Home Здраве Какво е диодна лазерна епилация?

Какво е диодна лазерна епилация?

496
Какво е диодна лазерна епилация?

Лазерната епилация е популярен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Според типа лазер, има няколко различни вида, като един от най-разпространените е диодна епилация. В днешната статия ще разгледаме различни видове диодни лазери и как работят.

Александритен лазер

Лазерната епилация с александритен диод може да бъде чудесен избор за премахване на нежелано окосмяване на по-големи площи. Този вид лазер има по-къса дължина на вълната, което го прави по-ефективен при по-светла кожа. Освен това има по-голям размер, което означава, че може да третира по-голяма площ в една сесия. Поради приликите си и двата типа лазери осигуряват значителни и сходни резултати. Цената на всеки тип лазер се различава и типът, който изберете, ще зависи от редица фактори.

Александритната лазерна епилация използва 755-nm кристал александрит като източник на светлина. Дължината на вълната позволява прецизно увреждане на космения фоликул, без да влияе на околната тъкан. Освен това може да покрие по-голяма площ и да има по-висок процент на повторение. В резултат на това, е ефикасен и ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Този тип лазер е много подходящ и при тънка, светла коса.

диодна лазерна епилация?

Диодните лазери имат по-дълги дължини на вълните и по-дълбоко проникване и могат да се използват при по-тъмна кожа. Диодните лазери предлагат и предимството на контактното охлаждане, което намалява риска от увреждане на кожата. Освен това са достатъчно малки, за да се поберат на плота.

Александритният лазер е един от най-модерните налични лазери. Този тип работи чрез концентриране на светлина върху пигмента в космения фоликул. Този пигмент ще бъде унищожен и коренът на косъма няма да порасне отново.

Primelase

Диодна лазерна епилация Primelase е бързо и ефикасно решение, което използва технологията Ultra Short Pulse (USP). Лазерът използва импулси от енергия, които започват от три милисекунди и завършват при определена температура, необходима за унищожаване на космения фоликул. Това води до по-бързо и по-ефективно обезкосмяване, като същевременно намалява времето за лечение. Късите импулси също са безопасни и не причиняват увреждане на кожата.

лазерно епелиране с диоди

За разлика от традиционните системи за лазерна епилация, процедурите Primelase не изискват анестезия, което я прави една от най-безопасните и бързи налични системи за епилация. Системата Primelase HR е предназначена за лечение на пациенти от всички възрасти и типове кожа. Тази лазерна система използва уникална комбинация от SSL и диодна лазерна технология и разполага с голям размер на петна и двойни режими на работа. Той също така включва четири дължини на вълната за оптимални резултати.

Primelase е два пъти по-мощен от другите лазери от висок клас, така че топлината се насочва по-дълбоко във фоликула за трайно обезкосмяване. За разлика от тях, устройствата с по-малка мощност загряват косъма само наполовина, като го увреждат и не го премахват. Освен това, Primelase има и усъвършенствана технология за охлаждане при контакт с кожата, като поддържа повърхността на кожата при комфортни пет градуса по време на лечението.

Primelase е най-модерната в света система за диодна лазерна епилация. С двойна мощност от други водещи марки, той осигурява бързо и безопасно лечение, което е гарантирано ефективно.

Системата за диодна лазерна епилация Primelase използва четири дължини на вълната за ефективно насочване към космения фоликул. Лечението използва или дължина на вълната 755, 810 или 940 nm, или комбинация от двете. Терапиите са високоефективни и безопасни за хора със светла или тъмна кожа. Те могат да продължат до един час, в зависимост от размера на зоната, която ще се третира. Страничните ефекти са минимални и могат да бъдат обратими.

диодно епилиране

Ако се интересувате от ефективна диодна епилация, не се колебайте да попитате специалистите на естестичен център Satori за всичко, което искате да знаете.