Home Бизнес Слънцето – енергията на бъдещето

Слънцето – енергията на бъдещето

390

Много хора се питат как да спестят пари и да понижат разходите си до минимум. Електроенергията e ресурс, които определено ни излиза скъпо, но пък е от жизнена важност и няма как да живеем без него. Тази енергия, обаче се добива от изчерпаеми ресурси и рано или късно те ще свършат. Поради тази причина специалистите съветват да не разхищаваме енергията, а да я пестим. Във високо технологичния свят, в който живеем непрекъснато се измислят и изобретяват все по-нови и по-иновативни технологии. Част от тях са соларнте колектори за топла, битова вода. Тези системи осигуряват необходимата на човека топлинна енергия безплатно, като преработват погълнатите слънчеви лъчи в топлинна енергия. Колекторите се състоят от специализирани тръби, изработени от два слоя издръжливо, боросиликатно стъкло и образуващ се вакуум между тях. Първият слой има специално покритие, което пропуска до втория слой около 96% от слънчевата радиация. Най-важното е, че целият процес е напълно природосъобразен и не се отделят вредни емисии в средата, която ни заобикаля. Освен това тези технологии използват само слънчева енергия, а както всички знаем, освен, че тя е неизчерпаема е и безплатна. Чрез тези иновативни технологии вашите месечни сметки за електроенергия няма да зависят от непрекъснато повишаващите се цени на тока и ще успеете да намалите разходите си до минимум.

Когато са в позиция при, която получават пряка слънчева светлина, слънчевите колектори могат да затоплят водата за около 10 – 20 минути. След като инсталирате такава система в дома си вие получавате напълно безплатна, слънчева вода. Според потребителите, които вече са се сдобили с такива системи най-предпочитаните и най-купуваните колектори са термосифонните и тези с “Heat Pipe” тръба.

Термосифонните колектори са с висок коефициент на полезност. Те са изключително обезопасени, както за хората, така и за околната среда. При тях циркулацията на водата се осъществява по естествен път чрез нейното основно свойство.

Слънчевите системи с “Heat Pipe” технология, пък са изработени от вакуумни термо тръби или така наречените heat pipe. Те са прецизно изработени. Поради тази причина са и много практични и ефективни, тъй като при тях няма почти никакви топлинни загуби.

Слънчевите системи за топла вода са една изключително изгодна инвестиция, тъй като колкото по-често ги употребявате, толкова по-бързо ви възвръщат парите, като през това време сметките ви ток значително намаляват.

Ние от ЕМДЕ Солар ви предлагаме съвременни енергийни решения на достъпни цени. Доверете ни се и изберете технологиите на бъдещето!