Home Други Всичко, което трябва да знаете за микропигментацията на устните

Всичко, което трябва да знаете за микропигментацията на устните

132
устни

Микропигментацията на устните представлява вкарване на биорезорбируеми органични пигменти в епидермиса на устните с помощта на специална за тази цел машина.

Преди време микропигментацията на устните се свързваше основно с ярка, наситено оцветена, може би дори черна „татуировка“. За щастие, днес техниките са се подобрили значително и сега резултатите са меко казано невероятни.

Както може би сте се досетили, микропигментацията на устни е насочена основно към корекция, подобряване на формата и цвета на устните.

Ако устните ви имат матов, „захабен“ вид, неопределен контур, като по този начин губят обем, тогава микропигментацията е идеалното решение за вас. Ако вие самите не ги харесвате и не се чувствате добре с вида на устните си, препоръката е същата.

След микропигментация устните ви получават свеж и абсолютно плътен цвят. Можете да забравите за малките асиметрии. Избледнелите ръбове са ретуширани и запълнени с цвят и ще имате перфектните устни, които ще привличат погледите на хората около вас.

За фактите около процедурата по микропигментация на устните си говорим с преподавателите от курсовете на https://aeonaesthetics.academy/micropigmentation/

Видове микропигментация на устните

Има в основни категории микропигментация на устни:

1. Контурна микропигментация

Когато говорим за микропигментиране на контура на устните, не говорим за онзи остарял контур, който се „вижда от самолет“.

Сега контурът на устните се загатва отвън навътре, придавайки на устните ефекта на обема, много желан от всяка жена.

Нивото на интензивност се задава от вас. Визията може да бъде изключително естествена и дори най-критичното око да не разбере, че това е „рисунка“. Може да бъдете дори по-смела в изискванията, стига да не се стига до крайности, защо не?

2. Пълна микропигментация на устните

Този вид микропигментация включва запълване на устните с пигмент. Резултатът е като да носиш червило през цялото време и с избран от теб цвят. И тук може да е нещо естествено или по-интензивно. Всичко опира до предпочитания.

И двата вида микропигментация могат да дадат ефект на по-големи, по-пълни устни, надвишаващи естествения контур на устата и да насочат вниманието към тази зона.

Какво представлява процедурата по микропигментацията на устните?

Като за начало ще ви бъде даден анестетичен крем (най-често на базата на лидокаин), който ще трябва да нанесете на устните си за 10-15 минути.

След това кремът ще бъде отстранен и специалистът ще начертае контура на устните ви, следвайки перфектна симетрия. В зависимост от вашите вкусове, естественият контур на устните може да бъде в желаната от вас форма.

След като формата е установена, преминаваме към самата процедура, която се извършва с електрически уред, подобен на по-дебела писалка. Към края е прикрепена фина игла, през която пигментът се вкарва в кожата.

Накрая трябва да останете с пигментна маска (същият пигмент, поставен в устните) за 2-3 минути. Ролята на маската е да стабилизира пигмента в кожата.

В края пигментните остатъци се отстраняват от кожата и вашият специалист по микропигментация ще нанесе специален балсам, създаден за тази процедура.

Подготовка преди процедурата

  1. Избягвайте прекомерно излагане на слънце поне 2 седмици преди процедурата.

Кожата трябва да е възможно най-здрава, без появата на люспи, които се появяват след излагане на слънце. По този начин заздравяването ще бъде бързо, а цветът – равномерен.

  1. Ако имате проблеми (особено с устните) потърсете съвет от специалиста, който е извършил процедурата.

Кожата около устните трябва да е напълно здрава.

Трябва да имате предвид няколко здравословни проблеми като хемофилия, епилепсия, автоимунни заболявания, кръвни заболявания, кожни алергии, слънчеви изгаряния, сърдечно-съдови заболявания, диабет, хепатит B и C, херпес, трансмисивни заболявания или келоидни белези. Също така, процедурата не се препоръчва, ако сте бременна или кърмите.

Най-добре е да поискате съвет и да бъдете честни със специалиста по микропигментация. Тези проблеми могат да повлияят на крайния резултат от процедурата и той може да ви обясни до каква степен.

  1. Избягвайте аспирин, захар, кофеин или други енергийни напитки.

Прекомерната консумация в деня на процедурата може да доведе до по-висок шанс за кървене и ако това се случи, кожата вече няма да задържа количеството пигмент, което обикновено би задържала.

  1. Наспете се и се нахранете добре.
  2. Слушайте съветите на специалистите.

Колко дълго трае микропигментацията на устните ви?

Обикновено правилно изпълнената микропигментация трае от 18 месеца до 24 месеца, като е препоръчително да се прави освежаваща процедура.

Ретуширането за поддръжка се препоръчва на една година, година и няколко месеца.

Естествено всичко зависи от кожата ви и цвета, който изберете. Колкото по-силен е цветът, толкова по-дълготрайна е неговата устойчивост.