Home Други Всемирния потоп бил предизвикан … от ядрени взривове?!

Всемирния потоп бил предизвикан … от ядрени взривове?!

293

1

В много митове и легенди от цял свят, от различни кътчета на Земята ,може да се намерят доказателства потвърждаващи за голям катаклизъм , или с други думи  -за потопа, който унищожил почти всичко живо на Земята . Не по малко интересен и озадачаващ е факта,  че в една и съща легенда се говори за могъща цивилизация ,с техническо ниво,което даже превъзхождало нашето. А като са имали тази тайнствена сила ,могли ли са да започнат глобална война помежду си ,която завършила с тотално унищожаване на почти всичко живо на Земята?!

Следи от ядрена война.

Факта за това,че на Земята в древността е   бушувала истинска ядрена,показват различни симптоми .На първо място това са белезите оставени на нашета планета от най мощните взривове от мощните ядрени бомби .

На територията на  Земята са открити повече от   100 кратера, средния размер на който достига около   2-3 километра. Има и два огромни кратера с диаметър  40 километра в Южна Америка, а втория с 120 километра, в Южна Африка. Ако те се бяха образували в Палеозойската Ера , тоест 350 милиона години на зад  , както смятат някой изследователи , то от тях нищо не би останало тъй ,като вятъра, вулканичната пепел ,животните и растенията увеличават дебелината  средно с метър за сто години  . Поради ,което за един милион години дълбока  10 километра би се изравнила с повърхността на Земята   . А кратерите са все още цели  все  (тоест за 25хиляди години  глобална катастрофа, според летописците , е имало точно тогава)те биха намалили своята дълбочина само с  250 метра. Това ни позволява да оценим силата на ядрения удар . Вземайки среден диаметър на 100 кратера със диаметър  3 километра , се получава ,че в резултат от войната над Земята бил взривен  около 5000 мегатона в тротилов еквивалент .

Резултатът е бил  ужасяващо. Прах и дим е закриват  Слънцето, настъпила ядрена зима.

У  майте  били намерени два така наречените    „венериански“ календари. Единия се състоял от   240 дена ,другия от   290. Тези календари са свързани с катастрофата на Земята , с които не бил изменен радиуса на въртене по орбитата ,но се увеличило дневното въртене на планетата чрез преразпределение на водата от континента към  полюсите, което от своя страна е един от признаците за появата на ядрена зима. В първия случай  , когато годината се равнявала на 240 дена , продължителността на деня  бил равен на  36 часа, във втория календар  (290 дена ) продължителността на деня била  32 часа.

За това,че такива календари са съществували на Земята в древността  , показват опити на наши физиолози : ако човек  се намира по земята  без часовник, той започва да живее по вътрешен ритъм ,като ли ,че денят е от   36 часа.

В резултат на ядрените експлозии и пожари, причинени от тях трябва да са е  отделила на енергия 28 пъти по-голяма, отколкото за самите ядрени експлозии. Разпространяващата се огнена стихия е унищожавала всичко живо по пътя си. Който не изгорял се задушавал от въглеродния окис . Хора и животни бягали във водата за да намерят там своята смърт.Огъня бошъвал три дни и три нощи  . Ето как се описва  как  „Кодекса на  Рио“ народа на  маите последствията от радиацията : „Дойде кучето без козина и с опадали нокти“ характерни признаци за лъчева болест“.

Но, освен с радиацията  радиации, ядрения взрив се характеризира с още едно страшно явление . Жителите на японския град  Нагасаки и Хирошима макар и да не видели ядрената гъба   (до колкото се намирали в укритие ) и били далече от епицентъра на взрива  , тям не по малко получили обгаряне на тялото. Този факт се обяснява с това,че ударната вълна се разпространява не само по повърхността на Земята но и във височина .Увличайки със себе си прах и влага ,ударната вълна  достига стратосферата и разрушава озоновия слой ,защитен екран срещу жестокото ултравиолетово излъчване . А след това,както е известно се предизвикват изгаряния  на незащитените участъци по кожата.

Хората -мутанти

Както показват последствията от чернобилската катастрофа  , сега у животни и хора ,живеещи близо до радиоактивната зона , стават мутации , водещи към цикло-пизъм  (у циклопа едно око  ). А ние  знаем по за много легенди в много народи за съществуване на   циклопи , с които хората се налагало да воюват .

Второто направление у   радиоактивния мутанизъм  – е полиплодията  (удвояване на хромозомния набор , който води до гигантизъм и удвояване  на някой органи : две сърша или два реда зъби).

Останки  на гигантски скелети с два реда зъби периодически се намират на Земята .

Третото направление е  -монголоидност . В сегашния момент монголоидната раса е най разпространена на планетата.  Но по рано монголоидите са били разпространени много повече .

Следва да се отбележи, че разпределението на монголоидната раса е свързана с разпространението на пустините и полу-пустините  на земята, където някога са били основните центрове на  загиналата цивилизация.

Четвърто доказателство  на радиоактивната мутагенеза – раждане на хора със уроди и раждане на деца с атавизъм  (възвръщане към предците ). Тя се обяснява с това ,че уродствата   след радиацията били широко разпространени и се смятали за нормално явление ,за това този рецесивен признак по някога се появявал в новородени . Например, радиацията довежда до шест пръстие  приводит к шестипалости, по някога се наблюдава у японците, преживели американската ядрена бомбардировка .

Подземни убежища.

Тези , които са успели от първия ядрен удар , се опитали да намерят спасение в подземните  градове  . Но последващите дъждове  , а след това и земетресения  разрушили всичко създадено и прогонило хората на повърхността на Земята .

Тогава  се използвало описаното в „Махабхарата“ устройство, напомнящо  лазер, хората започнали спешно да строят огромни подземни галерии с височина повече 100 метра, опитвайки се да създадат там условия  за живот :необходимо налягане, температура и състав на въздуха.

Въпреки това войната продължила  , и даже тук били достигнати от неприятеля . Изследователите  предполагат, че запазените до наши дни  „тунели“, съединяващи пещерите с повърхността на Земята  имат естествен произход. В действителност използвайки лазерните оръжия за прокопаване,хората са се мъчели  да се спасят в подземията от отровните газове и радиация . Много са кръгли тези  „тръби „, за да се каже,че са от естествен произход (много такива „естествени тръби “ се намират в пещерите на Пермска област .

Разбира се строителството на тунели започнало доста по рано до ядрената катастрофа  . Сега те имат непрегледен и се възприемат ,като пещери със естествен произход .  Но много по добре ли би изглеждало метро унищожено след 500 години?
Лазерното оръжие се ползвало не само за прокопаване на укритие на хората . Когато лазерния лъч достигал разтопен слой магма ,тя се устремявала към повърхността на земята ,изригвайки и предизвиквала мощно земетресение . Така се появили на Земята вулкани със изкуствен произход .
Сега става ясно , защо по цялата територия на Земята за прокопани хиляди километра тунели ,които били открити в Алтай, Урал, Тянь-Шан, Кавказ, в Сахара, Гоби, Северна и Южна Америка. Един от такива тънели съединява  Мароко с Испания. За това в тунела видимо проникват единствено съществуващите в Европа вид маймуни   „magoty Gibraltar“, обитаващи в околностите излизащи от подземията.

Ядрената зима продължила  повече от 20 години . Тези, които останали..

Новото поколение хора стремително намалило своя размер до джуджета , легенди за ,които в различни народи има предостатъчно . Между другото, те са оцелели до наши дни и имат не толкова  черна кожа у, като у пигмеите в Африка , но и бяла: menehety Guinea, които се смесили със месното население , народността допа и хама с ръст едва с повече от метър  , живеещи в   Тибет, накрая , троли, гноми, елфи,  и така нататък  – тези , които нямали възможност да влязат в контакт с човечеството . Параллельно с этим шло постепенное одичание людей, оторвавшихся от общества.

За съжаление, днес ние не можем да кажем нищо за мотивите на дългогодишната война. Ние също не знаем почти нищо за воюващите страни. Може би, в смъртен бой,са влезли   две праисторическата цивилизация – хората – на гигантски змии и гущери. Но легендата разказва само за факта на глобалната война, без да се казват подробности.

По материалам: „Интересная газета плюс. Загадки цивилизации“ №6 (132)