Кой ще ни помогне за поддръжка на компютри в офиса?

Все повече представители на бизнеса имат нужда от компютърна поддръжка в офисите си. Обикновено те наемат външни кадри, които да се занимават с тази работа, но се сблъскват с проблем като липса на достатъчно място, харчове за обучение, дълги интервюта и така нататък. Има обаче решение на проблема, и то се състои в използването на т.нар. аутсорсинг компании.

Пример за ит аутсорсинг фирма е http://www.evrista-bg.com, която разполага с обучен екип, който може да поеме компютърна поддръжка от А до Я. Професионалистите се занимават с инсталация на софтуер, поправка на хардуер, грижа за сървъри и мрежи, работа с бази данни и много други дейности. Пълният пакет от услуги може да видите на горе посочения уебсайт.

Как работят ит аутсорсинг фирмите?

На първо време тези фирми ви осигуряват спокойствие за компютърните системи и други видове информационни технологии. Компетентният персонал на компаниите поема грижата за всичко свързано с ит поддръжката. Клиентите имат достъп до дистанционно управление на системите, а също могат да повикат екип, който да разреши даден проблем на място в офиса.

Вече не се налага да търсите техници за смяна на части или преинсталация на софтуер, тъй като това са ангажименти на аутсорсинг компанията, която сте избрали. Фирмените екипи разполагат с нужните инструменти, за да се справят с всеки хардуерен проблем. В случай, че се наложи смяна на част, то потребителите могат да наемат ит оборудване, без да купуват ново.

Като цяло един бизнес функционира правилно, благодарение на информационните технологии. Ето защо компютърната поддръжка в офиса е една добра инвестиция в бъдещето. Добрата новина тук е свързана с цените, които не са никак високи. За поддръжката на един компютър цената може да бъде под 20 лева, а помислете само колко разходи ще спестите.

Финални думи

Съвременните ит услуги са на много високо ниво, така че не виждаме причина, да не ги изберете за нуждите си. Не се притеснявайте от елемента разходи, тъй като те са незначителни, а в същото време получавате отлична работа по всяко време на денонощието. Сега ви оставяме да изберете ит аутсорсинг компания и ви пожелаваме безпроблемна работа с технологиите.

Избор на ПВЦ дограма за къщи за гости

Днешните фирми за продажба на дограма имат специални предложения относно къщите за гости. Това са луксозните прозорци съобразени с мястото на обектите и подсилени с многокамерни профили покриващи изискванията за енергийна ефективност. От водещо значение при тези прозорци е да се осигури комфорт за посетителите на въпросните къщи.

Добрата новина е, че добрите производители могат да проектират ПВЦ дограма с нестандартни размери съобразени със сградата. Така къщите за гости се превръщат в изключително приятни места, които печелят клиенти не само с външния си вид, но и с качествена топло и шумоизолация. Не на последно място оставяме и самия дизайн.

Какви са плюсовете на луксозната дограма?

Луксозната дограма от клас А е едно от най-добрите решения за хотели и къщи за гости. Тя покрива всички изисквания за качество и едновременно с това идва до крайния клиент с добър стъклопакет, противовзломен обков и всичко, което е важно за потребителите. Но нека да споменем кои са основните предимства на дограмата за къщи за гости, за която пишем:

 • Изчистен дизайн подходящ за този вид сгради;
 • Топло и шумоизолационни характеристики на високо ниво;
 • Устойчивост срещу влошени атмосферни условия;
 • Дълготрайност;
 • Съпротива срещу взлом;
 • и други…

След като сте се запознали с плюсовете на квалитетната дограма, то можете да я поръчате от истински добрите търговци. Връзка към последните ще намерите в нашата статия, където ще прочетете по-подробна информация относно цените, поръчките, дизайните и така нататък.

В обобщение

Собствениците на къщи за гости и хотели вече разчитат на стойностните предложения за ПВЦ дограма, тъй като тя им излиза изгодно и им дава всичко, от което се нуждаят. Разбира се, производителите се стараят да дават всичко от себе си, за да модернизират продуктите си, и да предлагат достъпни цени на пазара. А сега ви оставяме да откриете най-добрите предложения,  да се възползвате от тях при необходимост. Желаем ви всичко хубаво и на добър час.

