Home Други Дамски бански монокини – модни предложения за лято 2022

Дамски бански монокини – модни предложения за лято 2022

113
бански монокини

Може би, мнозина от вас знаят, че монокините са се появили през 60-те години на миналия век и съвсем не са имали днешния си вид. Названието се харесало на дамите. Към модела се проявил необичайно голям интерес и през годините той достига до днешния си вид, за да задоволи желанието на дамите за нестандартен и красив стил на плажа, осигуряващ комфорт и загар. Съвременният вариант на този модел е нещо средно между цял и бански в две части : от цели модели с дълбоки изрези и без гръб, до модели, при които горната и долната част са съединени с тънка лента, шнур или синджир.

При много монокини коремът е открит, когато върхът и долната част са съединени символично. Или пък – цели отпред, с дълбоко V-образно изрязан гръб. Има и модели с асиметрични или необичайни изрези и разрези. С една тънка презрамка или с множество тънки връзки.

Модерните за лято 2022 цветове на монокините са разнообразни за различните марки. На подиумите могат да се видят най-различни варианти на този модел – много актуални ретро бански, сравнително по-закрити, както и монокини, приличащи повече на рисунки по тялото.

Модни монокини можете да намерите в онлайн магазин ПИПИЛОТА.

Актуални са рисунки на цветя и абстрактни щрихи от 80-те години.

Пастелните цветове красиво подчертават женския силует. Да не подминаваме и романтичните волани, ресни и ленти. Класическите черно и бяло си остават отново силно модни, защото отлично подчертават красивия загар на кожата и придават на фигурата стил и съвършенство.

Впечатляващите монокини с контрастни рисунки или с богата декорация от камъни изглежда изискано и разкошно. На мода са разнообразните завършващи елементи и интересните декоративни детайли. Тази тенденция не подминава и плажната мода. Затова често дамските бански са украсени с къдри, волани, дантела, вплетени елементи, кадифе, огромни цветя, брошки и какво ли още не. Както и с детайли в моден морски стил или етнически рисунки. А уверените в себе си жени могат да си сложат монокини в леопардов или друг хищнически принт.

Добре е монокините да са  опънати по тялото, за да изглеждат добре. Те осигуряват добър загар. Могат чудесно да се комбинират с шорти, лека пола и жилетка за вечерна разходка по брега.

По-откритите модели на този тип бански са препоръчителни за пропорционалните силуети. Но може и визуално да удължи фигурата, както и да помогне за визуално стесняване на по-широката фигура. По-закритите варианти монокини могат да носят по-закръглените дами, особено ретро вариант. Дамите с пищни форми също могат да носят такъв вариант, но е добре той да е с чашки. А жените с малки гърди могат да се спрат на модел с драперии или фигурални изрези .

За лятото на 2022 можем безусловно да кажем, че монокините са истинска дизайнерска находка със своя прост дизайн, разнообразни топове и бикини, обединени в едно цяло. Всяка дама може да избере модел с бра, пуш ъп, бандо или халтер, в зависимост от своята фигура. А точният избор модно и стилно ще очертае силуета. Разнообразни са не само горните части на монокините, но и долните – слипове, танго, шорти. Най-важен детайл си остава съединителният елемент между горната и долната част във вид на интересно конструирана лента, връзки, синджир или халка.

Необичайно красиви и привлекателни за плажа, този вид бански костюми често са изпълнени в един цвят, което придава особен шик на модела.Ако искате да направите впечатление на плажа и да подчертаете достойнствата на фигурата си, изберете монокини с акцент на една или друга част от тялото. С дълбоко деколте, с изрези на корема или прорези на талията.  Любителките на стилни бански монокини, странично изрязани, ще харесат и моделите с кръгла кройка на корема. Красиво изглеждат и вариантите с възел, в областта на корсажа. Къдрите и воланите си остават в тенденция като декорация. Защото придават на визията нежност, игривост и романтично кокетство. Интересно и стилно изглеждат и монокините с шнурове и тънки ленти в зоната на деколтето, талията или отстрани. А завързването на върха отпред е сред най-модните летни тенденции.

И да не забравим – на пика на популярност при монокините са ярките цветове като жълто, оранжево, алено, изумрудено. Модни са както еднотонните модели, така и разноцветните, украсени с точки, ленти, карета.

Ако се питате с какво да носите своите монокини на плажа, то възползвайте се от съветите на стилистите. Съчетайте ги с широкопола шапка, къси шорти или пола.Или изберете свой собствен вариант, който ще ви дава усещане за красота и комфорт.

Хубаво лято!