Какво ще се случи през 2010 г.

Списание „Нюзуик“ публикува списък на международните събития, които биха могли да се случат през 2010 г.
Изданието очаква преврати в Пакистан и Венецуела, кризи в Китай и Европа, както и разцвет на Бразилия, пише „Дневник“.

В Пакистан отново ще има военен преврат, тъй като президентът Асиф Али Зардари не е особено популярен нито сред населението, нито сред собствените си министри и армията.

През 2010 г. венецуелският лидер Уго Чавес също ще бъде свален насила, след като страната му потъне в хиперинфлация, икономически колапс и организирана престъпност, прогнозира изданието.

Напрежение ще има и в Европа – там националните и религиозните малцинства ще се разбунтуват против расистките политики, като например забраната за строеж на минарета в Швейцария.

Срещу Иран най-накрая ще бъдат наложени международни санкции, очаква „Нюзуик“, обяснявайки, че режимът на президента Махмуд Ахмадинеджад е твърде безкомпромисен.

Според „Нюзуик“ другата обща инициатива на Запада в Близкия изток – борбата срещу талибаните в Афганистан, също ще напредне благодарение на увеличаването на военния контингент на силите на НАТО.

Следващата година ще се окаже особено успешна за Бразилия, която ще се превърне в „нов Китай“. Пекин пък ще преживее икономически колапс, прогнозира списанието.

Кубинският лидер Фидел Кастро ще умре и отношенията между Вашингтон и Хавана най-накрая ще се подобрят, описва друг сценарий „Нюзуик“. Властта ще бъде прехвърлена към Раул Кастро, който в името на икономически ползи от връзките със САЩ ще смекчи антиамериканската риторика.

БГНЕС

Сподели с приятел

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *