Home Технологии Избор на геймърски компютър – важни неща, които трябва да се знаят

Избор на геймърски компютър – важни неща, които трябва да се знаят

779
употребявани лаптопи

Как да изберем добър геймърски компютър на нормална цена? Възможно ли е да се сглоби или по-добре е да се закупи по-евтин геймърски компютър?

Най-важен е изборът, разбира се, на конкретния човек! Ако искате гарантирано добра техника на ниски цени, вижте в https://plasico.bg/gamezone/геймърски-настолни-компютри , а за повече информация – четете надолу.

Въпреки това настоящата статия дава полезни съвети по тези въпроси.

Геймърските компютри  могат да са нисък, среден и висок клас, докато компютрите на супер маниаците на гейминга са от висок клас

Направата на геймърски компютър по поръчка (например на Zalmann Z11-NEO) е напълно възможна. Сглобяването е желателно да се поръча във фирма или на лице, което има добра репутация в тази сфера. Тъй като често не са налице всички необходими компоненти, по-добре е да се изчака за няколко дни.

Когато се поръчва, е важно да обясни какво се очаква от новия компютър, защото реално има по-евтино универсално решение, но за заклетите фенове на съвременните видео игри тази опция не винаги е решение. Някои фирми предлагат онлайн компютърен конфигуратор и допълнителни консултации.

Плюсове са доста: възможност да се изберат индивидуално характеристиките и дизайна на геймърския компютър, за да отговарят на конкретните нужди и вкус. При сглобяването по поръчка, в същото време, е възможно да се постигне най-ниската цена, както и увереността, че всичко е направено перфектно, според индивидуалните изисквания.

Недостатъци: правилният избор на компоненти, качеството на изработката и надеждността на компютъра силно зависят от уменията на майстора или фирмата, на които е поверено това.

И все пак – заслужават ли си усилията и оправдан ли е рискът?

В повечето случаи ДА, когато възложителят знае точно какво иска, той има основните знания и умения,  защото човек, който няма дори минимален опит, ще направи много грешки. От грешен или не съвсем точен подбор на комбинация от компоненти , може да се стигне до едно недоносче като геймърски компютър.

Направените грешки могат лесно да увеличат спестените 5-10% от цената на геймърския компютър, а освен това, връщането на погрешно поръчан сглобен по поръчка продукт на фирмата или майстора, може да бъде проблематично.

И при липсата на необходимите знания и умения от страна на фирмата или майстора, има голяма вероятност да се получи небалансирана система или да се направят критични грешки.

Фабричен геймърски компютър  – винаги може да се закупи у нас и в чужбина.

Изглежда, че в този случай всичко се свежда само до въпроса за парите, тъй като качеството зависи почти линейно от цената – колкото е по-висока, толкова по-мощен е компютърът.

За да се опрости допълнително задачата, магазините често дават на някои модели етикети като „Най-добър компютър за видео игри“, „Компютър за игра и учене“, „Най-добър мултимедиен компютър“ и т.н., а за потенциалния купувач се добавя етикет като: „Геймърският компютър на 2019“ – т.е. вземи и купи!

Естествено, такива маркетингови трикове са ясни и не трябва да се обръща внимание на тях!

Плюсове: относителна лекота на избор, качество на изработка, много често висока надеждност и тиха работа.

Недостатъци: често има невъзможност да се промени първоначалната конфигурация, понякога цената е висока, някои модели дори от добри производители имат много слаба охладителна система.

В крайна сметка, решението е индивидуално!