Home За дома Кога да помислите за индивидуален проект на кухня

Кога да помислите за индивидуален проект на кухня

9
Кога да помислите за индивидуален проект на кухня

Кухня по индивидуален проект избират всички, които държат обзавеждането на дома им да е стилно и създадено специално за тях. Кухните по поръчка безспорно са по-качествени и класни, но и значително по-скъпи. Съществуват обаче ситуации, в които ще си спестите много грижи и затруднения, ако предпочетете да ангажирате дизайнер, който да ви изготви индивидуален проект на кухня. Това е най-добрият избор ако помещението, предвидено за кухня в дома ви е прекалено малко или с ъглово разположение. Когато решите да се спрете на обзавеждане по индивидуален проект на кухня, ще имате думата за всичко – от качеството на материалите, до цветовете, които да преобладават в интериора.

Със специално изготвен проект на кухня ще оползотворите пълноценно наличното пространство

Това е особено важно за малки или ъглови кухни, в които ви се струва, че няма да може да поместите всичко необходимо. Когато дизайнер изготвя проект на кухня, съобразен изцяло с вашите нужди, ще предвиди шкафове с размер, подходящ за конкретното пространство, с което разполагате. Малките и ъглови пространства са истинско предизвикателство към креативността на всеки интериорен дизайнер, но обръщайки се към доказан професионалист, ще получите наистина идеен и функционален проект на кухня.

При всеки проект на кухня най-важно е удобното разположение на уредите

Практичният интериор е от решаващо значение при обзавеждането на кухня. Уредите, които най-често се използват за приготвяне на храна, трябва да са разположени в непосредствена близост един от друг, за да се достигат бързо, удобно и безпроблемно. При проект на кухня с ъглово разположение или при помещение с достатъчно ширина, може да помислите за оформяне на “работен триъгълник” между мивка, хладилник и печка. При проект на кухня, която заема дълго и тясно пространство е добре важните уреди да са разположени на едната стена.

Изготвеният специално за вас проект на кухня ще ви осигури уют и комфорт в сърцето на дома

Задължително изразете интериорните си предпочитания, когато наемате дизайнер, който ще изготви вашия проект за кухня. Споделете какви цветове предпочитате, кой стил на обзавеждане ви допада най-много, кои уреди ще използвате най-често, ще разчитате ли и на “помощници” в кухнята, желаете ли да бъде обособена кухненска библиотека или остров, който да използвате и като домашен офис, когато работите от вкъщи или искате да наглеждате дали децата си пишат домашните докато приготвяте вечерята. Всички ваши изисквания ще бъдат обмислени и по възможност удовлетворени, когато разчитате на професионален дизайнер, който да изготви проект на кухня специално за вас. Участвайте активно в процеса, за да сте доволни от резултата и да използвате с удоволствие и желание своята кухня!