Home Бизнес Декоративни ПВЦ панели и плоскости за врати – начини на приложение

Декоративни ПВЦ панели и плоскости за врати – начини на приложение

155
pvc врата

При извършване на ремонт в апартамент или къща често възниква въпросът за избора на материали. В края на краищата те трябва да бъдат както привлекателни, така и с високо качество и да отговарят на избрания интериор.

Съвременният пазар предлага огромен брой довършителни материали и напоследък сред тях започнаха да се открояват PVC панели. Поради разнообразието от възможности за този материал, можете да експериментирате. Изобилието от възможности обаче може да ви накара да изберете най-подходящия материал за дълго време. От БГ Пласт 1 ЕООД ще помогнат!

Свойства и характеристики

За да разберете какво представляват PVC панелите, първо трябва да разберете какво крият тези три букви зад тях. Всъщност всичко е изключително просто – те означават поливинилхлорид (органичен полимер). Това е вид пластмаса със своите предимства и недостатъци. Доверете се и на БГ Пласт 1, където ще намерите такива материали.

Този полимерен материал се използва за декорация и си струва да се отбележи, че наскоро той стана очевидно много популярен. Съставът на поливинилхлорида включва хлор (57%), въглерод (42%), водород с примеси (около 1%). Много рядко, но все пак се установява, че оловото се добавя към състава на PVC като стабилизатор. Разбира се, поради този компонент имаше слухове, че панелите са нездравословни. Днес обаче оловото се заменя с цинк и калций в равни пропорции и следователно те са напълно безвредни.

PVC може да се използва при температури от -50 до +60 градуса. Освен това е препоръчително панелите да се използват за вътрешна декорация. Това се дължи на факта, че температурната разлика в помещенията през деня не е твърде силна. Разбира се, има видове панели, например за довършване на балкон, които са устойчиви на силен студ или слънчева светлина. Освен това те спокойно понасят температурни скокове.

Здравината на панелите зависи от това колко процента от поливинилхлорида те съдържат. Броят на ребрата също влияе върху здравината. Освен това ребрата не трябва да се показват през предната страна на панела.

Цветовете и текстурата на PVC панелите изобщо не са ограничени. Днес можете да намерите както бяла класика, така и стил дърво или камък и можете да получите абсолютно всякакъв нюанс по поръчка. Струва си да се отбележи, че при боядисване на този довършителен материал се използват бои на водна основа.

Повърхността на панелите може да бъде матова или лъскава. Технологията на производство е същата – лакиране, непосредствено след полиране панелите се подлагат на допълнителна обработка. Такова покритие носи не само декоративна функция, но и защитна. След тази обработка материалът става антистатичен, устойчив на износване, устойчив на механични повреди (драскотини), а също така по-добре толерира ултравиолетовото лъчение.

Предимства и недостатъци

Пластмасовите панели, които също са широко известни като пластмасови облицовки, са изминали дълъг път, докато не бъдат оценени. За да разберете защо напоследък са станали популярни, струва си да знаете техните плюсове и минуси.

Разбира се, струва си да започнете с положителни качества:

  • Достъпна цена –  Това качество може спокойно да се нарече най-важното предимство на PVC панелите. Цената на този материал е няколко пъти по-ниска от повечето други материали за декорация. Освен това, въпреки ниската цена, пластмасовите панели също имат отлични свойства.
  • Лесно инсталиране – Много е лесно да се работи с PVC. В резултат на това те често се сглобяват независимо, което спестява пари за услугите на специалист. В допълнение, лекотата на използване също спестява време за завършване.

Отрицателни качества:

  • Изкривяване поради внезапни промени в температурата. Разбира се, в определен температурен диапазон този материал служи добре. Ако обаче има рязък скок, например с 20 градуса (няма значение в коя посока), тогава той може да се деформира.
  • Намаляване на площта – Понякога в помещенията е необходимо да се използват допълнителни конструкции за монтаж на панели. Например, ако стените са много извити, първо трябва да инсталирате дървена или метална рамка. В резултат на това площта на стаята може да намалее до известна степен.