 

Как да обработваме земята с трактор и плуг?

Орането с плуг е необходима дейност, която земеделците извършват, за да подготвят земята за сеитба. Преди появата на съвременни и модерни трактори, за тези земеделски практики са се използвали коне и други едрокопитни животни. В тези години тракторите се използват основно за дърпане на плугове, чиято главна цел е да преобръщат, разрохкват почвата, да унищожават плевелите и да я снабдяват с хранителни вещества и минерали. Качествената обработка и подготовка на земята за сеитба е от изключително значение, тъй като тя определя ползотворното засяване и отглеждане на култури. Орането с плуг изисква търпение, прецизна работа и знания. Добрата практика на земеделците и употребата на подходящите плугове MASS гарантират ефективността и качествената реколта.  За това нека научим как се оре с трактор и плуг, за да постигнем този ефект.

 • Закрепяте плуга към трактора, след което трябва да се убедите, че двете части са надеждно свързани и няма опасност от разкачване. Остриетата на плуга са тези, които ще прорязват почвата. Лопатите се използват за повдигане и преобръщане на земята, създавайки бразди, в които ще се поставят семената.
 • Запалете двигателя на трактора и го задвижете, дърпайки плуга по най-дългата страна на нивата. Когато се движите и завивате вдигнете плуга, докато изберете точно от къде ще започнете.
 • След като сте избрали мястото, от което започвате, снижете плуга към земята. Карайте трактора по нивата, като се опитвате да поддържате права линия. След като направите един ред, завийте, изравнете ножовете и започнете с втория ред. През цялото време докато орете, наблюдавайте за поява на камъни или други твърди частици, които биха нарушили хармонията в този процес и да нанесат нежелани поражения.
 • Повтаряйте тези движения в права линия по цялото поле, като винаги завивате и орете директно до предходния ред. Поддържайте една и съща скорост, която се препоръчва от производителя, за по-добри резултати.
 • Когато приключите, отстранете плуга от трактора. Закрепете дисков плуг. Тези дискови брани са вид плуг, който се използва за разбиване на много твърди и големи буци пръст, които се образуват в следствие на орането. Така гарантирате адекватната подготовка на земята за сеитба. Орането с тях се извършва по абсолютно същия начин, в отново права линия, като задължително всеки следващ ред е плътно залепен до предходния.

Слънцето – енергията на бъдещето

Много хора се питат как да спестят пари и да понижат разходите си до минимум. Електроенергията e ресурс, които определено ни излиза скъпо, но пък е от жизнена важност и няма как да живеем без него. Тази енергия, обаче се добива от изчерпаеми ресурси и рано или късно те ще свършат. Поради тази причина специалистите съветват да не разхищаваме енергията, а да я пестим. Във високо технологичния свят, в който живеем непрекъснато се измислят и изобретяват все по-нови и по-иновативни технологии. Част от тях са соларнте колектори за топла, битова вода. Тези системи осигуряват необходимата на човека топлинна енергия безплатно, като преработват погълнатите слънчеви лъчи в топлинна енергия. Колекторите се състоят от специализирани тръби, изработени от два слоя издръжливо, боросиликатно стъкло и образуващ се вакуум между тях. Първият слой има специално покритие, което пропуска до втория слой около 96% от слънчевата радиация. Най-важното е, че целият процес е напълно природосъобразен и не се отделят вредни емисии в средата, която ни заобикаля. Освен това тези технологии използват само слънчева енергия, а както всички знаем, освен, че тя е неизчерпаема е и безплатна. Чрез тези иновативни технологии вашите месечни сметки за електроенергия няма да зависят от непрекъснато повишаващите се цени на тока и ще успеете да намалите разходите си до минимум.

Когато са в позиция при, която получават пряка слънчева светлина, слънчевите колектори могат да затоплят водата за около 10 – 20 минути. След като инсталирате такава система в дома си вие получавате напълно безплатна, слънчева вода. Според потребителите, които вече са се сдобили с такива системи най-предпочитаните и най-купуваните колектори са термосифонните и тези с “Heat Pipe” тръба.

Термосифонните колектори са с висок коефициент на полезност. Те са изключително обезопасени, както за хората, така и за околната среда. При тях циркулацията на водата се осъществява по естествен път чрез нейното основно свойство.

Слънчевите системи с “Heat Pipe” технология, пък са изработени от вакуумни термо тръби или така наречените heat pipe. Те са прецизно изработени. Поради тази причина са и много практични и ефективни, тъй като при тях няма почти никакви топлинни загуби.

Слънчевите системи за топла вода са една изключително изгодна инвестиция, тъй като колкото по-често ги употребявате, толкова по-бързо ви възвръщат парите, като през това време сметките ви ток значително намаляват.

Ние от ЕМДЕ Солар ви предлагаме съвременни енергийни решения на достъпни цени. Доверете ни се и изберете технологиите на бъдещето!

 

Близо 20% от българите пазаруват онлайн

Близо 1/5 от българите пазаруват по интернет. Данните на Националния статистически институт (НСИ) показват, че през тази година 18,5 на сто от хората у нас на възраст между 16 и 74 години използват услугите на онлайн магазините. Спрямо 2014 г. делът на хората, пазаруващи по интернет, се е увеличил с 2%. Жените обаче са значително по-активни, техният дял нараства с 2,5 процентни пункта, докато при мъжете – с 1,3.

Дрехите и спортните стоки са най-предпочитани за покупка от онлайн магазин. С такава цел са ги използвали над 71% от пазарувалите по интернет. Мебели, играчки и други стоки за дома онлайн са си купили 31,4% от пазаруващите по интернет, а на трето място се нареждат услугите, свързани с пътувания, почивки и т.н. – 30,6%. Най-рядко българите използват интернет пространството за покупка на ценни книжа, финансови услуги и застраховки. Едва 2% от възползващите от търговията по интернет са си поръчвали такива стоки или услуги.

За последните 10 години домакинствата у нас, които ползват бърз интернет са се увеличили повече от 5 пъти, показва още изследването на НСИ. Докато през 2006 г. едва 10% от населението в България е имало достъп до интернет, през 2015 г. делът на тези домакинства вече е близо 60 на сто. С достъп до широколентов пък са 58,8 на сто. В същото време бързият интернет е много по-предпочитан от хората, които за първи път прокарват в дома си такава услуга. За последните 10 години семействата, осигурили си достъп до какъвто и да било интернет са се увеличили 3 пъти, докато тези, предпочели широколентовия – 5 пъти. Спрямо 2014 г. сега делът на семействата с достъп до мрежата е нараснал с 2,4%.

Сериозни разлики в покритието на интернет в домакинствата се забелязват обаче в различните региони на страната. Така например в Югозападна България, където попада и София, достъп до мрежата имат близо 70 на сто от домакинствата. В същото време в най-бедния северозападен регион той е под 45%. В Югоизточния и Северния централен район достъп до мрежата в момента имат  съответно с 58,6 и 58,2% от домовете. Причините, поради които домакинствата нямат достъп до интернет у дома, са комплексни -повече от половината (51,6%) посочват липсата на умения за работа с модерните технологии, а за 38,5% от хората разходите за необходимото оборудване или абонаментни такси са високи.

Естествено най-активно интернет у нас използват младите хора. Според изследването на НСИ над 84% от населението на възраст между 16 и 24 години са в мрежата всеки ден или поне веднъж седмично. В същото време от най-високата възрастова група – между 65 и 74 години, едва 10,5% използва редовно интернет. Въпреки това обаче при всички възрастови групи се наблюдава намаление на хората, които нямат достъп или не използват мрежата.

