Home Други Как да изберем перфектния мъжки часовник

Как да изберем перфектния мъжки часовник

402
избор на мъжки часовник

Нека започнем с основните неща. Мъжките часовници се предлагат в различни стилове. Можете да избирате между класически, спортни и изискани часовници. Има часовник за всеки стил и повод.

Познаването на вашите предпочитания е първата стъпка в избора на подходящия тип и модел часовник. Привлича ли ви класическият, минималистичен вид или предпочитате смел, спортен дизайн? Разбирането на вашия стил ще ви насочи към правилния избор.

Фактори, които трябва да вземете предвид при избора на мъжки часовник

 1. Механизъм на часовника

Сърцето на всеки часовник е в неговия механизъм. Можете да избирате между автоматични, кварцови или механични. Всеки тип механизъм има своите уникални характеристики. Автоматичните часовници се ценят заради изработката си, докато кварцовите са известни със своята точност.

 1. Циферблат и дисплей

Циферблатът трябва да резонира с вашия стил. Арабски цифри, римски цифри или обикновени часови маркери – няма  грешен избор. Освен това, решете дали предпочитате аналогов или цифров дисплей.

 1. Размер на часовника

Вземете предвид размера на китката си, когато избирате диаметъра на корпуса на часовника. По-големите корпуси могат да направят впечатление и са подходящи за по-големи китки. За сравнение, по-малките корпуси предлагат по-пропорционално и удобно прилягане за тези с по-малки китки.

 1. Каишка или верижка

Колекцията от часовници позволява на мъжа да променя и допълва визията и стила си  спрямо различни поводи и настроения. Това е единственото бижу, което може да се превърне във ваш подпис, който привлича комплименти и внимание.

Кожената каишка, металната гривна или гумената лента могат да повлияят на цялостния вид и удобството на часовника. По отношение на цвета, черните каишки са универсални и се съчетават с всичко мъжко.

 1. Устойчивост на вода

Уверете се, че часовникът ви има достатъчна водоустойчивост, за да издържи на пръски или потапяне във вода. Тази характеристика е от решаващо значение, ако водите активен начин на живот или го носите ежедневно. Водоустойчивостта на часовника е от съществено значение и за дълготрайността и гъвкавостта му в различни сценарии.

Съвети за закупуване на перфектния мъжки часовник

 1. Определете бюджет

Определете каква сума сте готови да инвестирате. Качествените мъжки часовници се предлагат в различни ценови диапазони. Определянето на бюджет ще стесни възможностите ви.

 1. Проучете марките

Проучете реномирани марки, известни със своята изработка и надеждност. Обърнете внимание както на утвърдени имена, така и на нови производители на часовници.

 1. Изпробвайте, преди да купите

Опитайте часовника на китката си, когато е възможно, за да се уверите, че той ви пасва и стои добре. По-важното е да проверите дали допълва стила ви. Ако купувате онлайн, проверете за условията за връщане, ако е необходимо.

 1. Прочетете отзивите

Възползвайте се от онлайн ревюта и форуми, за да съберете информация от други потребители. Техният опит може да ви помогне да решите кой стил и марка мъжки часовник да закупите.

 1. Поддръжка

Помислете за дългосрочната поддръжка на вашия часовник. Механичните могат да изискват периодично обслужване, докато кварцовите обикновено не изискват поддръжка. Можете също така да попитате в магазина, от който планирате да закупите новия си часовник, дали предлага услуги по поддръжка, за да не се налага да търсите друго място.

 1. Гаранция и сертифициране

Ако мъжките часовници са инвестиционна стока, уверете се, че имат гаранция. Потърсете сертификати за автентичност и качество. Някои бижутерийни магазини  предлагат и сертификати за оценка и застраховка.

 1. Доверете се на инстинктите си

Доверете се на инстинктите си и изберете часовник, който отразява вашата индивидуалност. Вашият часовник трябва да бъде продължение на самия вас. Винаги избирайте мъжки часовници, които ще се съчетаят добре с вашия стил.