Намериха изгубен филм на Уолт Дисни от 1928 година

0
27

Единственото копие на анимационния филм на Дисни „Hungry Hobos“, който до сега се смяташе за изгубен, е намерен съвсем случайно в един от социално-историческите филмови архиви на Острова.

16-милиметровата лента, създадена от от великия аниматор Уолт Дисни през края на 20-те години на миналия век, ще бъде предложена за продажба през аукционната къща „Bonhams“ в Лос Анджелис днес, 14-ти декември 2011 година. Анимацията, която разказва за „Oswald” – щастливия заек и „Peg Leg Pete“, ще започне да се продава за минимум 30 000 – 40 000 хиляди долара.

Образът на Oswald е създаден от Дисни и партньора му – Ъб Айуъркс през 1927 година за анимационни серии. Като пълнометражен филм лентата се появява през месец май 1928 година за „Universal Pictures“.

Веднага след това пътищата на Айуъркс и Дисни се разделят и Уолт създава Мики Маус именно по подобие на Щастливия заек.

Лентата е намерена съвсем случайно от един от работниците във въпросния архив в Англия. Вниманието му е било привлечено от надписа върху кутията. След проверка в Гугъл, сътрудникът е осъзнал своята находка.

Директорът на архива в Хиъфордшир Аманда Хънтли е изразила своето учудване от това, че лентата е попаднала именно там. По всяка вероятност бащата на Аманда я е купил, заедно с много други за лична колекция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук