Каква е истината за базалните зъбни импланти?

Сигурно сте слушали истории, че базалните зъбни импланти, могат да доведат до инфекции и усложнения. Истината е, че всеки, който се е възползвал от услугите на базалната имплантология, знае че рискът от отхвърляне на имплантите е минимален и външното тяло се приема чудесно от организма. Разбира се, в тази статия ще напишем и още неща по темата.

Преди години базалните зъбни импланти дойдоха в България и направиха истински фурор. Един от първите центрове по базална имплантология отвори врати и представи възможността за зъбно възстановяване на сайта си http://swissimplants.eu, където са публикувани подробни статии относно оперативния метод, цената и резултата от оздравителната процедура.

Защо да избера базалните зъбни импланти?

Има ред причини, поради които да се спрете на базални зъбни импланти, но ние ще споделим само основните от тях. По този начин ще можете да прецените, дали си заслужава инвестицията в този вид лечение или ще предпочетете комерсиалните стоматологични методи.

  • Базалните импланти се поставят в твърдата зъбна кост – бързо и лесно;
  • Не е нужно да чакате заздравяване на раната, след изваждане на болни зъби;
  • BOI имплантите са готови за незабавно натоварване и дъвчене;
  • Подходящи са за диабетици, пушачи и пациенти са пародонтоза;
  • Лечението с базални импланти може да премине за по-малко от пет дни;
  • Базалните импланти се понасят лесно и безпроблемно от организма;
  • Цената на лечението е много по-ниска, от това с конвенционалните импланти;

Разбира се, този списък с положителни качества на базалните зъбни импланти, може да бъде продължен. Въпреки това ние ви запознахме с основните им плюсове, така че последната дума е ваша. Въпреки това, ако искате да спестите пари, и да имате красиви зъби, то не се колебайте да посетите някой от центровете по базална имплантология във вашия град.

В заключение

От това, което написахме става ясно, че лечението с базални зъбни импланти, е един чудесен начин за възстановяване на липсващи зъби. Цената е поносима, а методът не крие никакви рискове за пациентите. Но, за да не бъдем голословни, е добре да се консултирате със специалист, който ще потвърди нашите думи и ще ви даде картбланш да действате.

Алкохолът предизвиква рак на устата и гърлото

Британски специалисти направили поредното  страшно откритие .

Британски учени са загрижени за последиците, от употребата на алкохол  по специално  , ръста на заболяване от рак , и проучели въпроса изчерпателно. Оказало се,че консумацията  – е една от основните причини за значително увеличаване броя на случаите от рак на устата и гърлото сред четиридесет годишните мъже и жени , съобщила руската служба на  BBC.

Според статистиката, число броят на случаите на рак на устните, езика, венците и гърлото, при хора на възраст между 40 до 50 години се увеличи с една четвърт през последното десетилетие.

Същевременно се увеличила консумацията на алкохол ,например, във Великобритания през 1950 година тя се е удвоила.Затова британски онколози  смятат,че този факт заедно с пушенето , е най-вероятното обяснение за увеличените  случаи на рак в устната кухина.Изследователите са публикувани данни, които показват, че от средата на 1990 броя на хората болни с рак на устата се е увеличил с 28% при мъжете , и 24% при жените .

Смята се, че всяка година от рак на устата и гърлото, в Обединеното кралство, умират около 1800 души. Всяка година тревожната диагноза лекарите правят на пет хиляди пациента.

„Това са много тревожни цифри. Приблизително три четвърти от случаите на рак са такива, причинени от тютюнопушене и консумация на алкохол „, – казва служител на асоциацията на благотворителните организации, Хейзъл Нън.

«Хората дори не си представят колко близо е  връзка между алкохола и рака. Чернодробно заболяване, все още се счита като основният резултат от злоупотребата с алкохол. Въпреки това, все повече и повече хора започват да страдат онкологично  от своето пристрастяване »,

-уверен е изпълнителният директор на организацията  анти-алкохол политика, Дон Шенкер.

