Home Други Който иска депутатска пенсия от 1500 лева, няма място в „Атака“

Който иска депутатска пенсия от 1500 лева, няма място в „Атака“

273

3

Поведението на напусналите парламентарната група на „Атака“ – Ваньо Хърков и Георги Димитров доказва категорично, че решенията на Централния сбор тези хора да не бъдат включени в кандидат – депутатските листи е правилно. Те сами се дискредитират по този начин, защото показват, че тяхното присъствие в групата на „Атака” е било само и единствено с цел да добият отново депутатско място. Това заяви в лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, предаде „Фокус“.

„Уточнявам много ясно, че нито аз, нито централното ръководство сме обещавали на когото и да било, че ще получи избираемо или водещо място в листите. Такъв ангажимент нямам към никого и всяко едно обвинение, че не съм коректен е спекулация”, подчерта Сидеров.

„Ваньо Хърков без да съобщи на ръководството на групата внесе подписка депутатите да получават по 1500 лева пенсия и това предизвика скандал. Това противоречи на цялата политика на „Атака”. Ние сме против привилегии, против луксове на властта. Два пъти му казвах да изтегли подписа си от това искане, не го направи.

През последните месеци депутатът Георги Димитров от Хасково не правеше друго освен да се кара с областния координатор на партията кой да оглави листата. Нападаха се и сриваха образа на партията и по този начин и показаха, че нищо друго освен службогонството не ги интересува. Това показва, че тези хора са били в „Атака” не заради идеята, а заради постовете. Напускането им няма да се отрази нито на кампанията, нито на резултата на партията на предстоящите парламентарни избори.“

По повод обвиненията на Хърков за прилагани от Волен Сидеров комунистически методи на управление и еднолични решения, лидерът на партията отговори: „Решенията на „Атака” не се взимат еднолично, те се взимат от Централния сбор по устава на партията”.

Във връзка с твърденията, че на извънреден конгрес ще бъде поискана оставката на Сидеров като лидер на партията, той каза: „Няма да има извънреден конгрес. Това не става по желание на този или онзи ренегат. Това става по съвсем друг начин, по устава”.