Нова защита за устройствата под Android

0
22

Колкото и странно да изглежда на голяма част от хората, че има малуер*, който е писан специално за атаки срещу устройства под Android, това се случва. Именно платформата на Google в последно време се превръща във все по-предпочитана мишена за хакери от цял свят, крадци на лични данни и всякакви злосторници.

За да намали всички тези злоупотреби днес компанията BitDefender публикува своя много надеждна версия на защитния антивирусен продукт за Android устройства – BitDefender Mobile Security. Това ново приложение до скоро беше в етап на бета тестове и разчиташе на cloud базирана технология за сканиране. Тази нова технология е създадена, за да щади живота на батерията на мобилните устройства и да поддържа по-лесно ежедневната актуалност на защитата срещу мобилния малуер.

Новият продукт BitDefender Mobile Security се предлага в две версии, в зависимост от желанието и нуждите на потребителя – безплатна и платена. И двете версии са достъпни на сайтан а разработчика, също и в Android Market, където всеки желаещ може да намери и подробно описание на характеристиките. Premium Edition е платената версия на антивирусния продукт и съдържа два допълнителни компонента – Anti-Theft система, която служи за защита на информацията при загуба на устройството и скенер за всички уеб страници. Безплатната версия също е доста богата и има много функции като едно от най-важните е, че сканира всяко ново приложение след инсталирането му.

*Малуер е софтуер, а името му произлиза от „злонамерен софтуер“ (malware = malicious software). Предназначен е да нанася щети и да поврежда работоспособността на даден компютър. Като малуер могат да се класифицират и троянските коне, червеите, вирусите, дори и някои видове рекламен софтуер, тъй като те опитват да се инсталират отново и след като бъдат премахнати от системата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук