резултатите няма да се огласяват пред обществото.
Е. Ларджънт написва книга с цел защита на индустрията при съдебните процеси, която се превръща и в референтен справочник, без никой да подозира манипулативния му характер.
През 1931 г. 3 групи учени откриват, че причина за петнистите зъби (зъбната флуороза) са F. През същата година изследват какво количество F. могат да понесат хората без очевидни повреди на зъбите. Откриват, че в райони с по-малко количество F. във водата , т.е. < 1ppm (part per million = 1 милионна част от грама на литър), хората нямат толкова много кариеси. После това се използва с обратен знак в полза на F. на водата (флуоридизация/флуоризация/флуориране на водата), като се казва: „при малки количества F. във водата кариесите намаляват“, но спрямо какво – хората си мислят, че спрямо никакво количество, а истината е – спрямо много по-голямо количество. (Но сега минималната концентрация при F. на водата е поне 1 ppm!)
„F. са много силна отрова за всички тъкани.  ниско кръвно, дихателна недостатъчност, обща парализа, трайно потискат растежа. Употребата на паста за зъби с F. или вътрешното им приемане са неоправдани.“ – публикация, която веднага е скрита.
Проучванията „доказват безопасността“ на F.  те са кръстени „Програма „Ф“ и тя се осъществява в университета „Рочестър“. Там са извършени най-зловещите М. експерименти през времето на студената война – в неподозиращи пациенти са инжектирвани токсични дози от радиоактивен плутоний. Програмата е финансирана 90% от Военното министерство + Комисията за атомна енергия (AEC).
1045-55 г. – тайно се събират проби от кръв и тъкани на пиещи F. вода жители на Нюбърг и Ню Йорк.  Докладът е засекретен от АЕС от съображения за „национална сигурност“.
Ураниевят хексафлуорид засяга централната нервна система, води до обърканост, сънливост, вялост … и причината е най-вече във F, а не толкова в урана.
Военни, индустриалци, политици и учени + някои лекари сформират уродлив заговор. Така „Програма „Ф“ се оказва че не е била грижа за детските зъби, а за да осигури „научни доказателства“ за безвредността на F. в полза на правителството и на компаниите, участващи в проекта „Манхатън“, за защита срещу настоящи и бъдещи съдебни дела.
 Изопачените изследвания подвеждат много учени, стоматолози и лекари по света.
През 1956 г. окончателен доклад по този проект заявява, че „малки концентрации“ от F. са безопасни за гражданите. Но всъщност на повечето работници в заводите са изпопадали всичките зъби. Но официалната версия е, че особено при мъжете се наблюдавали по-малко кариеси. (Работниците са само мъже, а човек след като няма зъби, явно няма и кариеси.) В същото време работниците ходели със специални гумени обувки, защото F. предизвиквали разпадане на ноктите на краката.
През 1939 г. Джералд Кокс, нито лекар, нито зъболекар, набързо „доказва“ чрез мишки, че F. намаляват кариесите у децата.
През 1945 г. стартира 15-годишно изследване в 2 града в щата Мичиган – в единия водата се флуорира, а в другия – не, но още през 1946 г. на 6 нови града се „разрешава“ да F. водата си. През 1947 г. чрез директора на Агенцията за федерална сигурност (FSA), Оскар Юинг, се развихря национална кампания за F. на водата. Така само за 3 години в програмата са включени още 87 града, а официалното изследване в Мичигган е прекратено поради „настояване на обществото“.
Така чрез хитра, безскрупулна и агресивна кампания F. се превръщат от силно токсичен отпадъчен продукт, в съществена хранителна съставка, необходима за здрави зъби. Да се обявиш против това се превръща в ерес срещу здравето.
Стратег на тази чудовищна и безпрецедентна манипулация бил евреинът Едуард Бернайс, племенник на Зигмунд Фройд. Той бил „баща на връзките с обществеността“ и приложил теориите на чичо си в рекламната и правителствена пропаганда. Преди това той е написал книгата „Пропаганда“ (1928 г.), в която обяснява механизмите за контролиране на човешкия ум и на общественото мнение. Цитат от книгата: „Ако можете да влияете на лидерите на групите, със или без тяхното сътрудничество, вие автоматично повлиявате и групите им … Тези, които манипулират невидимите механизми на обществото, представляват невидимото правителство, което всъщност е истинската властваща сила в нашата страна (САЩ) … Нашите умове се шаблонират, нашите вкусове се формират, нашите идеи ни се внушават от хора, за които никога не сме чували …“
И така, за броени дни Бернайс насочва в „правилна посока“ общественото мислене и F., известни и продавани като най-силна отрова за плъхове, се превръщат в здравословен фактор на зъбното здраве на децата.
Индустриалните гиганти застрелват с 1 куршум 2 заека:
– Продават F. на производителите на пасти за зъби и на водните компании.
– Отпада грижата за обезвреждане и безопасно складиране на F.
От F. индустриалните гиганти печелят 6 млрд.$/год.
От 1950 г. официално е одобрено F. на водата – така в повече от половината от резервоарите за питейна вода на САЩ се изсипват 143 000 т F./год., т.е.висококачествена отрова за плъхове.
Общественото мнение се обработва и до днес.
През 1951 г. се състои среща на Американската стоматологична асоциация (ADA) със стоматологичните щатски директори и им дава методика за популяризиране на F. Предложена е концентрация 1.2 ppm на NaF (натриев флуорид). На обществеността трябва да се казва, че в области с естествено по-високо съдържание на F. има по-малко заболявания от рак и полиомиелит, така че самото население да пожелае F. на водата.
1952 г. – инструкция стоматолозите да не изразяват личното си мнение по отношение на флуорирането.
1952 г. – въвежда се F. на водата в Нова Зеландия и Австралия.
1958 г. – СЗО създава експертен комитет за проучване на F., но 5 от 7-те му члена поддържат F. защото са „субсидирани“.
1966 г. – д-р Робърт Феликс, бивш директор на Националния институт по психическо здраве, инструктира 500 важни обществени личности как да разпознават и да се справят с различни категории опоненти на F.
1969 г. – СЗО подкрепя F. на водата, независимо от предупреждението на италианската делегация за възможни генетични увреди на бъдещите поколения. В края на конференцията, при присъствие едва на 45 от 1000-та делегати от 131 страни, са приети всички отхвърлени от мнозинството проекти, включително и проекта за F. Така СЗО излиза с резолюция – страните членки да организират въвеждането на F. там, където приемът на F е под оптималните нива.
1972 г. -скоро създадената Агенция за защита на околната среда (EPA) проучва атмосферните замърсители и заключава: „F. емисии вредят на посевите, добитъка и на конструкциите (сгради,статуи и др.) …, но възможността F. да имат вредно въздействие върху човека е незначителна… F. емисии от Al заводи нямат значителен вреден ефект върху човешкото здраве“, т.е. това, което кара дърветата да съхнат и умират, което разболява животните и пробива дупки дори в камъка, не уврежда хората.
Непрекъснато учени, лекари, зъболекари сигнализират, но правителството веднага назначава комисия от свои хора, която винаги отхвърля или потулва фактите, а лекарите ги изключват от професията. Редуват се петиции без последствия.
„F. са коварна отрова – вредни, токсични и кумулативни по своя ефект, дори когато са поглъщани в минимални количества.“
PHS даже обявява през 1983 г., че тъй като няма научна документация, доказваща странични ефекти при нива на F. във водата по-ниски от 8 ppm (0.000 008 г/литър), е добре да се повиши нормата за деца и възрастни от 1 до 2.4 ppm – на 4 ppm.
Хора, пиещи F. вода имат 2 пъти повече флуориди в бедрените си кости. F. променят основната архитектура на костите. Скелетната флуороза е болестно състояние, в резултат на натрупване на F. в костите, правещи ги много слаби и чупливи. Сега се лекува много повече зъбна флуороза, отколкото кариеси.
В Торонто водата се F. от 1936 г., а във Ванкувър – не, и там (във Ванкувър) има много по-малко кариеси.
В индустриалните европейски страни, където почти няма F. на водата, % на кариесите е нисък.
Стоматолозите нямат понятие от токсикология и следват една дезинформация, разпространявана вече 50 години.
Обаче в САЩ CDC (Центърът за контрол и профилактика на заболяванията), ADA (Американската стоматологична асоциация) и PHS (Службата за обществено здраве) продължават умело да манипулират общественото мнение в полза на F. Гласът на учените против F. е заглушен много ефективно още от 50-те, когато PHS одобрява F. Т актиката включва заплахи, осмиване, откровено цензуриране …

ФАКТИ ЗА СЪЕДИНЕНИЯТА НА ФЛУОРА (F)

С годините F. се натрупват в костите. Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния им прием.  Скелетна флуороза = слаби и чупливи кости. „Лечението“ с F. на остеопорозата повишава костната чупливост и счупванията на тазобедрената кост – от 1957 г. костните фрактури на юноши рязко са се повишили. САЩ е страната с най-висока честота на фрактури.
F. причиняват и артрит.
F. са канцерогенни – чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Дори и половината от количеството F във водата води до значителни увреждания на ДНК = мутагенно въздействие. Повече от 10 000 умират на година от рак, дължащ се на F.
В резултат на F. на водата, за 13-17 години ракът е скочил с 10%. Остеосаркома (рак на костите) е скочила с 50% в райони с F. вода, с 50% е скочил и ракът на устната кухина в области с F. вода = 8000 нови случая за всяка година.
„F. са канцерогенни според какъвто и да е стандарт.“
EPA заявява: „Допустимото ниво на F. във водата, разрешено от правителството, се базира на лъжлива информация и изманипулирани научни доклади.“
Доза 1 ppm (макар че обикновено дозата е по-голяма) потиска ензимните системи в клетката, предизвиква вродени дефекти у животни и хора, уврежда имунната система, нарушава синтеза на колагена, води до калцификация на меките тъкани, влошава артритните оплаквания или води до такива.
Още от 1944 г. е известно, че F. са протоплазмена отрова и нарушават пропускливостта на клетъчната мембрана, потискайки действието на определени ензими.
Дори 0.2 ppm F. в тялото сериозно потискат способността на белите кръвни клетки да разрушават патогенни агенти. Някои считат, че F. водят до развитие на СПИН, но този факт се укрива и вниманието на обществото се насочва само върху HIV-вируса като причинител на СПИН.
От 1959 г. има връзка между синдрома на Даун и F. вода. Това е едно генетично обусловено заболяване от настъпили промени в хромозомите под въздействие на фактори от външната среда.  Изоставане в умственото и двигателното развитие, монголоидно лице – главно при по-късно родили жени (след 35 годишна възраст) (Явно са натрупали в себе си достатъчно F.), като възрастта, след която жените раждат деца с такива хромозомни аномалии, непрекъснато намалява.
За 3 години след началото на F. на водата мъртвородените са със 150% повече, но през 1960 г. ADA издава безсрамна брошура, в която се казва: „В областите, където водата е с естествено по-високо съдържание на F., хората живеят до дълбока старост.“
Дори от много ниски нива на F. във водата в доматите възникават видими тъканни увреди и хромозомни промени.
От началото на 20-ти век до сега, поради замърсяване на околната среда с F. и изкуствено F. на водата, повече от 130 млн. американци са страдали от хронична F. интоксикация, ускорено стареене и дегенеративни заболявания.
PHS представя „данни“ от изследване върху 39 000 деца, че няма разлика в количеството кариеси при области със и без F. на водата. Но изследванията в САЩ, Япония и Индия върху 480 000 деца явно показват, че F. на водата повишава кариесите, особено ако Ca (калцият) в храната е малко.
F. предизвикват по-бавна смяна на млечните зъби с постоянни  изкривявания, размествания в устната кухина  носене на скоби за зъби.
През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания) признава, че до 80% от децата в райони с F. вода имат зъбна флуороза = бели, жълти или кафяви петна по зъбите, особено при недохранени деца. Но само за Калифорния възстановяването на пораженията от зъбната флуороза струват 900 млн.$ !(бизнесът се разраства). За следващите 10 години в САЩ, Англия и Австралия 15 млн. ще се лекуват от зъбна флуороза, което ще донесе 150 млрд.$ приходи. В райони с F. вода стоматолозите печелят със 17% повече.
Меката храна не упражнява дъвкателния апарат, полепва по зъбите и спомага за зъбен кариес. Ферментиращите въглехидрати повишават кариеса с 50%. Кариесът намалява пропорционално на консумацията на въглехидрати.
F инхибира (потиска) активността на ензимите-дехидрогенази: СДХ (сорбит дехидрогеназа), МДХ (малат дехидрогеназа), алфа-ГДХ (алфа-глутамат дехидрогеназа) и ЛДХ (лактат дехидрогеназа).  Как може вещество, което потиска ензимните системи и чиято токсичност се измерва в милионни части от грама, да се каже че не е вредно за здравето и че „отличният превантивен ефект на малките дози F е един от най-добре аргументираните и документирани факти в историята на М.“ Явно превантивният ефект е само по отношение на способността за мислене.
Българи „умници“ също защитават F. на водата в монографии: „Дори концентрации от 8 ppm не променят общото здраве.“
В България през 1970-1971 г. масово се използват F таблетки, а в средата на 80-те – 500 000 деца са обхванати от тази форма на „профилактика“. От 1971 г. има постановление на Министерския съвет за изкуствено F. на питейната вода + инструкция + срокове за въвеждането му. Обаче до днес само в Хасково има готовност за F. на водата, но тази „най-ефективна кариес-профилактика“ все още не е намерила приложение в България. Незнайни причини са ни спестили тази „благодат“.
В Дания F. на водата се забранява през 1964 г., през 1972 г. е забранено в Швеция, 1973 г. – в Холандия, 1971 г. – в Германия. Здравият разум в Европа надделява, но в САЩ геноцидът тече с пълна сила.
През 1974 г. EPA обявява 1.4 ppm за топъл и 2.4 ppm за студен климат. ADA притиска EPA да завиши максимално допустимата стойност на F. във водата до 8 ppm, след като е доказано, че само 1 ppm дава системни увреждания. ADA нарежда „всеки зъболекар да бъде убеден, че няма нужда да се запознава с научните изследвания за F. за да бъде активен участник в кампанията по F. на водата, и неучастието му ще се приема като явно пренебрегване на личната му отговорност“.
През 1983 г. – симпозиум на Министерството на здравето и CDC срещу организираната опозиция против F. и за защита и насърчаване на F. През 1990 г. ADA заявява: “ F. на водата остава най-безопасната, най-ефективна и икономична обществена здравна мярка срещу кариеса.“
PHS, FDA, CDC, EPA са маши на индустрията.
Австралия: 1989 г. – в щата Ню Сауд Уелс – забрана за всякакво спиране на F. на водата без разрешение на здравното министерство. 1994 г. – в щата Виктория е одобрена добавка към закона за F. на водата, премахваща всякаква възможност върховният съд да разглежда всякакви обществени случаи или доказателства за вреди от F. 1995 г. – правителството на щата Остров Тасмания издава закон за забрана на срещи и събрания за обсъждане на F. на водата.
F. пускани във питейната вода са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект – Al, арсеник, радий.  Така течностите, които се пият са всъщност отровни коктейли, особено за подрастващия организъм.
Безалкохолните напитки с F. вода са опасни. В области, където водата се F. и соковете и храните съдържат F.
При увредени бъбреци рискът от F отравяне нараства, както и за хора с имунен дефицит, диабет, сърдечни и др.
В някои пасти за зъби в Канада има 0.4% NaF (натриев флуорид), т.е. 4000 ppm  само от едно миене на зъбите приемат 0.5 мг F.  Дете ако глътне грахово зърно паста – е опасно, а ако глътне 1/2 тубичка – смърт. NaF е най-честата причина за натравяне на деца.
Наскоро китайците доказват, че 3-11 ppm F. във водата увреждат директно нервната система, още преди да увредят скелета.
Бионаличността на Al в тялото нараства при наличие на F.  унищожават се нервни клетки и нараства рискът от Алцхаймер и деменция.
При F. на водата нивото на F в малкия мозък и в хипоталамуса нараства. (Хипоталамусът е централният процесор и интегрира информацията от външната среда, паметта и мотивационните стимули, за да произведе съответни: решение, поведение и промяна на паметта.)
При бебета и деца F. водят до нарушение развитието на мозъка, а оттам и до увреждане на моторната функция, интелигентността, способността за обучение, спада коефициентът на интелигентност.
F. са много силни токсини за ЦНС (централната нервна система) и дори и в ниски дози нарушават функциите на мозъка.
F. преминават спокойно плацентната бариера и кумулират в плода.  Населението има ограничени възможности да еволюира и е с понижена способност да разпознава и да се противопоставя на тиранията.
Още преди „ерата на F.“, флуоридите са били използвани с цел преднамерено подчиняване на населението и потискане способността му да възразява на властта. След Втората световна война химическите заводи I.G.Farben в Германия имат план, разработен по време на войната, за трайно контролиране, както физическо, така и умствено, на населението в коя да е област на Земята чрез вещества, поставяни в питейната вода. В този план NaF е заемал най-важно място.
Малки дози F., давани редовно, намаляват индивидуалните съпротивителни сили срещу тиранията, като бавно отравят и наркотизират определена част от мозъка, и така правят човека покорен на волята на тези, които искат да го управляват. Социалният ефект е, че на човека му е по-трудно да защитава свободата си. И в Нацистка Германия, и в СССР при Сталин, са добавяли NaF към водата в концлагерите за да станат пленниците глупави, послушни и стерилни. Американските висши военни през 1947 г. вече са знаели за това въздействие върху съзнанието, след опити с американски войници.
Даването на F. на бикове ги прави послушни и управляеми.
Основна част на медикамента „прозак“ и на нервнопаралитичния газ „зарин“, създаден от I.G.Farben през 1939 г. – са F. Флуоридите влизат в състава и на други психотропни и сънотворни лекарства, анастетици (упойки) и пестициди.
Защо ли една от най-важните задачи пред СЗО е да F. водата на цялата планета?
При президента Клинтън се прави опит да се F. всяка вода. В Мексико от няколко години добавят във всеки кг сол по 250 мг F.
През 1996 г. САЩ изпраща проповедници на F. в Шотландия и Англия, за да разсеят оплакванията на активисти за граждански права. Защо: „Истинската причина за F. на водата не е „благото“ на детските зъби, а да се намали съпротивляемостта на масите към господството, контрола и загубата на свобода.“
Чарлз Пъркинз: „Когато нацистите решиха да нападнат Полша, немският и съветски генералитет си обмениха научни и военни идеи, планове и служители, и методи за осъществяване на масов контрол, като схемата за прибавяне на различни вещества във водата бе приветствана от съветските комунисти – удобна за целта им да комунизират света.
„Всеки, който пие изкуствено F. вода за период от 1 година или повече, никога вече няма да бъде същият човек, умствено и физически.“
Д-р Бронър, племенник на Айнщайн: „Има една зловеща престъпна мрежа от подмолно работещи (в Германия) агенти с цел да деморализират, парализират и унищожат републиката … F. на водата може да стане тяхното най-фино оръжие за нашата физическа и умствена деградация … F. на водата е престъпно деяние и сигурно национално самоубийство. Дори в малки количества NaF е смъртоносна отрова, без открит антидот. NaF е абсолютно различен от органичните калциево-флуоро-фосфатни съединения, от които имат нужда нашите тела, и които ни дарява природата. Невероятно е, че някакви, наричащи себе си „доктори“, могат да убедят една цивилизована нация да прибавя доброволно смъртоносна отрова към питейната си вода. Това е връх на престъпното безумие.“

СЕКРЕТНИ „ХУМАННИ“ ЕКСПЕРИМЕНТИ

Представа за тъмната страна на „демокрацията“, към която искат да приобщят България българските евроатлантици ще дадат данните за някои „високо хуманни“ експерименти отвъд океана:
1931 г. д-р Корнелиус Роудс, под егидата на Института за М. проучвания „Рокфелер“, инокулира (инжектира) ракови клетки в хора. По-късно облъчва американски войници и пациенти без тяхно знание.
1932 г. – 200 американци, болни от сифилис, не са уведомени за болестта им и не са лекувани, за да се проследи развитието на болестта (и всички те умират).
В продължение на 20 години, до 1935 г. измират няколко млн. американци, главно чернокожи, от пелагра и PHS не прави нищо, защото са негри, а PHS знае от самото начало, че причината за болестта е недостигът на витамин В-комплекс.
1940 г. – 400 затворници в Чикаго са инфектирани с малария за да се експериментират нови медикаменти.
1945 г. – САЩ(ЦРУ) спасява 900 нацистки лекари и учени, включително и д-р Й. Менгеле („ангелът на смъртта“), дава им закрила и нови самоличности за да работят върху секретните проекти в САЩ.
1945 г. – В САЩ стартира Програма „Ф“ за флуориране на водата.
От 1947 г. AEG вкарва интравенозно радиоактивни вещества на нищо неподозиращи пациенти.
1947 г. – ЦРУ експериментира с психотропни вещества, например ЛСД, за подривна дейност. Опитни зайци са военни и цивилни граждани, със или без знанието им. Подобни експерименти се провеждат в армията от 1955 до 1958 г.
1950 г. – САЩ детронира ядрена бомба в пустинята за да изследва заболяванията и смъртността на хората в близките селища по посока на вятъра.
1950 г. – имитира биологична атака – разпръсква облак бактерии над Сан Франциско.  Много жители заболяват от пневмония.
1951-1969 г. – изпитания на открито на болестотворни вируси и бактерии в различни населени области на САЩ.
1953 г. – военните изпускат облак от газ, съдържащ Zn-Cd-S (цинково-кадмиево-серни) съединения над няколко големи града в щата Вирджиния.
1953 г. – Зловещ проект MK-ULTRA за разработване и изпитване на вещества и биологични агенти за контрол на съзнанието и поведението на големи групи хора.
1960 г. – Военното разузнаване на САЩ стартира проектите Third Chance (изпитване на ефектите на ЛСД върху европейското население) и Derby Hat (Изпитване на ЛСД върху азиатското население). Затова има толкова много наркомани по света и това е причината този проблем толкова дълго да не може да се изкорени.
1965 г. – Проект MK-SEARCH, 1967 г. – MK-NAOMI = различни версии на MK-ULTRA.
1966 г. – Проект MK-OFTEN – изпробва токсичните ефекти на медикаменти върху хора и животни.
1968 г. – ЦРУ експериментира възможностите за отравяне на питейната вода с различни химикали.
1969 г. – 10 млн.$ за откриване/произвеждане на ново биологично оръжие – микробен агент, срещу който не съществува естествен имунитет.
1970 г. – Разработване на „етническо биологично оръжие“ за унищожаване на отделни етнически групи, на база на генетичнните разлики в ДНК.
1975 г. – Вирусна програма – да се разработи вирус за рак в човека.
1977 г. – Става известно, че 239 населени области в САЩ за 1949-1969 г. са подлагани на целенасочено биологично заразяване.
1978 г. – Експерименти с ваксина срещу хепатит-В в Ню Йорк, Лос Ангелис и Сан Франсиско, като се ваксинират главно хомосексуалисти.  В същите градове през 1981 г. се диагностицират и първите случаи на спин в САЩ.
Към 1986 г. САЩ разполага с набор биологични агенти, включително модифицирани чрез генно инженерство вируси, естествено съществуващи в природата токсини и микроби, които могат да променят имунологичния си характер и от които човек не може да се предпази.
1987 г. – Въпреки забраната на опитите с биологично оръжие, 127 центъра – институти и лаборатории в САЩ – продължават.
1990 г. – Ваксина срещу морбили се прилага върху латиноамерикански и негърски бебета, без да се уведомят родителите.
1994 г. – В американските войници, участвали през 1991 г. в операция „Пустинна буря“ в Ирак, е открит щам на микроб от биологично оръжие, в чиято структура е внедрена 40% от обвивката на HIV-вируса.
1994 г. – Доклад, разкриващ че през последните 50 години стотици военни са използвани за експерименти с различни токсични вещества – невропаралитични газове и химикали, халюциногени, йонизираща радиация и др.
1995 г. – Разкрито е, че биологични агенти са изпитвани върху затворници в Тексас.
1997 г. – 88 конгресмени подписват писмо за разследване био-оръжията и „синдрома на залива“.
Видно е, че смесването на икономически, политически и военни интереси води до образуване на изключително болестотворен токсичен коктейл. Секретните експерименти със здравето продължават да се извършват и в други страни.
Ясно е вече защо човечеството става все по-болно. Обаче промяна в системата е възможна само с активната намеса на пациентите – настоящи и потенциални. Всеки трябва да поеме своята отговорност към себе си и към всички останали. Лекарите – да се обърнат към здравия разум, медицината да се освободи от догмите. За ново, хуманно здравеопазване е необходимо ново съзнание и нова ценностна система, базирана не върху материалните придобивки, а върху духовността и морала.
Сигурен съм, че имаме волята да вземем съдбата си в свои ръце и да осигурим здраве за нашата планета, за нас самите и за бъдещите поколения. Нека го направим!

– край –
Препоръчителна литература на български:

„Едно компрометиращо първенство“ – проф. Чудомир Мерджанов
„Органон на лечебното изкуство“ – д-р Самуел Ханеман
„Здраве и болест – един нов модел“ – Георгос Витулка, хомеопат
„Гладуване за здраве“ – проф. Юрий Николаев
„Любов, медицина и чудеса“ – д-р Бърни Сийгъл
„За смъртта и умирането“ – д-р Елизабет Кюблер-Рос
„Каво не казват лекарите“ – Лин МакТагарт

Д-р Атанас Гълъбов, роден 1962 г., медик от 1991 г., учи хомеопатия в Белгия и в други страни.
От 1995 г. до 1999 г. е председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, която от 1996 г. е асоцииран член на Европейската комисия по хомеопатия.
Негови книги: „Първа помощ с хомеопатия за всички“, „Терапевтичен наръчник по хомеопатия“ + статии на тема хомеопатия и холистична медицина.

Забележки на изготвилия извадката – тя представлява около 20 % от книгата, но в частта за храненето – възлиза на повече от 50%, а за флуоризацията и секретните експерименти – 80%.
Част от данните в книгата са разсекретени едва през последните няколко години.
Някои пасти за зъби, несъдържащи флуор: цялата серия Megadent, Bilkadent – вариант „phyto“,
Mildfresh, Sensodyne – вариант „С“.

СЪДЪРЖАНИЕ стр.

Медицината 1
Ваксини и имунизации 5
Рак 9
Лекарства 11
Хранене 14
Захарта – „бялата отрова“ 15
Нутрасуит (аспартам) – Чий живот подслажда? 16
MSG – Мононатриев глутамат – „вкусът, който убива“ 17
Соята – „съвършената храна“ 19
Маргаринът – храна или пластмаса? 20
Генно инженерство и генно изменени храни 22
Хранителният кодекс – скритата заплаха 23
Програма „Ф“ – флуориране на водата, флуорни таблетки и
заговорът „здрави зъби“ 25
Факти за съединенията на флуора 28
Секретни „хуманни“ експерименти 30

Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *