Home Семейство Нов хитов сериал – „Влюбеният Шекспир“ по TV 1000

Нов хитов сериал – „Влюбеният Шекспир“ по TV 1000

348
Сериалът "Влюбеният Шекспир" ще забавлява българските зрители от март

В първия пролетен и най-женски месец в годината TV 1000 ще представи една от най-романтичните продукции за всички времена – „Влюбеният Шекспир“. Премиерата на наградения с цели 7 статуетки „Оскар“ шедьовър ще се излъчи на 2 март (събота) от 21:00 часа.

В седмицата на дамския празник 8 март в центъра на вниманието ще бъдат и драми, представящи велики женски образи във филми като „Литературният клуб на Джейн Остин“ (3 март, 21:00 часа) и „Изкупление“ (4 март, 21:00 часа).

Сериалът "Влюбеният Шекспир" ще забавлява българските зрители от март
Сериалът „Влюбеният Шекспир“ ще забавлява българските зрители от март

През март, дни след връчването на тазгодишните награди на Филмовата академия на САЩ , TV 1000 ще поддържа духа от червения килим и със селекция от номинирани и удостоени с „Оскар“ заглавия. Освен „Влюбеният Шекспир“, киноманите ще се насладят и на номинираната за бляскавия приз лента „Талантливият мистър Рипли“ (9 март, 21.00 ч.) – и двете продукции с участието на Гуинет Полтроу.

Именно ролята й във „Влюбеният Шекспир“ носи на магнетичната актриса „Оскар“ за главна женска роля. Филмът представя историята на младия Уил Шекспир (в ролята Джоузеф Файнс) през лятото на 1593 г., когато писателят е в тежка творческа криза. Притискан от задлъжнелия съдържател на провинциален театър, той се нагърбва със задачата да напише пиеса със забавен сюжет, която да покрие дълговете на неговия поръчител. Точно тогава Уил замисля драмата „Ромео и Етел, дъщерята на пирата“, която се превръща в първопричина за последващата любовна история.

Уил среща красивата Виола де Лесепс (Гуинет Полтроу) по време на прослушванията за пиесата с изцяло мъжки актьорски състав, дегизирана като младо момче. Така тя печели не само ролята на Ромео, но след поредица от недоразумения и вълнения – и сърцето на драматурга.

Успехът на „Ромео и Етел, дъщерята на пирата“ връща на Уил творческото вдъхновение. Виола става прототип на друг женски персонаж, а пиесата постепенно се превръща във великата драма „Ромео и Жулиета“. Премиерата преминава при огромен успех, но Уил и Виола се разделят завинаги…

Романтичната лента грабва феноменалните 7 статуетки „Оскар“ през 1998 г. – за най-добър филм, за най-добра актриса (Гуинет Полтроу), за най-добра поддържаща актриса (Джуди Денч), за най-оригинален сценарий, най-добра музика към комедия, сценография и костюми.