Home За дома Ако ще строите нов дом – важни аспекти, които не бива да...

Ако ще строите нов дом – важни аспекти, които не бива да пропускате

55
строителни материали

Изграждането на частна селска къща отдавна е един от най-търсените строителни търгове. Но изграждането на къща не е ремонт на апартамент. И понякога грешка, допусната в началния етап на строителството, може да струва големи проблеми в бъдеще.

Избор на парцел за строителство

Мястото, където вашето имение всъщност ще бъде „базирано“, изисква не по-малко внимателен избор от строителните материали. Какво трябва да имате предвид при избора на земя за строителство, четем по-долу.

Отдалеченост

Парцел с разстояние повече от 50 км. Вече може да причини някои проблеми, особено като се има предвид „задръстванията“. Много разработчици препоръчват да се вземе „по-малък“ парцел, но по-близо. Въпреки че по този въпрос всичко е индивидуално.

Релеф на земята

Парцел „на хълм“ обикновено изисква впечатляващи допълнителни. прикачени файлове. Поддържащите конструкции, армировката на основите и много други „подобрения“ могат да ви накарат да се замислите за целесъобразността на „къща на хълм“.

Преди да започнете строителството, няма да е излишно да разберете нивото на подпочвените води на мястото. Това може да повлияе на дълбочината на ямата, също и при изграждане на кладенци.

Нюанси преди началото на строителството

В никакъв случай не възстановявайте, не довършвайте старата къща на обекта, опитвайки се да спестите пари. Ще излезе само по-скъпо. По-евтино е да съборите стара къща и да построите нова. Още по-бързо е. Или като опция да продадете парцел със стара къща и да купите нова (парцел). Опитайте се да построите къща в същия стил със съседите си или изберете парцел, който да съответства на вашите имения, ако е възможно.

Разбира се, не е задължително всеки да бъде „строител“ и да знае всички нюанси на една или друга ремонтна дейност. Но ако отделите малко време за разглеждане на специализирани форуми, статии на строителни теми, това няма да е излишно. Поне определено ще помогне да се избегнат големи грешки. Потърсете и подходящи фирми за строителни материали.

Бюджет на строителството

Един от най-често срещаните съвети от разработчици и клиенти е да не правите „дългосрочно строителство“! Ако бюджетът е достатъчен за скромна семейна къща, постройте я. Дългосрочното строителство може да се проточи „завинаги“ по различни причини: житейски обстоятелства, състояние на икономиката, в крайна сметка.

Когато изчислявате прогнозата за строителство, не забравяйте да положите малко повече от условната „крайна сума“. Опитайте се да се застраховате срещу евентуални „внезапни разходи“. Рядко е възможно да се направи без тях.

Много важен момент при изчисляване на приблизителна оценка – цената на основата и покрива – това не е цената на цялата къща! Повечето от разходите ще бъдат изразходвани за „довършителни“ и инженерни системи. Вземете това предвид, когато „оценявате“ финансовите си възможности.

Работа с изпълнители

Един от ключовите етапи на строителството е търсенето и взаимодействието с изпълнители (строителни екипи и организации). Целият резултат от строителството често зависи от това колко внимателно и компетентно ще действате по въпросите на подбора, анализа, контрола на вашите изпълнители и фирми за строителни материали.

Намиране на изпълнители за изграждане на къща

Наемайки екип за строителство, не бъдете мързеливи да отидете лично до готовия, построен обект. Ще бъде двойно добре, ако можете да говорите с бивши клиенти. Цветните брошури и гръмките заглавия може да не дават пълна представа за изпълнителя. Ако наемате екип, който „може да направи всичко“, бъдете готови да следвате всяка стъпка от строителството.