Home Други Хубав лаптоп за малко пари – мисията е възможна

Хубав лаптоп за малко пари – мисията е възможна

508

Лаптопите се превърнаха в неразделна част от ежедневието за много хора – от ученици до пенсионери. Технологиите постоянно се развиват, и заедно с това цените падат – ако средната цена на сносен лаптоп до преди 3-4 години беше около 1000 лева, то в момента може да се намери приличен модел за около и под 800 лв.

Въпреки това не всеки е склонен да се раздели с подобна сума, освен ако мобилния компютър не е наистина необходим. Хубавото в случая е, че препълненият пазар на нова техника и постоянното обновяване на офис машините позволява да се развие доста сериозен като обеми и мащаб пазар на всякаква техника втора употреба.

Немалка част от този пазарен сегмент обхваща точно лаптопите втора ръка. Употребяваните мобилни компютри са всъщност доста добро решение за бюджетна покупка, защото почти във всички случаи разполагат с остатъчна гаранция (ако се купуват от човек), или са преминали цялостен преглед и имат нова гаранция (осигурена от продаващата фирма и в рамките на от 3 до 12 месеца).

Защо си струва да си купим лаптоп втора ръка?

На първо място това обикновено са качествени мобилни компютри от реномирани производители, които преди продажба са преминали тестове и обновяване. Цената им е в пъти по-ниска от това, което са стрували като нови, а в същото време показателите им отговарят на всички изисквания за средностатистическата ежедневна употреба.

Заедно с това лаптопът втора употреба често разполага с гаранция, каквато предлагат и магазините за нова техника, но на доста по-добра цена. Ако изискванията към преносимия компютър не са особено специфични, няма никаква причина да изхарчим повече пари, само за да „свалим найлона“ на новия си лаптоп.

Много често експертите от магазините за техника втора ръка са по-запознати от продавачите в стандартните магазини, така че спокойно бихме могли да се доверим на тяхната препоръка за подходящ лаптоп за нашите нужди. Такъв пример за  покупка на лаптопи втора ръка е онлайн магазинът на Пласико, където бихте могли да попитате и да получите изчерпателна информация за покупката на следващия си мобилен компютър.