Home Други Топлоизолация на къща и някои специфични моменти

Топлоизолация на къща и някои специфични моменти

1193

Старите къщи понякога са едно от най-доброто строителство, което можете да видите. Строителството от преди 89-та година, може понякога да се окаже, по-качествено от новото. Това важи основно за къщите в централните части на по-големите градове.

Топлоизолация

Особено препоръчително е да се направи топлоизолацията на такъв тип къща. Едно такова мероприятие, би изолирало външните стени и заедно с това, би предпазило старите стени и конструкция от атмосферни влияния. Ако поставите външна топлоизолация на стара къща, тя ще защитава конструкцията на къщата, старите тухли и мазилка. Има голям избор от панели за изолация – фибран, EPS стиропор, XPS, неопор и други.

Старите къщи

stara-kushtaВ допълнение, старите къщи в центъра са строени най-често с качествени материали и без да се пести. Това прави една такава стара постройка изключително ценна. Инвестицията в нейното съхранение, обновление и предпазване от атмосферни влияния, би удължило живота й с много години.

Най-важното в такива случаи е да се изчегърта всичко старо от външната страна на стените. Да не остават ронливи парчета и стари материали, които да тежат на конструкцията. Това ще направи старата къща още по-издръжлива след санирането.

 

Подходящи материали

Подбора на подходящи материали също е от решаващо значение. Материали при ремонта не се пестят в никакъв случай. За цялата процедура е най-добре да наемете опитни майстори. Те ще преценят какви материали да използват и колко да сложат.

Вътрешната изолация също е много важна. Може да бъде направена с каменна вата. А отгоре да се сложи гипсокартон. Той се измазва и когато мазилката изсъхне можете да боядисате или поставите тапети.

Смяна на дограма

Старата къща, може да заприлича на нова, да блесне и да се освежи. Всичко зависи от наемането на добри майстори. При ремонта на постройката обикновено се сменят стари врати и прозорци. Добре е да вземете мерките за новите внимателно.

Водопровод

Водопровода вероятно е стар и плаче за смяна. Новите технологии дават много възможности за смяна тръбите. Това ще предпази къщата ви от аварии след време и съответно много разправии. Ако сте решили да правите и вътрешен ремонт, можете да се възползвате от много идеи и решения.

Подови настилки

Подовата настилка най-вероятно също е за смяна. Добре е да се почисти пода от всякакви парчета и да се изкърти нестабилната мазилка. Върху нея се прави замазка и можете да поставите различни подови настилки. Напоследък са много модерни ламинираните паркети.

Също така балатуми и мокети. Ако можете да инвестирате повече, разгледайте различните предложения от масивен паркет и трислойни паркети. При подходяща поддръжка могат да ви надживеят. Една друга позабравена и традиционна подова настилка е дюшемето.

Имате голям избор.

Още полезна информация на

https://bg.wikipedia.org/wiki/Топлоизолация