Home За дома Кога да помислите за индивидуален проект на кухня

Кога да помислите за индивидуален проект на кухня

190
Кога да помислите за индивидуален проект на кухня

Кухня по индивидуален проект избират всички, които държат обзавеждането на дома им да е стилно и създадено специално за тях. Кухните по поръчка безспорно са по-качествени и класни, но и значително по-скъпи. Съществуват обаче ситуации, в които ще си спестите много грижи и затруднения, ако предпочетете да ангажирате дизайнер, който да ви изготви индивидуален проект на кухня. Това е най-добрият избор ако помещението, предвидено за кухня в дома ви е прекалено малко или с ъглово разположение. Когато решите да се спрете на обзавеждане по индивидуален проект на кухня, ще имате думата за всичко – от качеството на материалите, до цветовете, които да преобладават в интериора.

Със специално изготвен проект на кухня ще оползотворите пълноценно наличното пространство

Това е особено важно за малки или ъглови кухни, в които ви се струва, че няма да може да поместите всичко необходимо. Когато дизайнер изготвя проект на кухня, съобразен изцяло с вашите нужди, ще предвиди шкафове с размер, подходящ за конкретното пространство, с което разполагате. Малките и ъглови пространства са истинско предизвикателство към креативността на всеки интериорен дизайнер, но обръщайки се към доказан професионалист, ще получите наистина идеен и функционален проект на кухня.

При всеки проект на кухня най-важно е удобното разположение на уредите

Практичният интериор е от решаващо значение при обзавеждането на кухня. Уредите, които най-често се използват за приготвяне на храна, трябва да са разположени в непосредствена близост един от друг, за да се достигат бързо, удобно и безпроблемно. При проект на кухня с ъглово разположение или при помещение с достатъчно ширина, може да помислите за оформяне на “работен триъгълник” между мивка, хладилник и печка. При проект на кухня, която заема дълго и тясно пространство е добре важните уреди да са разположени на едната стена.

Изготвеният специално за вас проект на кухня ще ви осигури уют и комфорт в сърцето на дома

Задължително изразете интериорните си предпочитания, когато наемате дизайнер, който ще изготви вашия проект за кухня. Споделете какви цветове предпочитате, кой стил на обзавеждане ви допада най-много, кои уреди ще използвате най-често, ще разчитате ли и на “помощници” в кухнята, желаете ли да бъде обособена кухненска библиотека или остров, който да използвате и като домашен офис, когато работите от вкъщи или искате да наглеждате дали децата си пишат домашните докато приготвяте вечерята. Всички ваши изисквания ще бъдат обмислени и по възможност удовлетворени, когато разчитате на професионален дизайнер, който да изготви проект на кухня специално за вас. Участвайте активно в процеса, за да сте доволни от резултата и да използвате с удоволствие и желание своята кухня!