Home Други Опасностите,които ни дебнат…

Опасностите,които ни дебнат…

250

1

Лекарите предполагат, че детето се е задушило от отровните газове Сн.: BulPhoto

Печка ”духалка” погуби първокласничка

Електрическа печка, тип “духалка“ стана причина за смъртта на първокласничка във Вълчи дол. Нелепият инцидент станал вчера рано сутринта, съобщи вестник „Позвънете новини“.

Момиченцето спяло в отделна стая от родителите си. Когато сутринта майката отишла да го буди за училище, заварила печката стопена, а детето лежало бездиханно.
Родителите извикали личния лекар, а той позвънил на “Бърза помощ“. Сигналът е постъпил в 7,55 часа. Спешните медици предполагат, че детето е починало от дихателна недостатъчност, която се дължи на вдишаните на отровни газове, отделили се при стопяването на пластмасата от вентилаторната печка.
В прокуратурата в Девня вече е образувано досъдебно производство по случая. „Работният текст, по който е започнато, е за причиняване на смърт по непредпазливост. На мястото е направен оглед от дежурна оперативна група и са иззети веществени доказателства“, обясни наблюдаващият случая прокурор Виолета Радева.
Тя добави, че за изясняване на обстоятелствата, довели до смъртта на детето, са назначени 2 експертизи – пожаротехническа и комплексна електрическа. „Електрическият уред е иззет като веществено доказателство. За момента не е ясно дали той е бил нов или стар, нито какво производство е“, уточни Радева.