Home Други Феномена телепортация

Феномена телепортация

324

Въпроса  за пространството и времето винаги е вълнувал човека.Надарени умове и светила са се сблъсквали със този феномен.Мнозина са изказали мнението,че нещо, което се е случило или ще се случи си остава завинаги така,че това събитие няма начало и край.И ,че отправна точка между миналото и бъдещето не съществува.Като доказателство за такива теории,може да се дадат факти и събития,които са станали или ще стават,чрез така наречените оракули или шамани. Това са хора,които могат да пробият времевото пространство и да видят събития,които са станали,или ще станат. Някои антрополози и изследователи определят шаманите като посредници между материалния и духовния свят, които пътуват между световете в състояние на транс. Когато попадне в света на духовете, шаманът общува с тях и иска помощ за лечение, за добър улов или за промяна на времето. Шаманизмът се основава на схващането, че видимият свят се контролира и е населен с невидими сили или духове, които влияят върху живота на хората.

Так, например, през октомври  1966 година, когато в Уелс  паднала вагонетка в  минна шахта  убила 144 човека, английските учени предложили  на всички ,които виждали нещастието .Оказа ли се  76 човека , при което  24 от тях съумели да представят своите пророчества със убедителни доказателства .

Историка  Адолф Джозеф Тойнби (1889 1975) директно говорил за своя   „провал  в карма на времето“. В Гърция той наблюдавал бунта, започнал в   Ефесе , бил свидетел на боя в Mietrа (1820 г.) по време на война за независимост на Гърция  , а  веднъж за свой голям ужас , се видял  сред битката  при Фареал (197 год до н.е.). Това е  то „провал“, по думите на  Тойнби, и това го подбудило да напише десет томната  „История на света „.

Ето и друг случай . Командир  на ескадрилата на английските Кралски въздушни сили (по късно маршал в авиацията ) Виктор Годар през  1934 година , за свое изумление направил пътуване в бъдещето . Прелитайки над Шотландската пустош , той попаднал в гръмотевичен облак  и бил принуден да се снизи за да уточни курса,ориентирайки се по изоставеното летище близо до град    Дрийм. Бързото спускане  се оказал града под ярките слънчеви лъчи . Сградите,които той смятал за разрушени ,се  оказали невредими ,а на пистата  долу непознати самолети с непозната конструкция ,около ,които се намирали работници по наземната служба облечени в синя униформа (различаваща се от тази,която била приета по това време във военно вуздушните сили). През  1939 година  Годар бил назначен да служи в новооткрития аеродрум на  Дрийм. Той побързал да прилети  .., за да види картината ,която  помнил през 1934 година.

Някой учени говорят за  така наречения интересен загадъчен феномен „моментално възпроизвеждане на миналото  “ (МВМ), като разновидност на  „скок във времето „. Става дума за това  , че минути преди смъртна опасност ,хората виждат, за много малка част от времето картини от своя преминал живот ,особено в детството си със най малките подробности. Но трябва да  се отбележи ,че в моменти на такъв род на биологична критична или смъртна опасност  ,човек може да види не само своето минало,но и бъдещето . А това вече е необяснимо.…