Home Тайни и загадки Доказано е съществуването на циклопи!

Доказано е съществуването на циклопи!

3132
Циклопите съществуват

По време на почивка в Биг-Бент-Кънтри (Тексас, САЩ), палеонтолозите  Виктор Пачеко и Мартин Фрид решили да изследват една от многобройните пещери. Там  те намерили останки от непонятно същество с ръст 2,5 м. и тегло 300 кг. В черепа имало само едно око, разположено точно по средата под челото. Възрастта на находката била около 10 хиляди години.

По скелета учените успели да пресъздадат външния вид на удивителното същество. Полученото изображение  хвърлило в шок учените от цял свят , доколкото то приличало на 100% с описанието на циклопа. А нима до този момент не се е  смятало, че циклопите са само персонажи на митове и легенди.

Авторите на статията отначало били възприети зевзеци, които се опитват да си направят глупава шега. Само след щателен преглед  на костите и черепа обаче, специалистите признали, че несъмнено те явно са принадлежали на циклоп.

Но по какъв начин същество от гръцката митология  попаднало в Тексас?

Като че ли, гърците още до новата ера пребивавали в Америка, или циклопите обитавали, както зад океана, така и в Европа.

Напомняме: Омир изобразил циклопите като жестоки великани, които живеели в пещерите и се занимавали със скотовъдство.

В черепа имало дупка на само 1 око ...

В черепа е разположено само едно око по средата.. .

До американския  циклоп, героите от гръцката митология разбира се били много далеко, но в Родопските планини в съседна България те можели да посетят без много усилия. Ако циклоп се оказал напълно реално същество , то защо не може да се предположи, че и   Минотавъра  – полубик-получовек — също така някога стъпвал по земята?

И ето ново откритие, даващо данни за подобни предположения.

21 май  2001 г. в Родопските планини бил открит загадъчен череп, който българските СМИ скоро кръстили  «митичния череп». Ако се вярва на автора на находката, тя отначало му се присънила …

Оказва се, че Роман Генчев, заклет колекционер на метеорити, почти месец сънувал един и същ сън : той е изпратен в командировка  и през почивката отива в планината и намира черепа на странното същество. Всичко и така станало…

Черепа веднага бил изследван от учените. Първата работа била с помощта на радио въглеродния метод да се установи неговата възраст и да се направи анализ на  ДНК.

Видимо, получените данни били толкова интригуващи, че били засекретени … Но в епохата на  Интернет да се скрие информация на такава находка е много сложно, съобщения за нея в начало се появили в мрежата, а след това и някой печатни издания..

За  съжаление, данните за възрастта на черепа аз не съм намерила, но ако  се вземе под внимание, че е намерена само неговата лицева част, акуратно изпилена  някога през незапомнени времена, загадъчното същество навярно е убито от човешка ръка..

Може от неизвестен ловец на чудовища е бил Тезей  — легендарния атински цар ,който победил Минотавъра?

Намерен череп в родопските села

В Родопската планина бил открит загадъчния череп.

ufolog.ru

Предполага се като че ли намереното същество било с не голям ръст. Въпреки това е възможно черепа да не е принадлежал на възрастен индивид. Следва да се отбележи обстоятелството, че ние не знаем за бойните качества на чудовището. Може,то да е притежавало телепатично въздействие върху човека,плюело отрова, или под прикритието на тъмнината  нападало от засада.

Българските уфолози смятат,-като се позовали на тест ДНК, че  черепа  явно принадлежал на извънземно създание. Била даже изказана хипотеза, че той принадлежал на биоробот, като ползвал човешка кръв,след центрофуга, се ползвала отделената от кръвта плазма.

Разбира се, има и други  малко  шокиращи хипотези – например, някои учени смятат, че този череп е на доисторическо животно още неизвестно  на науката.

През  1995 г. в Южна  Америка  археолози също открили странен череп с необичайно удължени форми , които сега се съхраняват в перуанския  Museum Perakasa. Учените предполагат, че той е на не по малко от 10 хиляди години . Много смятат ,че е неоспоримо доказателство за посещения на Земята от извънземните цивилизации .

В Щжна Америка открили черепВ Южна Америка  археолози също така открили  странен череп с необичайно удължени форми

Някои изследователи са склонни да мислят, че  причина за такава подобна форма  се явява генетична мутация, но най правдоподобна  е хипотезата е,че удължаването е направено изкуствено. По някакви навярно , религиозни причини, в този район  на планетата древните хора практикували изменение формата  на черепа , за което на новороденото дете слагали бинт на главата за да придобият поразителния резултат. Подобни екземпляри се срещат и сред черепите на инките.Така ,че по скоро никакви дълго глави извънземни не са прелитали при нас.

