Home Други На пазар в САЩ от дивана вкъщи

На пазар в САЩ от дивана вкъщи

394

Онлайн пазаруването вече е неизменна част от ежедневието ни, и това е видно не само от националните статистики и международните изследвания. Почти всеки ден колега в работата или съученик в училище се е сдобил с нещо ново, купено от eBay, Amazon, DealExtreme или друг глобален търговец. И тази покупка е с цена, по-ниска от цената, която би платил в местния хипермаркет или специализиран магазин.

Но по-ниска цена много често не е единствената причина хората да пазаруват от интернет магазини. Огромният избор също допринася за нарастващата популярност на онлайн търговията.

Един най-обикновен пример – искате да купите играчка на детето си – избирате си „Nerf“ от Hasbro и ако сте консервативен клиент, първо търсите в офлайн магазините в България. Бързо ще се убедите, че като цяло изборът е ограничен, а цените – доста високи.

Обикалянето по магазините (ако сте в столицата или голям град) ви омръзва, или просто магазините около вас са малко (ако сте в провинцията), и решавате да проверите как стоят нещата онлайн в българските магазини. Усещате поредното разочарование – отново стеснен избор и сравнително високи цени – половината от играчките, които детето ви е показвало на клипове в YouTube ги няма в страната.

И тогава се насочвате към  eBay и Amazon – оказва се, че наличните модели са в пъти повече, цените са по-ниски и единственият ви проблем вече е как да се сдобиете с желания Nerf, без да се излагате на риск от некоректен продавач или доставчик.

Оказва се, че и за този проблем вече има лек – на пазара има посреднически фирми за покупка от eBay и Amazon, които ще организират плащането и доставката на желания от вас продукт до дома ви. Техните експерти биха консултирали избора ви на търговец, ако имате нужда, както и намирането на конкретен артикул, ако това е необходимо.

И така се оказва, че да пазаруваш от eBay и Amazon е не само лесно, но и изгодно и гарантирано – и то без да напускаме удобния си диван вкъщи.