Home Други Как да търсим в интернет евтини самолетни билети?

Как да търсим в интернет евтини самолетни билети?

344

С повече планиране и предвидливост можете да летите до вашата обичана дестинация без това да повлияе значително на вашия бюджет. В тези няколко реда ще се опитаме да съберем седем полезни идеи, които ще ви помогнат да намерите по-бързо изгодни самолетни билети.

1. Обърнете внимание, когато в пресата и телевизията се споменава определена авиолиния, това означава, че най-вероятно към момента провеждат рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да предлагат временно по-евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота би трябвало да са по-евтини дни за летене. Това е валидно и за полети рано сутрин и късно вечер. По празниците билетите по правило са много по-скъпи. Това е валидно и за периода, когато всички си взимат отпуски през лятото и в края на годината.

3. Проучете пакетите на самолетните компании. Често ако наемете кола и резервирате хотелска стая от авиолинията, пакета ще ви излезе много евтин. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви струвало всичко, ако сами направите вашите резервации.

4. Направете ранна резервация. Колкото по-предварително резервирате вашите самолетни билети, толкова по-изгоден ще е вашия билет и вашето пътуване. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да имате план доста преди датата на която ще летите, но средствата, които ще спестите ако положите малко усилия ще бъдат значителна сума.

5. Използвайте сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в yahoo, bing или google с ключови думи „самолетни билети цени„, „евтини самолетни билети“, “ интернет самолетни билети “ и други, за които можете да се сетите.

6. Питайте се дали авиокомпанията, с която ще пътувате има програма за лоялни пътници. Може да се окаже, че и друг път ще летите с тази авиолиния, и ако съберете повече бонус точки може би ще летите по-евтино или ще имате някои бонуси. Не изпускайте тази възможност.

7. Обърнете внимание, че едни от най-евтините билети за полети се продават от нискотарифните превозвачи като: wizzair, изиджет, germanwings, Раен еър, Nikiair и други.