Home Бизнес Как да обработваме земята с трактор и плуг?

Как да обработваме земята с трактор и плуг?

1065

Орането с плуг е необходима дейност, която земеделците извършват, за да подготвят земята за сеитба. Преди появата на съвременни и модерни трактори, за тези земеделски практики са се използвали коне и други едрокопитни животни. В тези години тракторите се използват основно за дърпане на плугове, чиято главна цел е да преобръщат, разрохкват почвата, да унищожават плевелите и да я снабдяват с хранителни вещества и минерали. Качествената обработка и подготовка на земята за сеитба е от изключително значение, тъй като тя определя ползотворното засяване и отглеждане на култури. Орането с плуг изисква търпение, прецизна работа и знания. Добрата практика на земеделците и употребата на подходящите плугове MASS гарантират ефективността и качествената реколта.  За това нека научим как се оре с трактор и плуг, за да постигнем този ефект.

  • Закрепяте плуга към трактора, след което трябва да се убедите, че двете части са надеждно свързани и няма опасност от разкачване. Остриетата на плуга са тези, които ще прорязват почвата. Лопатите се използват за повдигане и преобръщане на земята, създавайки бразди, в които ще се поставят семената.
  • Запалете двигателя на трактора и го задвижете, дърпайки плуга по най-дългата страна на нивата. Когато се движите и завивате вдигнете плуга, докато изберете точно от къде ще започнете.
  • След като сте избрали мястото, от което започвате, снижете плуга към земята. Карайте трактора по нивата, като се опитвате да поддържате права линия. След като направите един ред, завийте, изравнете ножовете и започнете с втория ред. През цялото време докато орете, наблюдавайте за поява на камъни или други твърди частици, които биха нарушили хармонията в този процес и да нанесат нежелани поражения.
  • Повтаряйте тези движения в права линия по цялото поле, като винаги завивате и орете директно до предходния ред. Поддържайте една и съща скорост, която се препоръчва от производителя, за по-добри резултати.
  • Когато приключите, отстранете плуга от трактора. Закрепете дисков плуг. Тези дискови брани са вид плуг, който се използва за разбиване на много твърди и големи буци пръст, които се образуват в следствие на орането. Така гарантирате адекватната подготовка на земята за сеитба. Орането с тях се извършва по абсолютно същия начин, в отново права линия, като задължително всеки следващ ред е плътно залепен до предходния.