Home Други Италиански учени съставили портрет на хората от бъдещето

Италиански учени съставили портрет на хората от бъдещето

358

Итальянские ученые составили портрет людей будущего

Италиански учени  продължават да изграждат прогнози за това,как човека може да еволюира: хората на бъдещето ще се различават  значително от нас.Според една от прогнозите ,в далечното бъдеще ,хората от двата пола включително и потенциално красивите момичета ще са без коса,а у мъжете ще престане да расте брада.

Независимо от явна загуба на естетика  ,хората ще спечелят в икономия на водни ресурси ,смятат учените – няма да се изразходва вода  в сегашните мащаби за миене на косата и бръснене.

Както смятат изследователите , всички хора след време  ще имат дълги ,тънки пръсти – удобни при използване на клавиатура  на  компютър или други сложни операции, пише InoPressa позовавайки се на италианския вестник  La Repubblica.

Не за първи път се правят прогнози за промяната структурата на зъбите  .На хората ще престанат да излизат мъдреци.
Философа Франческо Кавалли Сфорца казва,че електронния и информационен прогрес ще доведе до определени последствия за нервната система . „“Днес децата вече имат възможността, непозната преди поколение, – съгласен със него е представителя на Италианската асоциация на педиатрите  Джузепе Саджезе.

Учените са уверени в едно , че като цяло човечеството ще бъде с по висок ръст. Както се пише във вестника например  в  Италия – сега с  20% от хората са с повече от  180 см,след войната такива хора са били едва  6%.

В същото време, някои футуристите са на мнение, че формата на Хомо сапиенс няма да се промени, въпреки всички сътресения. От гледна точка на антрополози, само сериозно природно бедствие, може да даде тласък към  суровия естествения подбор.

Психолозите, от своя страна, предупреждават, че бързото развитие на електронни устройства и друго оборудване, както и нарастващото увеличаване на количеството информация, неминуемо ще доведе човечеството до заболяване на нервната система, както и маса ще бъдат разпространени затлъстяването и депресията.

По мнение на учените процеса по изменение на вида  Homo sapiensвече е започнал . Съгласно резултатите от изследването на френски учени -обонянието при хората вече е станало доста по слабо ,от колкото у предците ни ,така например  72% от гените за обоняние мутирали като ненужни . Някой учени предполагат ,че следващата крачка ще стане пълна атрофия на носа .

На зъбите може да се отрази употребата на  голямото количество консерванти  , захари и отсъствие на груба храна може да предизвика пълното им изчезване .  По мнение на някой футуролози  ,вече от средата на   XXI века у повечето жители на Земята ще бъдат със кафява или тъмна кожа и наклонени очи –  така европейската раса ще заплати съзнателното нежелание да се размножава  .

Също така учените ,предсказват ,че е възможно намаляване на мускулната маса на хората. Сериозно ще се увеличи количеството на леваците ,сега този процес е вече започнал.  Според една теория  природата е решила да се възстанови популацията на талантлив ляво ръки , загинали в каменната ера във сблъсъци  със войнствените десно ръки .
Според американски учени ,примерно след    две хиляди години ,  от голямото замърсяване на атмосферата  човешкото око значително  ще намалее и ще придобие втори клепач. Промяна ще има и в кръвоносната система , която ще извличане голямо количество  кислород от въздуха ,който все още е останал . По мнение на учените , човешката кожа ще стане по груба , за да се противопостави на изгарянията от химически замърсявания в атмосферата и активното слънце.

По една от версиите ,ушите също ще претърпят изменения  и на тях ще се появят гънки  – така хората ще се защитават от шума. Бъбреците  ще придобият нова функция – те ще извличат вода  от урината и ще я запазват във тялото. Много антрополози смятат  , че главата нама да бъде толкова кръгла ,но доста по голяма  – заради увеличения мозък на черепа .

У човека ще се появят и нови способности  – например,възможността за общуване на ниво телепатия   .