Home Здраве 10 естествени средства против стрептококи в гърлото

10 естествени средства против стрептококи в гърлото

247
гърло

Всеки, който някога се е сблъсквал със заболяване като фарингит, знае колко болезнено може да бъде то! Стрептококите в гърлото представляват бактериална инфекция, която, ако не се лекува, може да доведе до допълнителни усложнения като ревматизъм и бъбречно възпаление.

Бактерия, наречена Streptococcus pyogenes, е силно заразна. Най -често срещаното лечение са антибиотиците, но научно доказано, че антибиотиците са неефективни. Ако имате работа със стрептококи в гърлото, можете да опитате някои домашни средства за облекчаване на симптомите и засилване на имунната система.

Витамин D

Витамин D е научно доказано, че играе важна роля за поддържане на имунната система – прави я здрава и силна. Съществува силна връзка между дефицита на витамин D и рецидива на респираторни заболявания, причинени от стрептококови бактерии от група А.

Билков чай

Билковият чай е идеален за облекчаване на симптомите на стрептококи в гърлото. Чаят от лайка например съдържа антиоксиданти, които намаляват болката и зачервяването, докато глухарчето лекува инфекцията и укрепва имунната система.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина, която е естествен антибактериален агент.

Хималайска сол

Гаргара с розова хималайска сол помага за намаляване на отока, свързан с фарингит.

Масло от мента

Маслото от мента съдържа ментол, вещество, което предизвиква усещане за прохлада и успокоява гърлото. Добавете няколко капки ментово масло към чаша вода, за вътрешна употреба.

Мед

Медът е известен със своята лечебна сила и безброй способности, като например способността да се създаде защитна бариера, за да се предотврати инфекция.

Костен бульон

Той е пълен с минерали и може лесно да абсорбира фосфор, магнезий и калций. Освен това поддържа тялото хидратирано, което е важно за доброто функциониране на имунната система.

Лимоново масло

Поради своите антибактериални свойства, лимонът може да помогне за изчистването на токсичните шлаки от тялото.

Бъз

Бъзът има антивирусни и антибактериални свойства, които могат да бъдат полезни в борбата със стенокардията.

Гаргара с кокосово масло

Кокосовото масло несъмнено е един от най -добрите начини да почистите устата си, за да създадете стерилна среда. Правете си гаргара със супена лъжица кокосово за около десет минути, за предотвратяване на инфекция.