А ето така наречения  череп на детето Таунга, е открит през  в 1924 г. в северозападна  Южна  Африка, по форма  приличал на тиква . Много години смятали, че той принадлежал на маймуноподобно същество на възраст три години. Въпреки това неотдавна  Ли Бергер и Рон Кларк от з университета в Witwatersrand (ЮАР) изказали предположение,че черепа не е на земно същество, а  на хуманоид, който умрял при удар в острите камъни .

Череп ТаунгаЧереп  на детето   Таунга

Струва си да се спомене и за черепа така наречения звездно момче  , открит в в Мексико  през  1920 год, но скоро попаднал в ръцете на руски учени. Той явно е принадлежал на дете, но е  доста странен. Например, смята с, че в него могли да се намират три мозък, а не два, както е у обикновените хора.. Голям за дете е и обемът на мозъка  — 1600см3 (у възрастен а средно — 1400 см3). Форма и разположението на очниците е също така необикновена.

Ако се говори за аномални находки, то не трябва да не се спомене и за знаменитите  кристални  черепи. Открити в Южна  Америка  и други части на света , те до сега представляват за учените неразрешима загадка. За какви цели са  предназначени тези уникални изделия? Как са могли да ги изработят?

През   1927 г. на разкопки на древния храм на майте в британски  Хондурас (сега Белиз)бил открит най знаменития от кристалните черепи  поучил названието си Mitchell-Hedzhes или  Skull Rock.

По разкази на Anna, приемна дъщеря на известния британски археолог
Mitchell-Hedzhesa, която го е намерила, в първите дни след «комуникацията» със своята удивителна находка, в нея започнали да стават поразителни видения.

Тя буквално се принесла във времето на майте, наблюдавала техния живот, ритуали, живот, виждала цветущи градове. През 1927 г. било изказано предположение, че черепа по някакъв непостижим образ можел да запазва информация за това време, когато този шедьовър бил създаден.

Череп Рока

Черепа  на  Рока

През  60-те г. на XIX в. в Мексико намерили кристален череп, съхраняващ се от 1898 г. в Британския  музей, който изследователите смятат за опростено копие на черепа на Митчел-Хеджес. За разлика от Черепа на Рока, в който долната челюст е направена отделно, този е монолитен.

И двата черепа, по оценка на специалистите, са женски по своите параметри и са съизмерими с истинските. Били предприети опити за пресъздаване на образите на тези тайнствени дами, които послужили за образци за създаване на тези уникални предмети.

Въпреки че реконструкцията на черепа били проведени в две различни институции, те дадоха подобни портрети от индийски момичета.

Кои били те?

Младата царица потънала в дълбините на Атлантида, или дъщеря на владетеля на Маите?

Голямата загадка на кристалните черепи е тяхната изработка. По мнение на някой експерти ,направата на такива ешдьоври без използване на съвременна технология е невъзможно. Например, специалисти  от  известната  фирма «Хюлет Пакард», изследвали Черепа на Рока, заявили , че по всички закони на кристалографията черепът трябва да е разтопен още в началния стадии на изработката на изходните материали.

Един от учените изчислил ,че за изработката на подобен череп ,са необходими не по малко от  7 млн часа. Разбира се , след изказване  на специалистите възникнала хипотеза ,че черепите са дело на ръцете  на извънземните (видимо на нашата  планета те нямало с какво повече да се занимават)

Лично по-моето скромно мнение е , че производството на кристални черепи включва високо  развита земна, цивилизация загина в някои глобален катаклизъм.

Не трябва да се забравя,че историята на нашата цивилизация  на Земята знае не малко различни аномални куриози.

Например, Роберт Рийпли, открил по цял свят мрежа от музей, през 1930 г. в Манджурия фотографирал китаец с рога, а във вестник «Аргументи и факти»е била издадена снимка на баба с рога, в Ботсвана има племе   «хора -щрауси », които  на краката си имат само по два пръста (синдром клещи).

Много представители на човешкия род до сега умело се погрозняват. Нима бирманските жени не, удължават шията си с пръстени .

Както доказват фактите, човечеството притежава не голямо количество знания за историята на планетата Земя и живота на нея. В последно време изследователите не опровергават, как по рано на Земята са живели много същества ,за които се разказват легенди и митове.Така не веднъж са намирани доказателства за съществуване на великани ,циклопи  гномове,дракони.

Навярно причина за изчезване на тези странни същества е човека. Може би един ден, прародител на съвременния човек, ще се разглеждат с интерес скелети са все още съществуващите в  нас животни.