Home Бизнес Криза в Италия? Няма такава!

Криза в Италия? Няма такава!

441

В последно време чуваме по новините, че Италия е изправена пред сериозна криза, която може да съсипе икономиката на страната. Европа е настръхнала от положението на Гърция, Италия, Ирландия, Испания и т.н. но това изобщо не притеснява Министерството на отбраната на Ботуша, което си е поръчало 19 луксозни Мазератита при това бронирани, за лично ползване.

Покупката е предизвикала ред недоволства и протести срещу това решение, защото министерството планира съкращение на бюджета с 2,5 милиарда евро през следващите 3 години.

„Когато държавата е в криза и все още не е ясна съдбата на Италия, трябва ли министърът на отбраната да си поръчва 19 скъпи и луксозни коли, с които да попълни автопарка си?“, е казал представителя на опозицията Емануеле Фиано.

От своя страна министърът на отбраната Игнацио Ла Руса не е останал длъжен на опозицията и е нарекъл техните твърдения с култовата реплика „лов на вещици“, като е посочил, че автомобилите са платени с бюджет 2008-2009, много преди Силвио Берлускони да обяви, че ще има съкращения.

Изцепките на Ла Руса продължават, като заявява следното: „Какъв е проблемът? Купените автомобили са италиански и са по-евтини от германските им еквиваленти.“

За наше най-голямо съжаление все още не става известно колко точно струват поръчаните Мазератита от модела Quattroporte.