Истината за планетата Нибиру

  354

  1

  В Интернет от доста  време се пише за опасността  от планетата Нибиру,или още известна като планетата x  или  10-планета.Понеже темата е доста интригуваща,а източниците са различни реших да се поразровя в нета ,за да разбера самата истина .Много е написано за планетата Нибиру .но истината е съвсем друга.Искам да ви представя мнението по темата на  професионалист,човека,който най добре може да даде вярна представа за това.

  И  така представям ви статията поместена в http://uvovki.obychnogo.net/cont/planeta-nibiru-ugrozhaet-zemle-katastrofoi

  Планета Нибиру угрожает Земле катастрофой?

  Планетата Нибиру застрашава Земята с катастрофа?

  1

  Напоследък  все по често започна да се появява в Интернет съобщения за някаква далечна планета  Нибиру известна  също като: Нибиру, Nubiru, планета Х), който навлиза  от дълбините на космоса, в Слънчевата система. Като астроном искам да информирам читателите на моя блог  . Също така искам да предупредя  , че при запознаване със материалите по тази тема да бъдете много внимателни! Не забравяйте, че скептицизъм и съмнения в комбинация с любопитство – да научите  истината,  може да засили вярата на всеки мит, така че ще го приемат за истински.

  1

  След ,като се запознах със материалите по този тема , аз като астрофизик мога да кажа,че много от статиите и съобщенията не са написани от учени ,а от хора ,които не са добре подготвени по астрономия. Изложени са факти от различни източници ,на които името на планетата е взето неизвестно от къде. Източника и фамилията на учения,потвърждаващ описаните факти  липсва.

  Нибиру застрашава Земята ? две думи за   Нибиру.
  Това е една хипотетична планета, която вече лети в пределите на Слънчевата Система и вече предизвиква изменения в планетите ,а за бъдеще  може да доведе до катастрофални разрушения на Земята.

  Ако тази планета беше действително велика както е описано – по-голяма от Юпитер, и вече се намира в Слънчевата Система  , то вече биха я наблюдавали хиляди астрономи професионалисти и любители , което не е така .

  Моето мнение.Писма на щастието „, в което   принудата от заплаха  да го препратите  по нататък вече не се ползва с популярност.   Сред масите ,като през   90-те  години , отново се заговори за приближаване Края на Света . Много хора не могат да живеят без страх – това е факт.

  Аз не вярвам и не ви съветвам, че през  2012 или други следващи години ще бъде края на Света ,или глобални бедствия ,могат да застрашат човечеството. Заплахите са много през миналата година и десетилетие.  Всяка  година   религиозни секти и отделни хора  дават прогноза за Края на Света и катаклизми. И те не се сбъдват. И второ, относно Нибиру всички факти са неясни и много трудно могат да бъдат проверени. Предсказания, трактовки и т.н.т.  Астрономите от цял свят са десетки хиляди  , има и търговски обсерватории и хиляди любители с огромни телескопи. Въпреки това нищо подобно не са видели.

  Предполага,че е възможно планетата   Х (Nemesis, Hercolubus, както още я наричат ) може да съществува и действително може да лети близо до Слънцето веднъж на няколко хиляди години , но за сега е неизвестна на  официалната наука астрономия . Няма доказателства доказващи за нея.

  Защо не мога да повярвам 100% на статии и съобщения във вестници и съобщения по TV -не са специализирани в тази сфера на науката и в частност астрономията ?
  На тях са им нужни сензации те се нуждаят от целогодишни доклади ,съобщения със съзнателно преувеличаване и изопачаване на фактите .
  През  2007 година вестниците писаха,и стотици хиляди ползва тели на форуми в Интернет мрежата относно предполагаемо сближаване на Земята с Марс. При ,което точно е указана датата и даже времето ,когато може се види Марс на небето особено ярък и голям. Ето изрезка от подобна новина.

  „27 август Марс ще се доближи и ще бъде само на  в 34,65 хиляди мили от Земята ! 27 август в 00.30 наблюдавайте това зрелище.То ще изглежда като две луни  над Земята !

  Следващия път ,когато Марс ще бъде така близо до Земята ще бъде чак през   2287 година. Споделете тази новина със своите близки и приятели ,защото никой живуща на Земята не е виждал такова нещо“

  Разбира се никакво сближаване не било и Марс не би могъл да изглежда ,като втори лунен диск на небето! Както и не могат такива събития да се случат рязко  и с точност до часове и минути. Въпреки това милиони хора повярвали и излязли в определената вечер ,но нищо  не са видели .Марс в тази нощ бил също такъв, както миналия месец .
  Големи противостоения с Марс  и  (сближавания с Земята )се случват  , но във този случай това не било. Марс е била видим в небето, подобно на всеки две години.

  Лектор Харьковского планетария, магистр астрономии, Владимир Кажанов. Закончил кафедру астрономии физического факультета Харьковского Университета им. В.Н. Каразина.