Комуникацията и социалните мрежи са най-честата причина за използване на интернет от хората, които имат достъп до него у дома. От тях 83,3% осъществяват телефонни или видеоразговори през мрежата, а 78,9% са използвали електронна поща. Три четвърти (75,9%) декларират, че са се възползвали от услугите на глобалното уебпространство с цел участие в социални мрежи, а 70,7% четат новини и онлайн вестници. Основни дейности в интернет са и търсенето на информация за стоки или услуги (61,7%), търсене на здравна информация (50,1%) и консултиране с онлайн енциклопедии (43,3%). Всеки пети българин си търси работа или кандидатства за нея по интернет. За банкиране обаче мрежата се ползва от по-малко от 1 човек на всеки 10.

Сравнително ниско е и нивото на използването на интернет за комуникация с държавни и местни институции. Едва 17,8% от лицата използват глобалната мрежа за взаимодействие с органите на администрацията. Най-значителен е делът на хората, които са получавали информация от уебсайт на публичната администрация (16%), следван от този на изтеглилите формуляри от официална интернет страница (12,9%) и изпратилите попълнени формуляри (9,1%) през последните дванадесет месеца.

Връзката студенти – работодатели – има ли я и къде се къса?

Къде се къса връзката между висшите училища и бизнеса? Една тема, която занимава българските студенти и работодатели вече повече от две десетилетия, все още няма изгледи за скорошно решение.

Все повече млади хора излизат с дипломи от висшите заведения и стават трайно безработни. Статистиката показва, че една от рисковите групи на пазара са младежите до 29-годишна възраст. При тази група най-отчетливо проличава липсата но връзка и съществуващо противоречие между потребностите на пазара и образованието.

От една страна учебните заведения казват, че шефовете на фирми не заявяват какви са изискванията към бъдещите им служители и работници. А от друга пък работодателите непрекъснато твърдят, че от висшите учебни заведения хората излизат без практически знания и умения, изискващи се от тях и приложими в практиката.

Видно е, че от това противоречие  страдат младите хора, които сега завършват образованието си. Фактически те имат дипломи, но това се оказва недостатъчно, за да бъдат наети. Дори често квалифицирани кадри не са предпочитани, тъй като това предполага едно по-високо заплащане и бъдеща инвестиция в този кадър – стажуване, обучение и т.н. Една огромна част от младите хора получават сертификат за английски език, например, но не това му трябва на шефа, който търси служители.

И тук можем да кажем, че проблемът не е между студентите и висшите училища, а между работодателя и системата за квалификация.

Липсата на национална система за квалификация, близка и свързана с работното място, води до коренни разминавания между завършилите студенти и работодателите. У нас липсват дори професионални стандарти – какво трябва да знае и умее работникът или служителят, заемащ определена длъжност, без значение дали той ще е висшист, среднист, IT – специалист или водопроводчик.

Наблюдава се отлив от определени специалности – инженерни, медицински, свързани със селското стопанство. Това се очаква да доведе до дефицит на такива кадри следващите години. Нуждата от започване на незабавен диалог между висшите учебни заведения, работодателските и браншови организации е належаща, за да се адаптират учебните програми към нуждите на бизнеса.

Преподавателите трябва да са хора – практици, формирали се не само на базата на четене на книги, без да са експериментирали в реалния живот. Те трябва да са изпробвали това, което преподават в практиката си. Така  стават много по-атрактивни за студентите и в същото време по-ефективни и полезни за тях.

Подходящо е да се канят за лектори лица от бизнес средите, хора успели и с реализация в различни сфери. Те биха могли да покажат на студентите буквално нещата „от кухнята”. Да ги насочат в бъдещата им професионална реализация и да помогнат с адекватни съвети.

Не на последно място бизнесът би направил огромна услуга на себе си ако заложи на организирането на стажове. Стажове от 15-20-30 дни, които да вкарат в процеса бъдещия професионалист, да положат началото на усвояване на умения и добиване на представа за нещата.

За хората, които се интересуват от темата, сигурно ще е интересно да прочетат интервюто в сайта Akademika.bg на професор Антоанета Василева, декан на факултет „Международна икономика и политика“ в УНСС, в което тя споделя своето мнение за връзката университет-работодател.

