Home Бизнес Мрежи за сянка

Мрежи за сянка

254
Мрежа за засенчване

Мрежите за сянка се прилагат в най-често в градинарството и земеделието при отглеждане на различни култури, но се  използват също и за предпазване на скеле при ремонти, като строителни мрежи, вътрешна и външна декорация. Зелената мрежа се използва и като предпазна мрежа за птици.

Засенчващата мрежа се използва обикновено в разсадници на плодове и зеленчуци за намаляване на интензивността на слънчевите лъчи и в същото време за понижаване на температурата в сенчестото пространство. Освен това обаче тази пластмасова мрежа за сянка предпазва културите от естествени метеорологични смущения като вятър, дъжд, градушка, слана, сняг, птици и насекоми. Т. нар. селскостопанска мрежа се използва при производството на присадени фиданки и намаляване на смъртността им през горещите летни дни. Помага и за качественото сушене на различни агропродукти.

Селскостопанските засечващи мрежи понякога се използват и за защита в строителството. Те се монтират на строителната площадка, за да предотвратят падането на отломки от високите елементи на сградата, поради са известни още и като строителна предпазна мрежа.

Типове мрежи за сянка

Материали: Полиетен с висока плътност (HDPE) и анти-UV добавки

Ефект на засенчване: 15%, 35%, 40%, 50%, 75% и 90%

Размер: Ширина: 0,3-6м, дължина: неограничена (напр.: 3х50 м, 6х50 м)

Тегло: 35-240g / m2

Цвят: бял, черен, червен, син, жълт, зелен и в комбинации:

  • Зелено и черно: Спира вредните UV лъчи и придава естетичен вид. Използва се при защита на гроздови масиви за осигуряване на сянка и помага при сушене на селскостопанска продукция.
  • Черно и черно: Абсорбира и излъчва топлина вътре в оранжерията. Използва се в отглеждането на млади растения.
  • Бяло и черно: Разсейва светлината, която прозира в оранжерията. Използва се главно за цветя като гербери, антуриум и др.
  • Зелено и зелено: Подобрява процеса на фотосинтеза в растенията, което води до по-добра листна маса в декоративните растения.

Аксесоари: Въжета за завързване и уплътнения за лесен монтаж и допълнителна издръжливост

Основни приложения на засенчващите мрежи

Селско стопанство и градинарство

Мрежите за сянка се използват основно за осигуряване на сянка на оранжерии в сектора на земеделието, което е причината те да бъдат известни още като агро мрежи. Тези зелени мрежи са направени от 100% гранули HDPE. Тези засенчващи мрежи осигуряват различна плътност, варираща от 15% до 95%. Мрежата за сянка служи като бариера и е удобен инструмент, за предпазване на растенията от силно слънце и животни, и благоприятства реколтата.мрежа за предпазване на цветя

Мрежа против градушка

Полиетилен с висока плътност, супер стабилизиран срещу ултравиолетовите лъчи, използван за предотвратяване на увреждания от градушка при голямо разнообразие от култури. Висококачествена мрежа с най-нов дизайн, използвана за защита на плодове, храсти, пъпки и посадъчен материал от повреди, причинени от градушка. Най-често са плетени в широчина до 9 mtrs. Гъвкава, лека, здрава и лесна за изграждане и може да се постави върху прости опорни конструкции.

Мрежа за скеле / Строителна мрежа

строителна мрежаКогато се изпълнява строителен проект, е необходимо работното място да се огради с мрежи през цялото време, за да се предпазят работниците и обществеността от проблеми от падащи отломки и да се намалят рисковете от проекта. Освен стандартните строителни предпазни мрежи, на пазара се предлагат и строителни мрежи за засенчване на сградата и ветрозащитни мрежи за намаляване на праха и шума от работното място.

Вътрешна и външна декорация

Предлагат се специални видове мрежи за декорация. Този тип засенчващи мрежи се продават в различни размери и различни цветове и дизайн. На пазара има и двуцветни мрежи с всякаква ширина.

Мрежи за сянка с общо предназначение

Използват се в домакинства и бизнеси за различни цели – за намаляване на силата на вятъра, за преместване, за покриване на двор, като покритие на плувен басейн, за сянка на автомобили и друга техника.мрежа за предпазване от насекоми