Home Други Важното решение за кремация на домашни любимци

Важното решение за кремация на домашни любимци

182
kremirane na domashni lubimci

В един момент усещаме, че домашния ни любимец има здравословен проблем. Това обаче не е поредното хранително отравяне или лека болест, която да премине до дни. Виждаме кучето или котката, че не са същите, каквито сме свикнали да ги виждаме, което значи, че краят наближава. В този момент е нормално да изпаднем в паника и да заведем животното на ветеринар, който обаче потвърждава тежката диагноза. Как да се сбогуваме с любимеца си, ще разберем по-долу.

Защо е важна кремацията на домашен любимец?

В миналото не се обръщаше внимание на това, как хората се разделят със своето любимо кученце, котка или зайче. Не са малко случаите, в които стопаните просто ги заравяха в земята, без да си дават сметка какви зарази могат да бъдат разпространени. Днес обаче нещата се промениха и законите наложиха на собствениците задължителна кремация на домашни любимци, за да бъдат предпазени хора и други животни от евентуални вируси и заразни болести с фатален край.

На бял свят се показаха и оторизираните фирми за кремация на домашни любимци, каквато е http://petcremation.eu, която действа на територията на София. Крематориумът се грижи за изгарянето на тялото на животното, а след това предава на стопанина му пепелта в специална урна. Всичко това се случва, с необходимото уважение към кончината на домашния любимец. Тази стъпка е законна, хуманна и най-важното засвидетелства респект към починалото животно.

Скъпо ли струва кремирането на домашен любимец?

Не бихме казали, че кремирането на домашни любимци е скъпа услуга, защото работата е много, а професионалистите в областта полагат неистови грижи за съхранението на трупа в хладилни камери и запазването му, докато не се подложи на термична обработка. Вън от съмнение е, че това е най-евтиният и правилен начин да изпратите любимеца си в отвъдното. Ако използвате услугите на лицензираните фирми, няма да имате никакви проблеми и всичко ще протече по план. Надяваме се, да сме успели да Ви помогнем в този тежък момент и Ви желаем успех.