Home Други Нова теория за появата на живота на Земята

Нова теория за появата на живота на Земята

309

0

Американски биолог намери идеалното място за образуване на първия клетки.

Американски учен Хелън Хансма заявила, че произхода на всичко живо на Земята може да бъде не на този способ ,който е известен вече много години . Тя изследвала условията за появата и развитието на най-ранния молекули.Хипотезата на американска не поставя под въпрос наличието на органични вещества.. Нейните проучвания включва периода ,когато са се формирали първите протеини , РНК и следователно, клетка, пише „Новини наука „.

Хелън Хансма открила място ,идеално за образуване на клетки .Това са тънките различни слоевете на слюдата , тези слоеве са необичайно тънки на един милиметър могат да бъдат разположени един милион . Именно тук тук са всички условия за образуване на нов живот.

На първо място, е наличието на калий, който укрепва слоеве от слюда. Концентрацията на морето и клетъчни калий е много близка . По същия начин, богатството на натрий в морската вода, което мие слюда е много подобен на потока на кръвта в тялото ни. В допълнение, промените в сложни молекули в слоеве от слюда, са допринесли за промени в денонощните температури на въздуха. И накрая, на повърхностния слой на слюда. Тя е толкова гладко, че ДНК се чувства много удобно за развитие.

След всички предположения , може да кажем,че пред клетъчния живот ,напълно възможно би могъл да се зароди в слоя слюда.Последващото развитие на клетките може да доведе до разделяне на слоевете.И дори днес, можете лесно да намерите потвърждение на тази теория. Например, голям брой от протеини, липиди, нашите клетки имат отрицателен заряд, който също е присъщ на повърхностните слоеве на слюдата . Друго – разстоянието между групи фосфат на РНК е половин нанометър. И това е точно като на отрицателните заряди на слюда.

Американката твърди ,че в слоя слюда пред клетъчните организми са съществували в огромни количества преди те да биха могли да се развият и започнат самостоятелно съществуване много дълго време.

news.onru.ru