Лекарите казват,че рака на устната кухина напълно се подава на лечение , ако се открие в ранен стадии .Основните признаци на появата на болестта са язви, пукнатини, бели или червени петна в устата, които не минават повече от три седмици. Болка или дискомфорт в ушите може да свидетелства за  процеса на развитие.

Също така възможна причина за рака от този род лекарите смятат като недостатъчна консумация на плодове и зеленчуци.

Мода – гол до кръста

Жените на плажа смятат, че колкото са по-разголени, толкова е по-добре.

Мъжете естествено са във възторг, но медиците имат друго становище.

Загар гол до кръста, или по просто, без горна част на банския костюм – е, доста често разпространено.

А това лято е още по-модерно да си така „облечен“.

Смята се, че първото печене „гол до кръста “ се осмелили да направят еманципираните френски девойки през 60-те години на миналия век.

Сега това никой не изненадва.  Но именно през  този сезон жените само по бикини  започнали да превземат всички плажове по ред.

Голите гърди на слънце, разбира се решава техния притежател. Но към мнението на експертите също би трябвало да се вслушвате.

Николай Ходаковский, заместник ръководител на мамологичния център «Юнона»:

– За с открити гърди, аз определено не бих препоръчвал. Но, ако все пак някой се реши, нужно е да се спазват някой правила за безопасност.

Като правило, голи до кръста е безвредно за момичета от 22-24 години.

По-възрастните жени, е добре да се консултират с лекар мамолог преди да приемат такива слънчеви бани.
На второ място,  ако има предразположеност  към различни заболявания на жените, «голи» слунчевия загар може да предизвика заболявание на млечната жлеза, оказвайки вредно въздействие върху кожата.

Слънчева радиация и прегряването  може да усложни хода на болестта и да се превърне  на тумор или удебеляване на злокачествени новообразувания.

Освен това,  бемки  и родови петна  не трябва да бъдат излагани на прякото въздействие на  слънчевите лъчи   -могат да трансформират безобидните бемки в източник на ракови заболявания.

Освен това  друго правило: не трябва гърдите да се излагат директно на слънчевото въздействие  по време на втората фаза на менструационния цикъл. По време на този период в структурата на млечната жлеза възникват съществени изменения поради хормоналните промени в организма.

В крайна сметка,  за защита на гърдите  може да използвате специални пластмасови конусообразни,  поставени на гърдите и строго да контролирате графика на загара.

Светлана Сатькина, лекар козметик, дерматолог:

– В козметологията има термин  «фотостарение». Ултравиолетовите лъчи ускоряват процеса на стареене  на кожата,  а злоупотребата със слънчевите лъчи  довежда до изчерпване на защитните свойства на кожата. Кожата става груба, дебела и губи влагата си и започва да се покрива с бръчки. При печене на гърдите има голяма опасност  от изгаряне на зърната и ареола на гърдите. Това може да доведе до обелване на кожата,напукване,и дори до възпалителни процеси и възникване рак на млечната жлеза.

Между другото, отдавна е доказано, че хората, които на  плаж са под чадър, хващат  тен със същия интензитет като тези, които са били на открито.

Освен това: тенът под  сянка дава на кожата по-единен и стабилен златист цвят, отколкото директното излагане на слънце.

Владимир Лиманов, психиатър, психолог:

– Желанието за слънчеви бани гол до кръста -е вид проекция на личното отношение към въпроса за сексуалността. От една страна излагането на гърдите -е скрита, може би дори и безсъзнателна  демонстрация на сексуална неудовлетвореност на жените. Мотивът може да бъде желанието да се привлече внимание. От друга страна,  това е демонстрация на някакъв протест против приетите рамки на обществения морал и социални забрани.

Вячеслав Зайцев, моделиер:

– Аз не знам какво е почивка и това, какво е тен. Но смятам, че е по добре голи тела, което е по добре за загара. Защото банския костюм остава неизпечени участъци от тялото.  А това е много не естетично.

Аз зная, че на някой мъже им харесва белите малки участъци по загорялото женско тяло. В това може да има някакво сексуално начало.

Но аз, като художник смятам,че това е нарушение на естественото тяло. Когато загаряш, загаряй напълно.

