Home Семейство Топ модели оригинални маратонки Nike

Топ модели оригинални маратонки Nike

601
Originalen nike

Колкото и да не можем да повярваме, оригиналните маратонки се превърнаха в най-масово носените обувки в целия свят. Няма човек, който да отрече, че това са най-удобните и предпочитани от всеки ежедневни обувки. Много от нас ги носят и по време на работа в офис или банка. Изминаха доста години, докато не дойде времето, в което да признаем, че оригиналните маратонки Nike, в сравнение с по-евтините и некачествени модели на неизсвестни марки, накрая излизат доста по-евтино. Както се казва в известната поговорка: „Евтиното излиза два пъти по-скъпо“.

В днешната статия на аутлет за маратонки SportFaster, имаме за цел да Ви покажем няколко модела оригинални маратонки Nike, които са доказани във времето със своята издръжливост, качество и уникален дизайн.

NIKE AIR FORCE 1

Тези модели са на пазара от 1982 година. Тук подметката Cupsole беше използвана за първи път. Тези обувки бяха популярни сред баскетболистите, тъй като бяха едни от най-устойчивите на износване. И до днес най-популярните са белите Nike Air Force 1 в ниската версия с ниско ниво.Оригинални найк маратонки

През последните години Nike Air Force 1 е пуснат в широка гама от цветове, само подметката и силуета остават непроменени. За високите модели са предвидени каишки за комфорта на стъпалото. Създадена за баскетбол, тази обувка вече може да се намери в поп, хип-хоп стила.

NIKE DUNK

Nike Dunk стартира през 1985г. Създадени за баскетбол, те са предците на серията скейтбординг, която визуално не се различава от обувките, предназначени за баскетболисти. Стелката се отличава с възглавница Zoom Air, а езикът е подплатен. Що се отнася до люлеещите се връзки, те бяха заменени с надеждни, устойчиви на износване.nike

Nike Dunk е най-добрата обувка за скейтборд, но е чудесна и за по-екстремни дисциплини като паркур. Протектора осигурява високо сцепление на ходилото и плоските повърхности. Това прави серията популярна не само сред скиорите и спортистите, но и тези, които обичат спортния стил.

NIKE ZOOM

Маратонки Nike( Zoom стартира през 1996г. Предназначена за тези, които се занимават с лека атлетика, както и с бягане, но поради засилената амортизация, те заинтересуваха и баскетболистите. Дизайнът съчетава класически и модерни амортисьорни вложки Zoom Air. Горната част е изработена от множество материали и е акцентирана от гумени калници, които обграждат стъпалото от двете страни.Найк Зуум

Те се различават по това, че в подметката е вградена тънка, лека въздушна възглавница. Вложката с възглавничка присъства не само в областта на петата, но и в предната част.

Днес маратонките са популярни не само сред спортистите, но и сред хората на различна възраст, пол и богатство. Те са здраво вкоренени в ежедневието ни. Едва ли има човек, който да няма поне един чифт маратонки в гардероба си.