 

Без bTV и TV7 за абонатите на Bulsatcom

Клиентите на кабелния оператор Bulsatcom ще останат за празниците без каналите на bТV Media Group, а по всяка вероятност и TV7, а причините са системни финансови нарушения от страна на кабелния оператор.

bТV Media Group вече преустанови излъчването на своите програми в мрежата на Bulsatcom, а по-рано днес и TV7 обяви своите намерения да спре достъпа до потребителите на кабелния оператор към техните програми.

Основната причина за неразбирателството между телевизиите и кабелния оператор са неуредени финансови задължения от страна на Bulsatcom.

Като компенсация към своите потребители за липсата на каналите на bТV Media Group bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady и спортния канал РИНГ, Bulsatcom пусна напълно безплатно HBO и HBO Comedy.

Независимо от това стотици гневни потребители изсипаха недоволството си към bТV Media Group и Bulsatcom в мрежата.

Двете страни в спора излязоха и с официално съобщение към своите абонати и зрители, които можете да прочетете в следващите редове:

bТV Media Group:

Във връзка със системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group ви информираме, че от 3.00 часа тази нощ абонатите на този доставчик няма да имат достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.

Освен, че дължи сериозни суми на телевизията, операторът дискриминира bTV, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group (6 SD версии и една HD версия), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.  

Според пазарни проучвания Булсатком  декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на bTV Media Group за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите.

Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на Булсатком към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013-та година.

Междувременно можете да следите програмата bTV чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, а всички канали на bTV Media Group – в мрежите на други кабелни и сателитни оператори, като Виваком, Нет 1 и Близу и други.

Bulsatcom:
Уважаеми клиенти,
Извиняваме се за неудобството, че не можем да Ви предоставим програмите на bТV Media Group. Доставянето на каналите бе едностранно преустановено от тях. Като основание за спирането на сигналите се изтъква неприемане от страна на Булсатком на новата оферта за 2013-2014 година, с която предлагат програмите си на цена 3 пъти по-висока от досегашната. Това неминуемо ще доведе до повишаване на цената на пакетите на цифрова телевизия Булсатком.
 
Булсатком АД има действащ Договор с bТV Media Group до 31.12.2012г. и прекъсването на сигнала е в нарушение на договора. Офертата на bТV Media Group е неприемлива за Булсатком АД до този момент и поради факта, че цената на ефирната телевизия бТВ е по-висока от цената на целия пакет програми на bТV Media Group, което лишава оператора от правото му на избор и възможност да договаря поотделно цените на всяка програма от пакета на bТV Media Group.
 
Уверяваме Ви, че ще полoжим максимални усилия за постигане на споразумение, но считаме, че е неуместно спирането на сигналите на програмите по време на предстоящите празници и преди изтичане на посочения в офертата на bТV Media Group краен срок 14.01.2013 г., а увеличаването на договорената цена не е подходящо при настоящите икономически условия в страната.
 
Очакваме от мениджмънта на bТV Media Group да подходи отговорно и към ангажиментите, които са поели и пред своите рекламодатели, като ги лишават от гарантирания брой зрители до които да достигнат рекламните им послания.
 
Излъчването на каналите ще бъде възcтановено веднага след постигане на споразумение между страните.

МИЕТ показва потенциала на България за културен и СПА туризъм на международното изложение FITUR в Мадрид

Възможностите на България като целогодишна и атрактивна спа дестинация с акцент върху културния и спа туризма ще бъдат представени на Международното туристическо изложение FITUR`2012 в Мадрид. То ще се проведе за 32-ри път от 18 до 22 януари в изложбения център „Хуан Карлос І”. Организатор на българското участие е Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Българският информационен щанд тази година е от 102 кв.м. Участват туроператори и агенции, които работят на испанския пазар. Програмата включва и дегустация на български вина.
FITUR е сред най-големите туристически борси в света с над 200 000 посетители ежегодно. Организира се от IFEMA Feria de Madrid. Тази година на изложението се представят 10 434 изложители от 166 страни и региони – туроператори, хотели, превозвачи, национални и регионални туристически организации, културни асоциации и институти.
За периода януари–ноември 2011 г. България е била посетена от близо 49 000 испански туристи.

