Home Други Супер съвети за избор на подходящ подарък

Супер съвети за избор на подходящ подарък

370

Независимо дали ви бива в избирането на подаръци или не, експертът по подаръците на Braun – Робин Спизман, автор на наръчника „Make it Memorable“, е тук, за да ви даде ценни съвети относно идеалния избор на подарък за всеки повод. Дали сте поканен на рожден ден, имен ден, годишнина от  сватбата – нашият материал ще ви помогне да изберете незабравим подарък за близките ви.

Какъв съвет бихте дали на някой, който търси идеалния подарък?

Преди всичко, подаръкът ни показва, че означаваме нещо за някого, и че този човек държи на нас. Това е чист израз на благодарност. Преди да щурмувате магазините, трябва да вземете предвид стила на получателя и това, което харесва.

Задайте си следните въпроси:

 • От какво се интересува?
 • Какво го/я го вълнува?
 • Как прекарва свободното си време?
 • Какво обича да прави?

Ключът към развиването на усет в тази област е да се научите да избирате подаръци, които отразяват предпочитанията на получателя и нещата, които той/тя обича да прави.

Споделете с нас своите малки тайни за избора на идеалния подарък?

Всичко, което трябва да направите, е да обърнете внимание на детайлите – наистина е много просто. Успешното избиране на подаръци зависи от онези малки неща, които правят всеки един от нас уникален и специален – от интересите, стила, личността, предпочитанията и хобитата на получателя.

Когато обръщате внимание на тези детайли, той/тя наистина остава с впечатлението, че го/я познавате, и че ви е грижа.

Когато обаче се стигне до избирането на подарък, нещата могат да се объркат. Как да направим правилния избор и за какво да внимаваме, когато избираме подарък за специален човек?

Подаръкът изразява определена емоция и служи като комплимент. Подарете страхотен инструмент за бръснене, като например самобръсначката Braun Series 9 на някой, който държи винаги да изглежда добре, но добавете и някой комплимент към картичката, за да не изглежда така, че го приканвате към „самоусъвършенстване“.

Какво трябва да имаме предвид?

Има доста неща, за които да помислите при избора на идеален подарък, но ето какво със сигурност не трябва да правите:

 • Не си мислете, че можете да четете мисли. Когато бяхме деца, винаги ни питаха какво искаме за рождения си ден или за празниците и това, че вече сме възрастни, не би трябвало да променя този факт. Попитайте го/я за 3 неща, които би искал/а да получи като подарък и накрая изберете едно от тях, така че все пак да има елемент на изненада.
 • Избягвайте подаръци от общ характер, които нямат нищо общо с получателя, и които не сте обмислили добре. Тоалетните принадлежности и подаръчните ваучери са типичен пример за такива.
 • Не подарявайте предмети, които намекват за нужда от промяна, отслабване и т.н.
 • Не правете прекалено скъпи подаръци, които биха накарали получателя да се чувства неудобно, още повече ако в случая двамата си разменяте подаръци. Той/тя може би няма да има възможност да ви подари нещо от същия клас, затова се съобразете с бюджета и на двама ви.
 • Не правете подарък, само за да върнете жеста. Една изискана картичка с надпис „Благодаря“ понякога означава много повече.

Ето и за какво трябва задължително да помислите:

 • Подарете нещо полезно и практично. Подаръкът, който би спестил на получателя време, пари и енергия, със сигурност ще бъде оценен подобаващо.
 • Не питайте само кой е най-добрият подарък, който са получавали, но и кой е бил най-лошият. Това ще ви помогне да разберете какво го/я вълнува.
 • Нека подаръкът изразява вашето присъствие. Това може да стане чрез някоя снимка – непринуден или специален кадър на двама ви от детството, от миналото или дори някой по-скорошен.
 • Отидете на шопинг заедно – шопинг по витрините. Питайте го/я за това кое му/ѝ харесва, и кое не. Водете си бележки.
 • Важното е да изберете подарък, който наистина изразява някаква емоция, заявява нещо, прави комплимент или дори улеснява живота.

Как да сте сигурни, че правите идеалния подарък?

За да развиете безпогрешен усет за избор на подаръци, трябва добре да наблюдавате съответния получател. Повечето хора биха се зарадвали да им дадете 3 възможности за избор. Бъдете креативни в правенето на подаръци. Изберете най-якия, най-модерния и най-страхотния предмет, който би улеснила живота му/ѝ.

Продавачите могат ли да ви помогнат при избора?

Служителите в магазините могат да ви помогнат изключително много при избора на подарък. Кои стоки са популярни и се изкупуват най-бързо? Кои подаръци ги впечатляват? Кои артикули са им най-любими? Те виждат толкова много подаръци в магазина, така че могат да ви упътят към най-често избираните, в зависимост от сумата, с която разполагате.

Какъв тип подаръци стават все по-популярни?

Джаджите, които спестяват време, пространство и пари, набират все по-голяма популярност.

Кои настоящи тенденции в подбора на подаръци трябва да вземем под внимание?

 • РАЗКРАСЯВАЩ ПОДАРЪК. Ако един подарък ще накара получателя да изглежда зашеметяващо, вземете го!
 • ПОДАРЪЦИ ЗА НАС САМИТЕ. Точно така. В днешно време ние подаряваме на самите себе си повече от когато и да било, защото чувстваме, че го заслужаваме. Ние най-добре знаем какво искаме и това премахва чуденето. Ние също го заслужаваме!
 • ВНИМАТЕЛНОТО ОБМИСЛЯНЕ ИМА ЗНАЧЕНИЕ: Добре обмисленият подарък показва внимание, така че не претупвайте нищо, а отделете достатъчно време, за да изберете нещо, което ще бъде оценено.
 • КАЧЕСТВОТО СИ ЛИЧИ. Получателите оценяват подаръци, които принадлежат към качествени марки, и които символизират непреходност и качество.
 • ПО-МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ. Колкото по-малки са предметите, толкова повече ги оценяваме, тъй като заемат по-малко място и са по-лесно преносими.
 • ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ И ДЕЦАТА разширяват възможните варианти, така че, когато не знаете какво да подарите на някого, помислете за тях.
 • МИСЛЕТЕ ЗДРАВОСЛОВНО. Подарете нещо, което ще го/я поддържа в добра форма.
 • УМНИ ПОДАРЪЦИ. Ако един подарък развива интелигентността ти, значи е страхотен.