Home Други Водещи модни тенденции при дамските чанти

Водещи модни тенденции при дамските чанти

85

В днешно време дори думата мода звучи странно, тъй като всъщност почти всичко е на мода и въпрос на личен вкус. Това важи с особена сила в областта на дамската мода, тъй като и да се опитваме нарочно, а и дори да не разбираме от трендове, няма как да сме демоде с всичкото това разнообразие от модели, цветове, цветови комбинации и т.н.

Все пак за всеки сезон се очертават дадени модни тенденции и това е напълно нормално и съществува при всяка индустрия. Нали все пак трябва да си купим нещо ново и да го покажем пред приятелите, или пък просто да се подновим за настроение и самочувствие.

Както споменахме по-горе, в XXI век всичко е модерно и няма как да изглеждаме старомодни. Това важи с пълна сила за тенденциите при дамските чанти за сезон пролет-лято 2022. Дамската чанта е не само предпочитан, а и задължителен аксесоар, тъй като освен допълващата роля за перфектна визия тя подпомага ежедневието чрез основната си функция – да събира основните предмети, които са ни необходими през деня.

Според онлайн магазина Magazinmonic.com през 2022 aктуални ще бъдат както големите чанти, така и малките. Модните тенденции по отношение на размера им са съобразени както със стила на дамите, така и с практичността и удобството. Прави впечатление, че през последните години точно тези две характеристики на дамските чанти – практична и удобна – се поставят с предимство пред естетика и стил. Естествено това не важи за всички жени, но тенденцията е достатъчна да направи впечатление на хората, които се занимават с продажбата на чанти онлайн.

По-малките размери са по-стилни и официално изглеждащи откъм цветова гама и шарка, а по-големите са по-цветни, с тенденция към морско синьо, жълто, бежово и др. цветове, типично ориентирани към чанта за плаж и подхождащи на този тип стил на обличане.

Откъм модни цветове като цяло за пролетно-летния сезон на 2022 се очертават свежите и ярките цветове – синьо, коралово, жълто, както и шарените принтове. Това определено предразполага към много и разнообразни цветови комбинации. Като цяло водещата модна тенденция е да присъстват вдъхновени от лятото цветове и носещи лятно настроение такива.

Също така тази година на мода при чантите ще са златистото и сребристото. По отношение на принтовете флоралните елементи ще преобладават.

В представянето на колекциите на водещите модни марки впечатление направи комбинацията от две чанти – една голяма и една малка, като идеята е малката да се използва за портмоне, а по-голямата да събира всичко необходимо за излизане навън или за пътуване.

По отношение на саковете и пътните чанти определено стилните принтове, цветови комбинации и кройки преобладават спрямо по-спортно и небрежно изглеждащите такива. Все пак обаче, какво ще изберете за себе си зависи на първо място от вашия собствен стил и естествено целите и предназначението на чантата, която ще използвате в конкретния случай.