Home Бизнес Глобално затопляне?

Глобално затопляне?

364

Глобално затопляне – има ли го и в каква степен. Винаги, когато се говори за глобално затопляне ми е ставало много интересно. Не за пръв път коментирам дали причина за глобалното затопляне е човешката дейност, както често се опитват да ни убедят. По-долу разглеждам няколко факта, които ако не друго, поставят въпроси пред теорията за основното участие на човека за създаването на глобалното затопляне.

В Северна Европа температурите стигнаха под минус 40 градуса

Великобритания е обхваната от най-тежката студена вълна за последните близо 30 години. Обилните снеговалежи сериозно затрудниха транспорта в страната, предаде АФП. „Студът започна в средата на декември. Това е най-дългият период с отрицателни температури във Великобритания от декември 1981 г.“, съобщи националната метеорологична служба. След като засегна Шотландия и Северна Англия снощи снегът достигна южната част на Англия и столицата. На места снежната покривка стига 30 см. Очаква се обаче снеговалежите постепенно да намалеят.

Лошото време силно затрудни транспорта, предизвика затваряне на хиляди училища и доведе до много отсъствия от работа в редица фирми. Армията се притече на помощ на над 500 автомобилисти, които бяха блокирани снощи на автомагистрала в Хемпшър.

Засегнати са почти всички летища във Великобритания. Някои все още са затворени, като лондонското „Гетуик“, където са анулирани 243 полета. На други летища също има анулирани или закъснели полети. Всички полети между Женева и Великобритания са отменени.

Заради обилните снеговалежи, които ги принуждават да си стоят в къщи, голям брой британци през последните 24 часа проявиха интерес към сайта IllicitEncounters.com, който предлага тайни интимни срещи между женени хора. Сайтът е регистрирал рекорден брой нови посетители от тази сутрин и общо 2567 нови членове през последните шест дни, отбелязва Ройтерс. Сайтът твърди, че има над 350 000 членове във Великобритания и че целта му е да осигури „безопасна и лишена от осъдителност среда“ за срещи между женени мъже и жени, отбелязва БТА.

Във Франция поледици в западната и югозападната част на страната затрудниха движението по пътищата. Прогнозата е за възобновяване на снеговалежите и на места снежната покривка да достигне 10 см. Тежките метеорологични условия накараха „Евростар“ да отмени пътуването на два влака между Париж и Лондон и на два влака между Лондон и Брюксел. Заради снеговалежите много пътници не са могли да стигнат до гарите.

В Норвегия температурата слезе до 41 градуса под нулата в Роерос, в централната част на страната, което е най-ниската температура от 1987 г. Макар и Норвегия да е свикнала с ниски температури, възникнаха някои проблеми в транспорта.

Шведите посрещнаха днешния празник Богоявление с мразовито време. През изминалата нощ на места в Северна Швеция термометрите показваха минус 38,8 градуса, предаде ИТАР-ТАСС. В централните райони, по-специално в град Йевле, бе регистрирана рекордно ниска температура от януари 1942 г. – 29,3 градуса под нулата. Десетки хиляди семейства останаха без електричество в провинциите Упсалаланд, Вермланд и Йевлеборг. Синоптиците прогнозират, че студът ще продължи до следващата седмица.

Снежна буря затрудни въздушното и автомобилното движение, работата на училищата и на общинските служби в Дания. В обширни области в северната и западната част на полуостров Ютландия дебелината на снежната покривка достига 60 сантиметра. Пътна помощ е получила 3379 сигнала от застигнати от лошото време по пътя автомобилисти. На помощ на жителите в най-засегнатите райони на Ютландия се притече армията с военна техника.

В Хага около 1400 души караха зимни кънки на замръзнало езеро, което рядко се е случвало през последните години. В Германия температурите са между минус 10 и минус 2 градуса и се очакват до 40 см снежна покривка от петък. Обилни снеговалежи се очакват и в Белгия. Проливните дъждове покачиха нивото на река Тибър, пораждайки опасения от наводнения в Рим.

В Централна и Южна Европа по-високите температури превръщат снега в дъжд. В Унгария температури между минус 4 и нула градуса превърнаха влагата в поледици в южната част на страната и предизвикаха закъснения в транспорта.

Като допълнение искам да кажа,че в САЩ и Китай положението е същото и ако това е глобално затопляне здраве му кажи…..:)