Home Здраве Няколко идеи за маниашко разпускане

Няколко идеи за маниашко разпускане

372

SPA център по гъделичкане

Оказва се, че гъделът може да бъде не само средство за „мъчение“, но и отпускаща процедура, естествено ако попаднете ръцете на професионалист. В спа центъра „Коскийарте“ (Cosquillarte – в превод от испански „погъделичкай се“ или „изкуство на гъделичкането“), намиращ се в испанската столица Мадрид, терапевтичните процедури се извършват с перо или пръсти в тихи и предразполагащи към реклакс стаи. Цената на това удоволствие е 25 евро за 30-минутна сесия, или 45 евро за цял час гъделичкане.

Макар да отваря врати само преди година, центърът вече се радва на редовни посетители и засилен интерес от страна на спа-центрове в далечни кътчета на света като Латинска Америка и Русия, които имат желание да предложат нетрадиционната процедура и на своите клиенти.

Змийски масаж

В Израел залагат на доста нетрадиционни процедури, при които човешката ръка е заменена от змии. Влечугите, които предизвикват пристъпат на паника у повечето хора, се увиват свободно около тялото на клиентите, като по този начин ги масажират.

Ако пък не можете да превъзмогнете своя страх към студенокръвните, то съществува и друга опция –  масаж с мишки. Е, вярно в някои предавания подобни експерименти са цяло изпитание, но оказва се има хора, които намират за приятно лазенето на гризачи по гърба им.

Спа салоните са особено популярни сред чужденците, които търсят силни усещания и искат да опитат нещо ново, а не на последно място са склонни да платят 80 долара за този масаж, който според специалистите има невероятен ефект върху кожата и тялото, като за по-дълбок масаж се използват по-големи змии, а за по-лек по-малки.

Ампелотерапия

Този вид SPA процедури са се прилагали още от древните гърци, които са използвали гроздето за лечение. Днес обаче те са най-популярни във френския град Бордо, чиято гордост са именно лозята и гроздето.

Местните хотели предлагат на своите клиенти релаксираща вана пълна с гроздов екстракт, след излизането от нея човек задължително се увива в затоплени одеяла, така се изпотява и изхвърля токсините. Към разкрасителните и очистителни процедури с грозде влизат и масаж с масло от гроздови семки, маски и ексфолианти от гроздови продукти за цялото тяло.

Лунотерапията

Съчетаването на разкрасителните процедури като подстригване, начало на диета, масаж и пр. спрямо лунната фаза не са новост. Това, което предлагат в Мексико и САЩ са стандартните SPA процедури, които обаче се извършват задължително сред природата и при пълнолуние, тъй като така се засилва ефекта от лунната светлина.

Вана с бира

Първо започваме с уговорката, че бирата от ваната е топла, но не само заради това не става за пиене, също така не е добра идея да купите няколко халби вкъщи и да се топнете в пенливата течност. Ако искате да се отдадете на това опияняващо спа изкушение, трябва да отскочите до Чехия, Австрия или Германия.

Открай време са известни благоприятните свойства на пивото върху организма, тъй като то съдържа полезни вещества като витамин B, протеини, минерали, ензими. Външното приложение на бирата помага за подобряването на кръвообращението и пълният релакс на мускулите и ставите, а резултатът е налице само след 20-тина минути в ароматната бирена вана.