Работим за хазната до 20 април, а оттам насетне за себе си

Близо четири месеца ще се трудим само за попълването на държавната хазна с данъци. С всяка изминала година т. нар. „Tax Freedom Day“ или ден на свободата от правителството, се пада все по-рано, а причината се крие в намалелите бюджетни постъпления. Така 20 април е определен като символична дата, на която се предполага, че сме изчистили всички задължения към държавата и ще започнем да работим за себе си.
Датата се определя по следната методология – прави се съпоставка на приходите в държавния бюджет с БВП на страната, а размерът на приходите показва какво се изземва от гражданите и бизнеса през годината.
Очаква се през 2012 г. българите да изработват по около 223 млн. лв. за един календарен ден, което означава, че ще са необходими 111 дни, за да се изработят очакваните приходи в бюджета, възлизащи на 24,8 млрд. лв.
Като обичайно, най-много дни ще бъдат нужни за попълването на приходите от ДДС, цели 32, а най-малко ще са необходими за попълването на имуществени данъци – само 3 дни.

Бразилия – възходът на една Велика сила

Снимка: http://1.bp.blogspot.com

Наскоро се разбра, че Бразилия вече е шестата по големина икономика в света, измествайки от завидното място страна като Великобритания. „Но как така, от кога, защо“, ще си кажете вие, отговорите ще се опитам да дам на кратко.

Последните няколко години са белязани от световната икономическа криза, която засегна държавите от всички континенти на земята. И ако до преди няколко години най-голямата страна в Латинска Америка беше толкова много задлъжняла, с толкова голяма инфлация и икономическа безотговорност, то сега нещата изглеждат по-съвсем различен начин. Бразилия е котва за милиарди долари и евра чуждестранни инвестиции с видима вече средна класа. Сещам се за цели две огромни признания към работата на Лула да Силва и Дилма Русеф – домакинство на Олимпийски игри, както и такова за Мондиал 2014 година.

И ако Америка и съседните на Бразилия държави бяха ударени много сериозно от кризата, то Бразилия благодарение на бившия си президент да Силва успя да мина както се казва на жаргон – между капките, разбира се да не забравяме и подкрепата на Централната банка.

Та коя държава може да се похвали с икономически ръст от 7.5 процента за година и „най-надменно“ да иска да помогне на закъсалите европейски държави с финансова помощ?

Снимка: http://www.internationaleducationmedia.com

Задава се, обаче, нова опасност за Бразилия. Държавата е доста по-добре от европейските си партньори от към икономическото си развитие за тази година, но изостава от азиатските си партньори – Китай и Индия, които от известно време са измерител за нейното икономическо възраждане. Корупцията също остава проблем за решаване на дневен ред, както и бавната административна машина, които допълнително изострят проблемите.

В интервю президентът на Бразилия от български произход Дилма Русеф си изми ръцете като каза, че няма държава, която да може да избегне идващата бъдеща финансова криза.

Радостно е, че поне към този момент доверието във вътрешния пазар на Бразилия остава стабилно. От изключителна важност за Латиноамериканската държава е Европа да продължава да купува от портокаловите сокове, както и Китай, с който Бразилия търгува посредством соя и желязна руда.

Коалиционното правителство на Дилма е помислило за мерки, които вече се прилагат за да се стимулира икономиката. Намаляване на данъците и по-ниския лихвен процент са само част от мерките, които трябва да оздравят бразилската икономика.

Дилма трудно излиза от сянката на Лула да Силва, но все пак излиза. Характерните действия, за борба с корупцията, които Дилма осъществи са свързани със смяната на хора от правителството, за които имаше съмнение за нерегламентирани връзки и корупционни схеми.

Професор Кирил Шопов споделя в книгата си: „Бразилия – от Кастело Бранко до Дилма Русев. Външна политика и вътрешен напредък“ убеждението, че страната трябва да стане постоянен член Съвета за сигурност на ООН. Аз подкрепям идеята, най-малкото защото Бразилия вече е шестата икономика и петата по големина държава в света.