Ванеса Редгрейв печели почетна награда за своята 50-годишна кариера в киното

Легендарната и много обичана актриса Ванеса Редгрейв ще бъде удостоена с награда за цялостно творчество от Американската академия за филмово изкуство. Церемонията по връчване на почетната награда ще се проведе този уикенд в Лондон.
В момента актрисата се намира именно в британската столица, където снима последния си филм „Driving Miss Daisy“, в който си партнира с актьора Джеймс Ърл Джоунс. Той също е сред почетните гости на церемонията.
Филмовата академия изразява признанието си към 74-годишната Редгрейв, която е посветила цели 50 години от живота си на филмовото изкуство. Наградата не е Оскар, въпреки че преди Ванеса е била номинирана шест пъти от Академията, от които тя печели медал за филма си „Джулия“ от 1977 г.
Сред едни от най-известните заглавия на филми, в които участва Ванеса, са „Смъртоносно влияние“, „Мисията невъзможна“ (от 1996г), „Дежа Вю“, „Писма до Джулия“, появява се епизодично в сериала „Клъни/срежи“. Най-новата продукция, в която скоро предстои да я  видим, е скандалната лента „Анонимният“, която представя легендарният поет Уилям Шекспир като измамник. Във филма Редгрейв играе Кралица Елизабет Първа.

Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *