Home Други За какво да внимаване при покупка на употребявани ски

За какво да внимаване при покупка на употребявани ски

768
ski wtora uporeba

Ските втора употреба – това е много популярна опция особено през зимата, когато  хората се отдават на зимните спортове.

Новите ски са доста солидна инвестиция, но при втора употреба обикновено цената е с 50 процента по-ниска.

Възможности определено има, важно е да има човек търпение, за да се спре на най-добрия вариант.

Популярността на ски почивките нараства всяка година. В България има нови ски курорти, съответно потокът от туристи се увеличава, така и нуждата от ски. Разбира се, нови ски се продават в спортните магазини, но цената им е просто шокираща.

Какво да се направи?

Винаги има изход: ски втора употреба. Сега нека разгледаме основния въпрос – как да изберем подходящи ски втора ръка?

Важно е да са в добро състояние. А това се вижда само при пряк досег с тях, така че не вярвайте на вдигнатите снимки в сайтовете за продажба втора употреба. Изборът на ски зависи от височината и килограмите, както и нивото на владеене на този зимен спорт. За начинаещи скиори  специалистите са на мнение, че карвинг ските и фрийрайд никак не са добър избор.

Когато вече сте си харесали ски втора употреба, изправете ги – те трябва да са до брадичката, заедно с обувките. Също така обърнете внимание на марката.  Тук има един деликатен въпрос – обувките. По-добре е да си купите чисто нови обувки за ските, за да могат да бъдат по крака ви и така да изпитате удоволствие от спускането по белите писти. Но пък ако има обувки втора ръка, които са вашия размер: не се колебайте, те също са с около 50% намаление.

Обикновено към ските вървят и щеки, внимателно вижте и тяхното състояние.

Дали цветът на ските има значение?

Има, но не е определящ при ските втора употреба, защото те могат да се боядисат лесно.

По принцип хората харесват ски с по-ярки, по-наситени тонове. Червено, синьо, зелено, оранжево – това са перфектни цветове за ски.

И накрая – ако решите да си купите ски втора употреба и имате доставка с куриер, искайте тест, за да може да се убедите, че това са точно скити, които ви трябват. Некоректни продавачи вдигат снимки на ски, които нямат нищо общо с това, което изпращат.