Home Други Как да защитим кожата си от слънчеви алергии

Как да защитим кожата си от слънчеви алергии

356

Специалисти в областта на дерматологията са стигнали до заключението, че двадесет процента от хората имат проблем с различните форми на слънчеви алергии, като по-засегната е нежната половина от обществото.

Честото излагане на слънце през горещите летни дни от годината е предпоставка за поява на слънчеви алергии и изгаряния. Обикновено последните се проявяват във формата на мехури и кожни обриви. Неприятните петна започват от горната част на ръцете, преминават по дланите, гърдите и стигат лицето ви.

Някои продукти биха могли да ви избавят от така неприятните кожни раздразнения, така че бъдете подготвени. Най-често използвани са крем-геловете с UVA/UVB защита, както и специалните спрейове срещу слънчеви алергии. Те са предназначени за чувствителна кожа и се нанасят безпроблемно на тялото ви.

Съвременните кремове ви предпазват от ултравиолетовите лъчи и ви защитават от бързото стареене на кожата. Този тип продукти могат да бъдат открити във всеки специализиран магазин за козметика на различни цени зависещи от марката и вида на изделието.

Не трябва да пропускате и лосионите помагащи за изглаждане и успокояване на кожата. Много от тях съдържат полезния витамин Е, който премахва свободните радикали причиняващи преждевременно стареене. В допълнение имат и хидратиращи комплекси осигуряващи пълна мекота и приятни чувства.

Препоръчваме ви кремове, лосиони и спрейове, които са ефикасни срещу пълния спектър на слънчевите лъчи (дълги или къси). Много от новите продукти са без силикони, парабени и не оставят бели следи след употребата им. Те са един сигурен начин за противодействие срещу изгарянията и силното лъчение на слънцето.

В обобщение

И защото знаем колко важно за вас, е да избегнете слънчевите алергии ви запознахме с някои от основните продукти, които можете да използвате при необходимост. Естествено направете и допълнителна консултация във вашия магазин за козметика, относно различните варианти и стоки. Искрено се надяваме, че сме били полезни със статията ни и ви пожелаваме здрава и красива кожа.