Какво ядем?

Поводът за да напиша тази статия е вчерашното предаване по „Первый канал“ на Руската телевизия.  Прехвърляйки каналите случайно попаднах на тази тема и реших да я проследя докрай.

Искам да кажа, че ние като потребители не сме застраховани от храните, които употребяваме.

Не случайно в последните години все повече хората започват да се разболяват, като една от причините е (не)здравословното хранене.

И така с падане на желязната завеса освен хубави неща,  започнаха да навлизат и технологии, които в тоталитарните държави почти бяха непознати. Може би с малки изключения харната ни беше по натурална. Във всяка страна имаше утвърден държавен стандарт, който се съблюдаваше.

Но с промените в политическия живот, се промениха стандартите. До преди години традиционната храна постепенно започна да се променя, като в нея все повече и повече започнаха да се влагат материали непознати до тогава.

Нещата стигнаха до там, че вече е почти невъзможно да бъде проследено, какви продукти и съставки влизат в консумираните от нас храни. Искам да обърна вашето внимание, когато решите да си закупите дадена стока, да внимавате много добре, какво купувате. Не се подлъгвайте от красивите опаковки, и евтини стоки, защото рано или късно, те ще ви излязат солени.

Повреждайки вашето здраве вие, ще загубите много повече, от колкото сте спечелили.

Лошото е, че компаниите, занимаващи се с храни от ден на ден стават по нагли и изобретателни, с цел бързо забогатяване, като не влагат натурални продукти,  а само техни химически заместители. Като по този начин забогатяват за сметка на нашето здраве. Самите органи, които контролират, тези храни са в неведение, по една или друга причина. Едната е обективна, а другата субективна.

Като най прост пример искам да ви кажа за етикетите.

Къде са тези органи и организации? Защо позвляват етикетите да са така калпаво направени?

От незнание или търговски трикове. Влезте в кой да е магазин и вижте етикетите да стоките. Най-важните неша са написани с нанотехнология, която само тя може да прочете какво е съдържанието на дадената стока.

Къде е тогава ХЕИ или РИОКОЗ, както и съответните министерства отговорни за храните?

Та нали дадена стока,  когато се пуска на пазара трябва да премине през тези институции и след одобрение, забележете и на самия вид на етикета, да бъде пуснат на пазара.

Или ако е вносен, съответно той да бъде на Български,  и ясно написан с големи букви, а не с дребен шрифт, с цел прикриване на съдържанието.

Второ, трябва да има контролна съдържанието на дадена стока, дали отговаря на написаното в етикета. Често е оправданието, че видите ли няма средства за да се направи анализ на даден продукт.

Но да се върнем на предаването, за което ви казах в  началото. Според направен анализ:

Три килограма химически вещества – именно толкова  изяжда средностатистическия  руснак  за една година  за заедно с рибата, месото, маслото,  плодовете и зеленчуците. . . .

Ние с апетит употребяваме оцветители,   емулгатори,   пълнители,  сгъстители и усилители вкуса,  защото изкуствената храна  почти с нищо не се отличава от естествената,  а струва няколко пъти по евтино.

Как да разберем гастрономичната измама?

Истина ли е,  че  бульона  в кубчета и чипса ни прави хранителни наркомани, предизвиквайки пристрастяване?

Съвременните храни сега се приготвят не в кухни, а в химични лаборатории.

Печеното свинско, печената пъстърва и сос от гъби,  може лесно да бъде заменена с набор от аромати и оцветители.

Видеото, което ви представям,  ще ви даде представа за измамите, които се правят спрямо нас потребителите.

Например ще видите, че при направения химичен анализ,  на пилешкото кубче, се вижда, че няма нищо подобно от етикета. В  него се сдържа до 50 % готварска сол, малко кости от пиле и хранителни добавки. И ако това не е измама здраве му кажи.

http://www. 1tv. ru/documentary/fi=6222&sn=5

В предаването специално беше направено едно изследване за да се докажа, как изкуствените храни влияят на човешкото здраве.  За целта двама братя близнаци участваха в този експеримент. Като първоначално им беше направен анализ за здравното им състояние.  Те бяха във   много добра физическа и здравна форма.  Самия експеримент беше  направен така:на единия от близнаците се даваше само естествена храна. а на другия храни със техни заместители. След три месечен експеримент, се установи, че близнака, употребявал изкуствена храна започва да влошава своето здраве.  Появяват се наченки на гастрит.  Именно за това беше направен този експеримент, за да се докаже вредното за здравето на човека изкуствено хранене.

И така приятен апетит. . . :))

Какво могат да ни причинят  химическите хранителни добавки?

Очаквам вашите мнения.

Тютюнопушене и здраве

Майките хранят своите деца не само с мляко…

Месец ноември е обявен за повишаване на информираността и чувствителността на хората за вредата от тютюнопушенето.

При жените, които пушат през периода на бременността, съществува повишен риск от раждане на бебе с вродена цепка на устните, твърдят учени от университета в Берген, Норвегия. Новината беше оповестена преди дни на страниците на NaturalNews.com. Данните от проведеното изследване са били публикувани в списание “Epidemiology”.

По данни на американският Национален раков институт, публикувани на страниците на eFlex Media и MedicalNews Today, жертвите на цигарения дим за Съединените щати са приблизително 438000. Само ракът на белия дроб е причинил смъртта на 160390 души през изминалата година, което прави около 439 лица на ден. Починалите хора, вследствие на него са значително повече, спрямо тези с рак на гърдата, простата, дебелото черво, черния дроб, бъбреците, меланома.

Други 8,6 милиона души са със сериозни социално значими заболявания от вторичния им досег с тютюневия дим, сочат данните. Американският колеж по акушерство и гинекология (АКАГ) насърчава жените да се откажат от цигарите. Учени и лекари са изчислили, че средно около 14,5 години от живота на никотиново зависимите жени преминава в пушене. “Вредното въздействие на тютюнопушенето върху здравето на жените е доказано. То се отразява върху почти всички органи на тялото” казва д-р Шаран Фелан, ръководител на кампания за отказване от цигарите от АКАГ. Той е посочил, че смъртта от рак на белия дроб сред жените се е увеличила с повече от 600% от 1950 година досега. Нараснал е и рискът от появата на други видове рак като рак на гърдата, устната кухина, фаринкса, ларинкса, езофагуса, панкреаса, бъбреците, пикочния мехур, матката.

Пушещите жени са два пъти по-склонни да развият сърдечно-съдово заболяване и десет пъти по-често умират от хронична белодробна недостатъчност спрямо, непушещите жени, твърдят учените. При тях по-често се срещат и енфизема, бронхит, остеопороза, ревматоиден артрит, катаракта и намалена плътност на костите.

Употребата на цигари се свързва с ранното начало на менопаузата, аномалиите на венците, загубата на зъби и преждевременното стареене на кожата. Тютюнопушенето оказва влияние и върху жените в репродуктивна възраст. Част от тях имат проблеми със забременяването.

Учените са посочили, че 11% от тези, които пушат са с висок риск от преждевременно раждане и поява на бебе с ниско тегло, което е с не добре развита белодробна функция, съпътстващи бронхити или астма. Вредните вещества от цигарения дим преминават в бебето през млякото на кърмещите майки. Центровете по контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати са установили, че приблизително 300000 деца до 18 месечна възраст са с инфекции на дихателната сиситема, поради излагането им на среда, наситена с тютюнев дим. Авторите са посочили,че веществата в него могат да увредят и мозъка на бебето.

При децата от пубертетна и юношеска възраст проблемът също е сериозен. Всеки ден в Съединените щати около 4000 млади хора между 12 и 17 години пушат, като 1100 от тях се превръщат в заклети пушачи.Употребата на цигари се отразява негативно върху здравето на всички хора, независимо от тяхната възраст и пол.

Добрата новина е, че тези, които ги откажат могат да предотвратят или поне намалят вредните последици.

Национална здравноосигурителна каса (НЗОК)

Справка за здравно осигуряване