Познавате ли Крисчън Бейл?

0
23

За някой положителен герой, за други е на първо място като възможност да играе отрицателен герой, един от любимите ми актьори Крисчън Бейл, от известно време можем да кажем, че е сред най-известните холивудски актьори.

Всички помним филма, с който той изгря „American Psycho “ („Американски психар“) (2000). Тогава той направи много добро впечатление с играта си както на зрителите, така и на критиците. Филмът е с престижния рейтинг в IMDB от 7.5 пункта.

Последваха няколко по-слаби филма, в които нямаше как толкова да изпъкне таланта на Бейл, докато не дойде „Equilibrium “ („Равновесие“) (2002) – един от любимите ми филми може би за всички времена. Определено екшън ролите му ходят и му извоюваха име на един от най-добрите в този жанр. После последваха силните ленти „The Machinist(„Машиниста“) (2004) и първия филм от новата поредица за Батман – „Batman Begins „ (Батман в началото“) (2005). Може би този филм стана нарицателно за Крисчън Бейл и той вече бе разпознаваем.

Името му се затвърди и от шедьовъра на режисьора Кристофър Нолан „The Prestige“ („Престиж“) (2006), Нолан апропо режисира и поредицата за Батман. Последваха вълнуващ уестърт и последния филм за Терминатора, в които Бейл се справи страхотно с ролите си.

Междувременно последния филм за Батман, който излезе през 2008 „The Dark Knight („Черният рицар“) пожъна невероятен успех.

Няма как да не споменем, че Кръсчън, който има много награди, включително и „Златен Глобус“, спечели престижната награда „Оскар“ за най-добра поддържаща мъжка роля във филма „The Fighter” (“Боецът”) (2010).

Най-новото покрай него е, че е дал отказа си да играе в последния филм на Дарън Аронофски. Бейл е трябвало да изиграе Ной, но тъй като графикът му е бил твърде претоварен, той категорично е отказал. През следващите 2-3 години освен бъдещия нов филм за Батман, който излиза другото лято, можем да видим холивудската знаменитост в „Lawless” (“Беззаконие”) и „Knight of Cups” („Рицарят на купите“).

Снимка: www.imdb.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук