Home Здраве Хранителни  добавки за отслабване – има ли полза от тях?

Хранителни  добавки за отслабване – има ли полза от тях?

124
хранителни добавки

Хранителните добавки за отслабване са продукти, които помагат за нормализиране на метаболизма и загуба на наднормено тегло. Използването на нутрицевтици е особено ефективно в комбинация с физическа подготовка и балансирана диета.

Важно е да се отбележи , че хранителните добавки сами по себе си няма да ви помогнат да отслабнете. Те са просто отлична помощ за организма по време на диета, засилен спорт и други дейности, насочени към отслабване.

Освен това, днес съдържанието на витамини в храните става все по-малко и по-малко, така че диетолозите съветват да „получавате“ витамини с помощта на хранителни добавки. В нашата култура осъзнаването за това тепърва идва, но например в Япония 90% от населението отдавна редовно приема витамини и минерали, а в Съединените щати можете да си купите хранителни добавки в хранителните магазини, тъй като това се счита за неразделна част от активния и здравословен начин живот.

Витамини, минерали и микроелементи за отслабване

Диетата винаги предполага намаляване на количеството консумирана храна, което неминуемо води до намаляване на приема на витамини, микроелементи и минерали. Последствията от изключително умерена диета могат да бъдат много трудни за организма – здравословното състояние се влошава, косата става чуплива, кожата губи здравия си вид. При липса на жизненоважни вещества се получава обратният ефект, когато мастният слой започне да расте, вместо постепенно да намалява. За да постигнете наистина добри резултати, е необходимо да приемате специални витаминно-минерални комплекси по време на диети, закупени от надежден магазин за хранителни добавки.

Витамин D3

Недостигът му води до увеличаване на мастните резерви, използването на високи дози, напротив, допринася за ускорено изгаряне на мазнините.

Витамини от група В

Тиамин, цианокобаламин, пиридоксин, фолиева и пантотенова киселини ускоряват метаболизма, нормализират хормоналния баланс, насърчават правилното усвояване на мазнините и въглехидратите.

Витамин С

Аскорбиновата киселина понижава нивото на холестерола в кръвта, участва в окисляването на мастните киселини, насърчава образуването на тироксин, който играе непряка, но важна роля в елиминирането на мастните резерви.

Хром

Този микроелемент допринася за активния растеж на мускулната тъкан, замествайки излишната мазнина. Хромът намалява апетита и ускорява метаболизма.

Калций

При загуба на наднормено тегло е наложително да се консумира калций, едно от полезните свойства на който е способността да се активират вътреклетъчните процеси, които водят до ускоряване на метаболизма.

Магнезий

При прием на магнезий се стимулира растежът на мускулната тъкан, активира се работата на червата и се нормализира нивото на глюкозата в кръвта.

От какви хранителни добавки имате нужда лично вие и дали изобщо имате нужда от тях – само специалист може да ви каже за това и то след преглед.

Важно е да се знае, че витамините сами по себе си няма да ви помогнат да отслабнете, но ако сте сериозно насочени към свалянето на тези излишни килограми, консултирали сте се със специалист, избрали диета и тренировъчен режим, хранителните добавки ще играят значителна роля в процеса на обновяване.

Какви хранителни добавки ви помагат да отслабнете?

За постигане на желаните резултати е по-добре да използвате хранителни вещества от доверени производители. Освен това повтаряме – всякакви експерименти с тялото ви се правят най-добре под наблюдението на специалисти.

Ефектът от приложението е чисто индивидуален и проучванията показват различни резултати от приложението. Когато избирате, трябва да разгледате тези добавки, които помагат за:

  • Бързо активиране на метаболизма
  • Премахване на токсините
  • Насърчаване разграждането на мазнините
  • Потискат апетита или ви карат да се чувствате сити
  • Стабилизират нивото на хормоните
  • Забавят усвояването на захарта