Home Други Трилогията за Батман, в очакване на последния филм

Трилогията за Батман, в очакване на последния филм

1021
снимка: pastemagazine.com

Очакваме с нетърпение зимата да свърши и отново да дойде онова хубаво топло и весело лято. Не само, защото ни се ходи на море или на басейн, ами и защото на 27 юли, в разгара на летния сезон, ще имаме възможността да изпитаме още една невероятна емоция – да изгледаме последната част на един невероятен и дълго чакан филм – „The Dark Knight: Rises“ ( „Черният рицар: Възраждане“ ) – последният филм за Батман.

Трилогията започна през 2005 година, когато всички се насладихме на успеха на „Batman Begins“ („Батман в началото“). Там видяхме всъщност нещо, което никой от другите по-стари филми за човека-прилеп не показа, а именно как Брус Уейн се превъплъщава в Батман и най-важното – защо. Това беше наистина филм за Батман, за неговият образ, за неговото минало и цел.

И благодарение на страхотната лента и на любовта към образа на Батман, ние зрителите дочакахме 2008 година, когато излезе вторият филм от трилогията, а именно „The Dark Knight” (“Черният Рицар”). И ако „Батман в началото“ бе филм по-скоро за самия главен герой, то „Черният рицар“ бе лента за образа на Джокера – враг номер едно в този филм. Ролята бе изиграна по невероятно запомнящ се и уникален начин от покойния вече млад и обещаващ актьор – Хийт Леджър.

И сега, в края на 2011 година имаме да ви съобщим страхотната новина, че излезе официалният трейлър и на третия филм за човека-прилеп. Лентата както разбрахте по-горе ще се казва „The Dark Knight: Rises“ ( „Черният рицар: Възраждане“). Режисьор на цялата трилогия е великият Кристофър Нолън, който именно гласува доверие на своя любимец – актьорът Крисчън Бейл, да поеме голямата отговорност да изиграе Батман. Лично според мен Бейл, който е носител на Оскар за второстепенна мъжка роля, се справя просто чудесно като Батман.

Малко повече от шест месеца преди премиерата ние се насладихме на представянето на историята на последният филм за Батман от тази трилогия. Ще видим вътре и актрисата Ан Хатауей – като жената-котка и актьора Том Харди – като злодеят Бейн, който предлага истинско физическо предизвикателство пред Батман. Няма да ви разказвам повече – насладете се сами на трйлъра.